Citace Původně odeslal Eagle Zobrazit příspěvek
Nikdo nezpochybňuje, že to nějaký význam má. Je ale otázkou, zda ten význam není omezen jen na servery a pracovní stanice a zda na desktopech nelze stejného efektu dosáhnout snadněji.
tvoje vyroky ze DC je na *** a DC je momentalne blbost spochybnuju akykolvek prinos tychto procesorov

To nepochybně, ale musíš nějak motivovat nebo stimulovat programátory k tomu, aby tento potenciál využívali. Na HT se většinou vybodnuli a taky to nemělo zanedbatelné možnosti.
nie vsetci sa na HT vybodnuli a boli to prave rozne renderovacie a pod. programy, ktore ho vyuzivali - a su to tiez prave take programy, kde ma DC velky prinos (a kde vacsinou vykon SC nestaci)

Překrucuješ. Já říkám, že DC se mně (!) momentálně nevyplatí,
ok, tebe, ale potom by si si myslim mohol odpustit vyroky typu ze DC je blbost
V současnosti mi tyto další benefity nabídne levněji rychlejší single-core.
levnejsi ano, rychlejsi nezozenies (netaktovany), snad budu tie nove single core "conroe-l" celerony dobre pretaktovatelne

Takže podle tebe třeba programátoři LAME jsou hloupí, protože nedokážou naprogramovat LAME multithreadově, aniž by došlo ke snížení kvality. Další programátoři jsou hloupí, protože preferují spolehlivost před rychlostí. A úplně nejhloupější jsou ti programátoři, který po skončení pracovní doby jdou domů a věnují se dětem, namísto toho, aby trávili v práci neplacené (!) přesčasy a optimalizovali, protože nějaký Intel není schopen navrhnout rychlejší CPU.
povedz mi, aka presne je tam strata kvality? mp3 subor je rozdeleny na male kusky, cca 0.5-3s, ktore su prehratelne samostatne - to jednoducho vidno napr. ked stahujes mp3 cez bit torrent a chybaju ti niektore casti, mp3ku prehrajes, budu ti chybat len nestiahnute casti, ostatnu cast suboru prehras bez straty kvality. Tieto useky mozu byt aj kratsie, su to useky na ktorych je u vbr rozna kvalita enkodovania. Enkoding mp3 by sa dal urobit celkom jednoducho rozdelenim skladby napr. na polovice a ano mohlo by dojst k nejakemu (nevyraznemu) zhorseniu kvality. Ak je vsak pre teba dolezita kvalita, tak to by som odporucil pouzivat iny format ako mp3.

Intel i AMD vědí, že jsou v háji. Mají veliký problém, protože fyzika hraje proti nim silněji než kdykoli předtím. Oba vědí, že jim hrozí záhuba, protože pokud nepřinesou něco navíc, nikdo si nové počítače nekoupí. A tak vymysleli dual-core a multi-core a teď se tě snaží obalamutit, jak že je to úžasné. Dříve ti ukazovali MHz, teď ti ukazují počet jader, mobilitu, krásné zážitky s PC atd. Rozumný člověk ale ví, že nebude platit za něco, co mu nepřinese v jeho případě žádný užitek.
intel a AMD su firmy, ktore maju najlepsie fabriky na vyrobu polovodicov na svete, ak by nemali vyrabat procesory, verim ze sa uzivia vyrobou ostatnych polovodicov. Nemusia vyrabat iba procesory pre pocitace, mozu vyrabat aj procesory pre chladnicky, handheldy, mobily atd. Mozu vyvijat procesory pre tieto zariadenia. Pripustam, ze od urcitej vyspelosti zariadenia, ako je napr. pocitac, alebo mobil, je tazke zaujat niecim novym a preto nastane postupne pridavanie fukncii. Kazdopadne, necakam ze by v blizkej dobe niekto zacal mat pre osobne pocitace vykonnejsi/ vyrazne lepsi procesor ako intel a amd.

Multi-core mi přijde jako jezdit do práce náklaďákem - uvezu hodně nákladu, ale co když zrovna já se potřebuju dostat do práce co nejrychleji jenom s kufrem a notebookem?
potom si kupim celeron na kancelarsku pracu, tu moznost stale mas

Psát 32bit programy je mnohem jednodušší než 16bit.
a co 64bit programy? tie sa tiez pisu jednoduchsie?

Já si zase myslím, že nezaplatí.
Schválně si to s normální prioritou na WinRARu vyzkoušej. Možná budeš překvapen, jak ti hupsne fps směrem dolů.
....nechas ho bezat na pozadi bolo myslene s nizsou prioritou (teda ked kliknes vo winrare na to tlacitko background)

Dva disky rozhodně nejsou standardem, většina lidí počítačům nerozumí, a tak si kupují celé sestavy, kde je z finančních důvodů vždy jeden disk. A ani u odborníků to nemusí být lepší - třeba já mám dva disky, ale v RAID 1. Jiní je zase mají v RAID 0.
sme na OC fore, ludia tu rozumia pocitacom a maju casto viac diskov, a preto tiez vadi ze pises ze DC je blbost a na ***, lebo tu je omnoho viac ludi, ktori to vedia vyuzit (rozumne)

Dva disky nejsou obecně příliš výhodné, protože 1) Stojí o hodně víc peněz, 2) Zvyšují spotřebu, 3) Podstatným způsobem zvyšují hluk. Do notebooků navíc dva disky dát nelze.
tak 1. porovnaj si cenu 2x250 a 1x500, alebo 3x250 a 1x750
2. ano, jeden disk o 10-15w pri max zatazi, inac o cca 5w
3. to je pravda, aj s notebookmi
ale 4. pri spravnom rozvrhnuti suborov a nastaveni systemu mozes ziskat dost vykonu navyse - a to myslim stoji za tych 10w spotreby (a trocha hluku) navyse
Raptor ti sice nezvýší průměrné fps nějak rapidně, zvýší ti ale minimální fps. A o to snad jde nejvíc, ne? Mě u hry rozčilují ty scény, kdy otevřu dveře a všechno se to na chvíli sekne, než se načtou data z disku. Tady ti Raptor pomůže.
situacia, kedy hra caka na disk, je uplne neziaduca, fps ide totalne dole, sekanie je nepravidelne, omnoho viac by v takejto situacii ako akykolvek disk pomohla vacsia pamat (nehovoriac o tom ze je to omnoho lacnejsie ako raptor)