Ale ale, copak ze jsi to tu napsal? Ze nechapu pomer cena/performance? Jo aha, takze najednou to uz neni o tom, ze single core je lepsi nez dual-core, jak jsi porad tvrdil, ale najednou zacinas argumentovat cenou, to je mi ale najednou obrat... no jo, to ale uplne jina debata, Eagle, pomer cena vykon. Ten ma jednoznacne nejlepsi K8 sempron 2800+ za 1000kc bez dane. Rozhodne uznam, ze pro vetsinu lidi se zatim dual-core cenove nevyplati, ale o tom jsme se pokud vim nebavili. Ty jsi az do ted tvrdil, ze dual core je uplne k nicemu (krome par profi aplikaci) a ze je dokonce casto i pomalejsi (tipuju ze jen pod windows).
Ad Xdiv/mp3: Nechapu, jak muze mit multithreaded verze cehokoli dopad na kvalitu vystupu te aplikace, pripada mi to jako chyba programatoru, ale rekneme, ze to mozne je.
Ad hry: Kdyz pouzijes grafiku za polovinu ceny procesoru, jako jsi to udelal v tvem clanku na zive, tak vykon rozhodne bude limitovany grafikou. Kdyz to udelas obracene, tak pri nizsich rozlisenich bude limitaci CPU. A pozor, nastava doba, kdy se ve hrach stale casteji uplatnuje velmi kvalitni fyzika jako Havoc engine a predevsim AEGIA. Problem je predevsim to druhe, protoze to je driver na tu HW fyzikalni kartu, ktery ji umi i emulovat pomoci CPU a muzu te ujistit, ze to da procesoru pekne zatopit. K tomu si pripocti stale narocnejsi AI a podobny veci, takze podle me vyznam CPU zacina zase dost dramaticky stoupat. Koukni se na CPU charts na tosmhardware, nejlepe na Quake 4 nebo jine hry a pochopis. A tou jsou dosti stare hry, u novejsich to je jeste vyraznejsi.
Ad audio codeky: no to si srandu nedelam, ocividne jsi vubec nepochopil, co mam na mysli. Kdyz pouzijes ve hre SW audio codek, tak zjistis, ze mas az o 30% nizsi framerate nez pri pouziti treba i staryho livu. Si to doma zkus, uvidis. Kdyz si zapnes EAC, ktery novejsi codeky umi emulovat, je rozdil jeste vetsi, protoze EAC predvsim v novejsich verzich je pomerne vypocetne narocny. A jelikoz ten codec bezi jako samostatny thread, dual-core zase opet co - pomuze. Jasne ze je levnejsi koupit audigy, ale i ta neco sezere.
Jeste malou poznamku k multitaskingu, neboli k vice pustenym aplikacim. Ja bych napriklad velmi ocenil, kdybych mohl napr. hrat nejakou narocnou hru a mit pritom pusteny strongDC. Tvuj argument ze clanku, tedy ze mu mam dat nizsi prioritu je k nicemu, protoze ta hra je brzdena hlavne procesorem a i jak jiste vis, sitove operace ve woknech zerou prosesor dost a strongDC je tkay pekny zrout, takze to opravdu nepomuze.
Clanek bych napsal rad, ale v tuto chvili na nej bohuzel nemam cas a navic nemam k dispozici zadny dualcore, abych mohl udelat nejaky benchmarky, bez kterych to nebude ono.