7-zip balí to RARu ? Měl jsem za to, že zrovna tenhle program má nějaký proprietární formát.
IMHO u her tomu spíš předejdeš díky větší RAMce.
To je jak na kolotoči - bude mi chybět druhé jádro, ale taky to bude stát polovinu peněz.
Tohle je takový napůl akceptovatelný a napůl neakceptovatelný argument. Pokud bych tady dal otázku, zda mám koupit E6300 za 5500 Kč nebo E6600 za 9500 Kč, většina lidí určitě poradí E6300 s tím, že navýšení ceny za E6600 je (vzhledem k přínosu) neadekvátní. Stejně tak ale já můžu říct, že navýšení ceny mezi A64 a A64 X2 (resp. Conroe) je neadekvátní. Spousta lidí ale tenhle rozdíl nevidí, protože jsou zaslepeni velkým potenciálním růstem výkonu mezi SC a DC. Nevidí, že onen průměrný přínos je podobný rozdílu mezi E6300 a E6600.
Pokud mi výkon nestačí a DC ho může zvýšit, je jasné, že to může být řešením. Je ale otázkou, nakolik budou aplikace optimalizovány. Jak můžeš vidět z testů WinRARu, o žádný zázrak se nejedná.
Vzhledem k nárůstu ceny (... který plyne z vyšší výrobní ceny) jsem o tom bohužel stále přesvědčen. Udělat lepší thread level paralelismus sice stojí víc času R&D, ale nezvýší plochu čipu (tj. výrobní náklady) tak dramaticky jako přidávání dalších jader.
O tomhle už jsem debatoval v diskuzi na Živě - přizpůsobuju hardware mnou používanému software. Proto budu volit nejlepší kompresi, i kdyby to mělo trvat dlouho - prioritou je pro mě velikost výsledného souboru.