Citace Původně odeslal THX Zobrazit příspěvek
lenze winrar a 7-zip robia to iste, tak preco neprejst zo svojich oblubenych programov na ine? Aha, lebo na single core to nema prinos. No ale takto sa dostavas do zacarovaneho kruhu.
7-zip balí to RARu ? Měl jsem za to, že zrovna tenhle program má nějaký proprietární formát.

tych pripadov bude malo, ale nebudu v nich velmi casto zastupene pripady, kedy vyrazne klesa fps? teda ze sa mi zlepsi min fps?
IMHO u her tomu spíš předejdeš díky větší RAMce.

ano, pretaktujes ho rovnako ako dc, ale bude ti tam chybat to druhe jadro...
To je jak na kolotoči - bude mi chybět druhé jádro, ale taky to bude stát polovinu peněz.

ja len vravim, ze pre maximalny mozny vykon, ktory overclocker chce dosiahnut pretaktovanim, kedy vascsina procesorov na rovnakej architekture a rovnakom vyrobnom procese bude mat velmi podobne maximum, na tom vykonovo bude najlepsie DC variant s najvacsou cache oproti SC variantu s malou cache, ktory mozno bude aj 3x lacnejsi. Ale tam sa mylsim bude pozerat skor na to ze sice kupim 3x drahsi procesor, da mi navyse 20% vykonu, ale celkovo mozno 10% vykonu celej zostavy a tam sa to vzhladom na cenu zostavy uz oplati viac. Niekedy skratka procesor s najlepsim pomerom cena/vykon nema dostatocny vykon.
Tohle je takový napůl akceptovatelný a napůl neakceptovatelný argument. Pokud bych tady dal otázku, zda mám koupit E6300 za 5500 Kč nebo E6600 za 9500 Kč, většina lidí určitě poradí E6300 s tím, že navýšení ceny za E6600 je (vzhledem k přínosu) neadekvátní. Stejně tak ale já můžu říct, že navýšení ceny mezi A64 a A64 X2 (resp. Conroe) je neadekvátní. Spousta lidí ale tenhle rozdíl nevidí, protože jsou zaslepeni velkým potenciálním růstem výkonu mezi SC a DC. Nevidí, že onen průměrný přínos je podobný rozdílu mezi E6300 a E6600.

Pokud mi výkon nestačí a DC ho může zvýšit, je jasné, že to může být řešením. Je ale otázkou, nakolik budou aplikace optimalizovány. Jak můžeš vidět z testů WinRARu, o žádný zázrak se nejedná.

ja myslim ze celych tychto 8 stranok threadu vzniklo kvoli tvojmu vyroku ze dual core je na ***
Vzhledem k nárůstu ceny (... který plyne z vyšší výrobní ceny) jsem o tom bohužel stále přesvědčen. Udělat lepší thread level paralelismus sice stojí víc času R&D, ale nezvýší plochu čipu (tj. výrobní náklady) tak dramaticky jako přidávání dalších jader.

To je asi ako keby sme sa mali zhodnut na tom, ze no a co, vacsina ludi si aj tak kupi dual core. Ak chces najlepsi pomer cena/vykon, alebo kompresia/cas, tak potom vo winrare pouzijes normal kompresiu
O tomhle už jsem debatoval v diskuzi na Živě - přizpůsobuju hardware mnou používanému software. Proto budu volit nejlepší kompresi, i kdyby to mělo trvat dlouho - prioritou je pro mě velikost výsledného souboru.