Citace Původně odeslal Petrik Zobrazit příspěvek
Jo. A ze to treba nejde udelat, ze proste se soucasnou technologii 10GHz SC se spotrebou do 150W nidko na svete neudela, to te nezajima. To mas teda problem.
Já jsem neřekl, že to musí být 10 GHz single-core, řekl jsem, že mě zajímá single-threaded výkon. Jak ho získají, je mi úplně jedno.

BTW takovej Stalin ci Hitler ti musel hodne imponovat, ze? To byli vudci, panecku....
Ano, vést dokázali výborně. Svou práci dělali vcelku dobře (z počátku, pak získali megalomanský komplex).

Pro me taky, samozrejmne, ale kdyz beru v uvahu moznosti OC, tak ma hodne moc navic oproti A64.
Nemyslíš, že je lepší chvíli počkat a koupit si pak jednojádrový Core 2 za mnohem nižší cenu?

Zacni pouzivat kvalitni SW na kvalitnim OS (rozumnej linux ci BSD) a mas podporu pro DC jiz nyni )
Linux pro mě není kvalitní OS, neboť na něm neběží Windowsí aplikace. A když už, tak leda přes emulátor, což je tak akorát koledování si o problémy (a ztráta výkonu, absence tech supportu atd.). Kdykoli přijdu do kterékoli firmy, jsou tam Windows a Office, proto si nehodlám zvykat na něco jiného.

mozna to bude tim, ze nejsem programator
Že bychom odhalili příčinu?

Autor ocividne nema zkusenosti s psanim MT SW, tak se nemuzes divit. V linuxu se to nestava, nebo o tom alespon nevim.
Jistě, autor WinRARu je neskutečný lamer. Sotva zvládne "Hello World!".

Nikdo tu jeste nezduraznil 2 dulezity veci co se DC a QC tyka. Je to ohromna uspora penez pri pouziti v serverech / vykonnych pracovnich stanicich
To bylo řečeno už mnohokrát. Je to tím, že aplikace používané v těchto prostředích jsou snadno paralelizovatelné.

Vis co to je za vydobytek mit vykonny dual core dual opteron (4 jadra) za mene nez 50tis?
Jenom pro zajímavost: PCtuning jel v začátcích na přetaktovaném Celeronu na 550 MHz. Později jel i na klasickém Pentiu 4. SHW jede na dvouprocesorové mašině s Pentii III. A myslíš, že nestačí výkon CPU? Ale kdepak, důležitá je tu velikost RAMky a rychlost disků kvůli databázi.

Razorback, největší server v P2P síti ED2K zvládal s dvěma dual-core Opterony a 16 GB paměti obsloužil 1,1 milionu uživatelů. I tady šlo především o velikost RAMky, s menším množstvím jim to občas padalo. Stále si ještě myslíš, že výkon CPU je v serveru to nejdůležitější a že současné procesory nestačí?

s tim uz se da neco spocitat
Jistě něco typicky použitelného v SOHO.