Já jsem neřekl, že to musí být 10 GHz single-core, řekl jsem, že mě zajímá single-threaded výkon. Jak ho získají, je mi úplně jedno.
Ano, vést dokázali výborně. Svou práci dělali vcelku dobře (z počátku, pak získali megalomanský komplex).
Nemyslíš, že je lepší chvíli počkat a koupit si pak jednojádrový Core 2 za mnohem nižší cenu?
Linux pro mě není kvalitní OS, neboť na něm neběží Windowsí aplikace. A když už, tak leda přes emulátor, což je tak akorát koledování si o problémy (a ztráta výkonu, absence tech supportu atd.). Kdykoli přijdu do kterékoli firmy, jsou tam Windows a Office, proto si nehodlám zvykat na něco jiného.
Že bychom odhalili příčinu?
Jistě, autor WinRARu je neskutečný lamer. Sotva zvládne "Hello World!".
To bylo řečeno už mnohokrát. Je to tím, že aplikace používané v těchto prostředích jsou snadno paralelizovatelné.
Jenom pro zajímavost: PCtuning jel v začátcích na přetaktovaném Celeronu na 550 MHz. Později jel i na klasickém Pentiu 4. SHW jede na dvouprocesorové mašině s Pentii III. A myslíš, že nestačí výkon CPU? Ale kdepak, důležitá je tu velikost RAMky a rychlost disků kvůli databázi.
Razorback, největší server v P2P síti ED2K zvládal s dvěma dual-core Opterony a 16 GB paměti obsloužil 1,1 milionu uživatelů. I tady šlo především o velikost RAMky, s menším množstvím jim to občas padalo. Stále si ještě myslíš, že výkon CPU je v serveru to nejdůležitější a že současné procesory nestačí?
Jistě něco typicky použitelného v SOHO.