Citace Původně odeslal Haste Zobrazit příspěvek
Sry za OT a klidne to smazni s tim tvym postem, ale tady bych rekl, ze to s tim neco spolecneho ma Predevsim bude opravdu vtipne, kdyz tu kvuli nemu vznikl takovy thread (a za dlouhou dobu asi nejrychlej rostouci), kde to vypada spis jako Eagle vs. Others a pak se divat na to jak si on sam DC kupuje Osobne na to dost cekam, abych se pobavil
Eagle vs. others? A proč jsem teda dostal už od tolika lidí kladné hodnocení? Že by proto, že se nesnažím vyprávět fantasmagorické historky o úchvatném výkonu dual-core, ale že se naopak snažím dát jasné příklady, kdy má dual-core význam a kdy ne? Mimo to jsem tu snad jasně řekl, že mě zajímá 3 GHz single-threaded výkonu v podání Core 2, ne thread-level paralelismus, protože druhé jádro momentálně moje aplikace nevyužijí.

Pokud bych si měl kupovat Core 2 Duo, tak důvody ve srovnání s jednojádrem budou (v tomto pořadí):
1) Nízká spotřeba pomocí SpeedStepu.
2) Velká L2 cache vhodná pro některé mé aplikace.

Až někde po té by bylo druhé jádro, které by mi možná místy zlepšilo multitasking (jinak by mi bylo asi k ničemu). Ale jak už jsem řekl, za aktuální cenu je to pro mě zcela nepřijatelné. Nehodlám dávat pět a půl tisíce za výkon, který je velmi podobný tomu, jaký nabízí moje dva a půl roku staré CPU v tehdejší pořizovací ceně 3 tisíce.