Na desktopu je tomu tak.
Renderovací software nebyl naprogramován multithreadově kvůli HTT, ale kvůli 2P+ sestavám. Uživatelé ho náležitě zaplatili (... což u desktopů nehrozí).
Proč bych měl, když podle mě tomu tak v desktopech momentálně je?
Mě zajímá Costs & Benefits, ne to, co mi někdo nabízí. Pokud mi nabídka nebude vyhovovat, nedostanou moje peníze.
1) Tohle už jsme tady rozebírali. Důvody, proč to nejde, si najdi.
2) I u MP3ky jde o poměr kvalita/velikost.
Tak znova, opět dokola. Je spousta aplikací, u nichž jde o výkon a které nelze paralelizovat nebo lze se ztrátou kvality (pomíjím, že je další kvantum programů, u kterých se programátorům převádět je na MT nechce, ať už z důvodu lenosti nebo proto, že chtějí max. stabilitu, kterou DC zjevně nenabízí).
Na motorce (= SC) dojedu do práce rychle, ale uvezu toho málo. Když pojedu Tatrou 815 (= DC), odvezu si klidně celou kancelář, ale uvíznu v zácpě, budu mít pomalou akceleraci a i moje maximální rychlost bude malá.
Ano.
Tak velké disky se do nových počítačů v 99 % případů nedávají. U levnějších modelů je další kapacita velmi levná.
S výkonem souhlasím zcela. S hlukem ne - mě vzniklé rázování natolik rozčilovalo, že jsem oba své disky dal do Silentmaxxu.
BTW, když má někdo RAID 1 (... který osobně doporučuju každému, kdo má svá data rád), má s více disky problém - čtyři už je docela velký počet.
A už jsme opět u toho - přesně tohle jsem tvrdil v článku na Živě. Velké množství RAM ti pomůže v multitaskingu i hrách a to možná víc než dual-core (určitě ti pomůže odstranit dramatické propady fps). Rychlejší disk ti pak urychlí diskově intenzivní multitaskovou práci, prvotní otevírání programů atd.