Citace Původně odeslal THX Zobrazit příspěvek
tvoje vyroky ze DC je na *** a DC je momentalne blbost spochybnuju akykolvek prinos tychto procesorov
Na desktopu je tomu tak.

nie vsetci sa na HT vybodnuli a boli to prave rozne renderovacie a pod. programy, ktore ho vyuzivali
Renderovací software nebyl naprogramován multithreadově kvůli HTT, ale kvůli 2P+ sestavám. Uživatelé ho náležitě zaplatili (... což u desktopů nehrozí).

ok, tebe, ale potom by si si myslim mohol odpustit vyroky typu ze DC je blbost
Proč bych měl, když podle mě tomu tak v desktopech momentálně je?

levnejsi ano, rychlejsi nezozenies (netaktovany)
Mě zajímá Costs & Benefits, ne to, co mi někdo nabízí. Pokud mi nabídka nebude vyhovovat, nedostanou moje peníze.

Enkoding mp3 by sa dal urobit celkom jednoducho rozdelenim skladby napr. na polovice a ano mohlo by dojst k nejakemu (nevyraznemu) zhorseniu kvality. Ak je vsak pre teba dolezita kvalita, tak to by som odporucil pouzivat iny format ako mp3.
1) Tohle už jsme tady rozebírali. Důvody, proč to nejde, si najdi.
2) I u MP3ky jde o poměr kvalita/velikost.

Multi-core mi přijde jako jezdit do práce náklaďákem - uvezu hodně nákladu, ale co když zrovna já se potřebuju dostat do práce co nejrychleji jenom s kufrem a notebookem?
potom si kupim celeron na kancelarsku pracu, tu moznost stale mas
Tak znova, opět dokola. Je spousta aplikací, u nichž jde o výkon a které nelze paralelizovat nebo lze se ztrátou kvality (pomíjím, že je další kvantum programů, u kterých se programátorům převádět je na MT nechce, ať už z důvodu lenosti nebo proto, že chtějí max. stabilitu, kterou DC zjevně nenabízí).
Na motorce (= SC) dojedu do práce rychle, ale uvezu toho málo. Když pojedu Tatrou 815 (= DC), odvezu si klidně celou kancelář, ale uvíznu v zácpě, budu mít pomalou akceleraci a i moje maximální rychlost bude malá.

a co 64bit programy? tie sa tiez pisu jednoduchsie?
Ano.

tak 1. porovnaj si cenu 2x250 a 1x500, alebo 3x250 a 1x750
Tak velké disky se do nových počítačů v 99 % případů nedávají. U levnějších modelů je další kapacita velmi levná.

ale 4. pri spravnom rozvrhnuti suborov a nastaveni systemu mozes ziskat dost vykonu navyse - a to myslim stoji za tych 10w spotreby (a trocha hluku) navyse
S výkonem souhlasím zcela. S hlukem ne - mě vzniklé rázování natolik rozčilovalo, že jsem oba své disky dal do Silentmaxxu.
BTW, když má někdo RAID 1 (... který osobně doporučuju každému, kdo má svá data rád), má s více disky problém - čtyři už je docela velký počet.

situacia, kedy hra caka na disk, je uplne neziaduca, fps ide totalne dole, sekanie je nepravidelne, omnoho viac by v takejto situacii ako akykolvek disk pomohla vacsia pamat (nehovoriac o tom ze je to omnoho lacnejsie ako raptor)
A už jsme opět u toho - přesně tohle jsem tvrdil v článku na Živě. Velké množství RAM ti pomůže v multitaskingu i hrách a to možná víc než dual-core (určitě ti pomůže odstranit dramatické propady fps). Rychlejší disk ti pak urychlí diskově intenzivní multitaskovou práci, prvotní otevírání programů atd.