Citace Původně odeslal Eagle Zobrazit příspěvek
Na desktopu je tomu tak.
vyborne, vidno isty pokrok, takze teda DC je na *** alebo DC je momentalne na desktopu na *** ?

Renderovací software nebyl naprogramován multithreadově kvůli HTT, ale kvůli 2P+ sestavám. Uživatelé ho náležitě zaplatili (... což u desktopů nehrozí).
dalsi priklad softwareu, pre ktory je DC iba prinosom

Mě zajímá Costs & Benefits, ne to, co mi někdo nabízí. Pokud mi nabídka nebude vyhovovat, nedostanou moje peníze.
nikto ti tu nenuti cokolvek kupovat

1) Tohle už jsme tady rozebírali. Důvody, proč to nejde, si najdi.
2) I u MP3ky jde o poměr kvalita/velikost.
1. doslo sa len nejak k tomu ze je problem spajat dva rozne kusky zvuku a ze z toho vyplyva ze vsetky konce mp3 maju potom teda znizenu kvalitu
2) nad istu kvalitu sa s mp3 bohuzial nedostanes, myslim ze su tu lepsie formaty ako mp3, kvalitou ale aj pomerom velkost/kvalita - bohuzial mozno nie su az tak rozsirene (ogg a wma - aj ked nove mp3 playery podporuju uz aj tieto)
[/quote]
niekde sa tu spomina, ze jednym z vyuzitim desktopu je enkoding videa - tu DC vyrazne pomoze

Tak znova, opět dokola. Je spousta aplikací, u nichž jde o výkon a které nelze paralelizovat nebo lze se ztrátou kvality (pomíjím, že je další kvantum programů, u kterých se programátorům převádět je na MT nechce, ať už z důvodu lenosti nebo proto, že chtějí max. stabilitu, kterou DC zjevně nenabízí).
DC je rovnako stabilne ako single. Tak znova, opět dokola. Je spousta aplikací, u nichž jde o výkon a které lze paralelizovat bez ztráty kvality.
Preto s tebou a s "DC je na ***" nesuhlasim.

Na motorce (= SC) dojedu do práce rychle, ale uvezu toho málo. Když pojedu Tatrou 815 (= DC), odvezu si klidně celou kancelář, ale uvíznu v zácpě, budu mít pomalou akceleraci a i moje maximální rychlost bude malá.
momentalne najvykonnejsi dostupny procesor je DC, myslim ze to tak ostane aj do buducna. To tvoje prirovnanie je uplne blbe.

Ano.
tak to by som poprosil vysvetlit. u 16bit dokazem pochopit, ze je problem trocha s adresovanim atd.
navyse nie vsetky 64bit programy su rychlejsie ako ich 32bit verzie

A už jsme opět u toho - přesně tohle jsem tvrdil v článku na Živě. Velké množství RAM ti pomůže v multitaskingu i hrách a to možná víc než dual-core (určitě ti pomůže odstranit dramatické propady fps). Rychlejší disk ti pak urychlí diskově intenzivní multitaskovou práci, prvotní otevírání programů atd.
predstav si pocitac, ktory ma dost pamate ram, ma dokonca dva disky, uzivatel je dost narocny a pozaduje vykon, navyse je ochotny procesor pretaktovat. Stale tvrdis ze aj pre tohto uzivatela je DC na *** ? Neziska takyto uzivatel za celkove navysenie ceny zostavy napr. o 10% odpovedajuce zvysenie vykonu? Ja myslim ze ano.

Inac co sa tyka dalsieho vyuzitia DC, tak spomeniem virtualizaciu a beh viacerych OS naraz. Vyuzitie virtualizacie je navyse mozne aj v ramci jedneho OS, ked viacere jeho casti mozu koli bezpecnosti bezat v roznych VM. Vdaka HW podpore virtualizacie v c2d a am2 amd (a prichadzajucej druhej generacii virtualizacie, ktora by mala obsahovat aj IO) je to celkom realne pouzitie.