Výsledky 1 až 25 z 180

Téma: ma cenu instalovat LED zarovky

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member Avatar uživatele Mikus
    Vliv
    282

Standardní Re: ma cenu instalovat LED zarovky

Citace Původně odeslal RayeR Zobrazit příspěvek
    Ja sem dycky silel z lidi, co meli na PC u CRT defaultnich 60Hz, blikalo to jak krava a ono ze jim to nevadi. Jeste ze uz je to na smetisti...
    Jeste není Takový krásný IBM, co jsem mu jeste dal zulový nástrik, co v porovnání s jinými, co jsem kde zazil, napr. Eizo, Nokia... skoro netopí... Pravda, je odstavený momentálne není v provozu, ale jen tak ho nevyhodim. Mel jsem ho taky na 60 Hz a lehké blikání jsem pozoroval jen na svetlých plochách, kterým jsem se snazil vyhýbat, jak to slo. On totiz pri tech 60 Hz má znatelne ostrejsí obraz. Totéz je pri porovnání TV 50 a 100 Hz.

Ja ti dam mrka Ty zarivky blikaji 100Hz, protoze se rosvici v kazde pulvlne, ale po aplikaci diody uz je to jen 50Hz.
    Zrejme mely kdysi zárivky tak krátký dosvit, ze i tech 100 Hz bylo videt, obzvlást kdyz clovek koukal kousek vedle té trubky.

Teda LCD maj tunu jinych much i dnes...
    Já celkem u mých normálních monitorú problémy nevidím, s vyjímkou jednoho Acera - muj první LCD 1280x1024 - co má vedle dlouhého cekání, nez se po zapnutí rozvítí, taky trochu divný barvy, co nejdou porádne nastavit, ale to jsem se o nem docet i v jednom hodnocení na Netu. Ale jinak tu mám jeste Philipse, HP a dalsího Acera (vsechny 1280x1024), u kterých si nemúzu stezovat. A pak u notáku Lenovo je trochu znát, ze má zárivku jen z jedné strany (jako vetsina notákú).

U podsvícení ledkama byly dlouho 2 problémy: 1. nez se s energetickou úcinností dostali na lepsí hodnoty, nez maj zárivky, 2. prílis malý úhel svetla ledek, takze musely být dál od displeje, aby jednotlivé nebyly videt, címz celý monitor vycházel rozmernejsí. To oboje je dnes ale zu minulost.
    Naposledy upravil Mikus; 01.12.2015 v 07:19.
    .
    Nesouhlasím s tím, co říkáte, ale až do smrti budu bránit vaše právo říkat to. - podle Voltaira
    Moudřejší ustoupí. Věčné toť slovo. Založilo světovládu hlouposti. - Marie von Ebner-Eschenbach
    .
    Nechci žít ve světě, kde se všechno, co dělám a říkám, zaznamenává. - Ed Snowden

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. zaruka zarovky a spol
    Založil Jezevec v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 56
    Poslední příspěvek: 09.04.2009, 13:58
  2. Casovy spinac zarovky
    Založil ybz3ek v sekci fóra Elektronika a bastlení
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 26.01.2008, 11:42
  3. Trafo pro podhledove halogenove zarovky - napeti na sekundaru?
    Založil KtK v sekci fóra Elektronika a bastlení
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 22.10.2007, 22:54
  4. Nejde instalovat
    Založil Michael_C v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 02.08.2006, 10:58
  5. Jaky zarovky nejmene hrejou ?
    Založil Commander v sekci fóra Elektronika a bastlení
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 03.08.2005, 13:25

Klíčová slova k tématu