Jeste neníTakový krásný IBM, co jsem mu jeste dal zulový nástrik, co v porovnání s jinými, co jsem kde zazil, napr. Eizo, Nokia... skoro netopí... Pravda, je odstavený momentálne není v provozu, ale jen tak ho nevyhodim. Mel jsem ho taky na 60 Hz a lehké blikání jsem pozoroval jen na svetlých plochách, kterým jsem se snazil vyhýbat, jak to slo. On totiz pri tech 60 Hz má znatelne ostrejsí obraz. Totéz je pri porovnání TV 50 a 100 Hz.
Zrejme mely kdysi zárivky tak krátký dosvit, ze i tech 100 Hz bylo videt, obzvlást kdyz clovek koukal kousek vedle té trubky.
Já celkem u mých normálních monitorú problémy nevidím, s vyjímkou jednoho Acera - muj první LCD 1280x1024 - co má vedle dlouhého cekání, nez se po zapnutí rozvítí, taky trochu divný barvy, co nejdou porádne nastavit, ale to jsem se o nem docet i v jednom hodnocení na Netu. Ale jinak tu mám jeste Philipse, HP a dalsího Acera (vsechny 1280x1024), u kterých si nemúzu stezovat. A pak u notáku Lenovo je trochu znát, ze má zárivku jen z jedné strany (jako vetsina notákú).
U podsvícení ledkama byly dlouho 2 problémy: 1. nez se s energetickou úcinností dostali na lepsí hodnoty, nez maj zárivky, 2. prílis malý úhel svetla ledek, takze musely být dál od displeje, aby jednotlivé nebyly videt, címz celý monitor vycházel rozmernejsí. To oboje je dnes ale zu minulost.