Ono to zhruba odpov'idá. Premerit watty by mi tu bylo trochu slozité - teoreticky 2 moznosti: Bud wattmetr, ten muj je ovsem sice krásná starozitn'a drevená laboratorní skrínka, jenze nejmensí rozsah 1'500 W na 300 dílkú. Je pomerne presný, tr. 0,2, takze by mi i tech 45 W mel ukázat jeste s presností asi 7%, coz by stacilo (elektrodynamický bez zeleza), ale nechce se mi tu ted roztahovat mericí zapojení; takovou laboratorní infrastrukturu, jako más podle fotek na tom tvym webu ty, bohuzel hotovou nemám. Druhá moznost by byla, nechat svítit, vsechno ostatní vypnout a jít do sklepa cumet na elektromer. A tretí, pro me njschúdnejsí metoda je porovnání rozmerú: Ta moje má asi 75 cm trubky, ta na té fotce ca. 3 m, tj. zhruba 4x tolik a to zhruba odpovídá pomeru výkonú.
Ne tak úplne. Jednak zpocátku bojovaly o prosazení se wolfram a osmium - podle toho znacky Osram a Tungsram - ten Wolfram se prosadil snad hlavne ze je levnejsí (bez záruky) a myslím, ze se i dnes pro zvlástní úcely delaj zárovky s Os-vláknem, a ani uhlík není v tomhle úplne mrtvý. Dalsí vec je nápln banky, tady se pouzívá leccos, od vakua az po vsechny mozné smesi ne- a "málo-"tecných plynú. Treba do aut má Philips jako svou specialitu zárovky plnené xenonem, co mají tak podobnou barvu jako xenonové výbojky.
Trochu to mrká, ale ne víc, nez mrkaly standardne zárivky jak vplynuly do mého zivota v dobe mého detství (dnes tohle uz nepozoruju, nevím, jestli maj moje oci dnes delsí dosvitnebo spís se to nák vyresilo lepsím luminoforem. A ne víc nez 50 Hz TV-obrazovky, proste me to nerusí. A je to technicky prakticky to nejjednodussí, co múze být. Okoukal jsem to z toho, co se objevilo nekdy v 1970. letech na CS-trhu - velkoplosné takhle stmívací 2-vypínace s 1A-diodou (KY132/600 v tom byly). K tomu jsem tenkrát dostal jeste ten nápad s tim kondem.
Ledka samotná by urcite blikala víc (to je videt obzvlást treba u kol, co svítej ledkama a maj pomalé nábové dynamo a nemaj zádné nebo jen slabé vyhlazování napetí, kdyz jedou pomalu). U velkých ledkových zárovek to zálezí pak na tom, jak maj udelanej zdroj. Jak jsem psal, z tech 2, co jsem si ted koupil, jedna mrká asi jako klasická zárovka, ale nestmí se skoro vúbec, ta druhá na predrazenou diodu neraguje zádným viditelným zpúsobem.
Co je COG? Tady: https://en.wikipedia.org/wiki/Cog jsem nenasel nic, co by mi sem významove pasovalo.