Výsledky 1 až 25 z 57

Téma: zaruka zarovky a spol

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: zaruka zarovky a spol

Citace Původně odeslal meteor Zobrazit příspěvek

Ad. žárovičky: Jezevče, jestli jsi řešil 2 prasklé žárovičky za 200,- dohromady u prodejce, tak tě obdivuji - vyplýtvat tolik času kvůli takové prkotině za ty dvě stovky nestojí - v návaznosti na pokračování příběhu to samozřejmě logiku má.
    Ještě jsem si vzpomněl, existuje nějaká "zkrácená" záruční doba 6 měsíců na díly podléhající rychlému opotřebení nebo tak něco, ne?
    Dovolím si oponovat. Nešlo o 2 žárovky za 200,- to by jezevec neřešil. Ale to že za výměnu vč. mats chtěli 1300,- což je i pro mě naprosto neakceptovatelné. Navíc v dnešní době si člověk ty žárovky ani sám nevymění. Protože se přes nulové místo ke světlům ani nedostane.

Citace Původně odeslal D_a_v_i_d Zobrazit příspěvek
    Pardon, že se přidám do tématu, ale tohle mě docela zaujalo, je mi to principiálně jasné, nicméně, jaká vada se pak rozumí "normálním opotřebením" a jaká "vadou výrobku"? Kdo a jak to posuzuje?

Dám zcela konkrétní příklad - koupil jsem si černé kožené polobotky od jedné nejmenované obuvnické firmy, která před válkou začínala a působila na Zlínsku Nosil jsem je poměrně často, takže po roce už byly docela "ochozené" (ale nijak poškrábané atd), nicméně třeba nit kterou byla svrchní část přišita ...
    Sorry za menší OT vzhledem k žárovkám, ale to "běžné opotřebení" by mě docela zajímalo
    Tak tady by se opravdu mohlo jednat o opotřebení způsobené nadměrným užíváním. Protože, i když je zákonná lhůta 24m. tak ta se vztahuje na vady výrobku ne na životnost, která se v závislosti na způsobu a četnosti používání mění. (boty jsou opravdu kategorie sama pro sebe). Ad absurdum: rohlík taky nevyrží 2 roky čerstvý. a tričko taky ztratí praním barvu.
    Co se, ale týká těch žárovek tak je to zajímavější. Podlě mě když kupujete PC a shoří vám zdroj a zničí další komponenty tak vzniká nárok na náhradu škody. Zde bych řekl, že se jedná o stejnou věc.
    Naposledy upravil Geeker; 31.03.2009 v 18:48.
    MB:GIGABYTE UD3R, CPU:C2D E8400, RAM 2x 2048 MB A-DATA EE, GK: ASUS Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb + 500Gb + 640Gb, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon 1693s, Monitor: Samsung 970p
    NTB: HP nc 6320

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Trafo pro podhledove halogenove zarovky - napeti na sekundaru?
    Založil KtK v sekci fóra Elektronika a bastlení
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 22.10.2007, 22:54
  2. zaruka na opravu
    Založil macher v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 06.05.2007, 20:43
  3. záruka a pečeti - málo času
    Založil russianblue v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 15
    Poslední příspěvek: 15.01.2007, 19:31
  4. Reklamace a prodloužená záruka vs zákonná záruka !!!!
    Založil Guru v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 21.10.2003, 18:28
  5. zaruka PC ci zaruka jednotlivých komponentov?
    Založil Robot82 v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 28.05.2003, 16:44

Pravidla přispívání