Cau, mám velký problém !
dne 9.11.2000 jsem koupil disk ( 3 roky záruka ) ,tehdy byla ještě zákoná záruka 6 měsíců, tedz prodloužená byla 30 měsíců !
Disk jsem asi 5x reklamoval, po první výměně jsem narazil na IBM, ktere bylo z vadne serie a disk nevydrzel dele nez 3 měsíce, ty jsem reklamoval 4x !
Pak jsem v rámci reklamace dostal, den 30.10.2002, nový disk značky Maxtor ( 30Gb ) ! V reklamačním formuláři mám napsáno pouze výměna + datum + sériové číslo disku!
Tento disk sem chtěl prodat, proto jsem zašel do www.alzasoft.cz,abych je požádal o doplnení údaje, že po výměně byla záruka znovu 3 roky, disk jsem totiž chtěl prodat a chtěl jsem aby mel nový majitel jistotu, že záruka je přesně taková jak jsme tvrdil!
Nicméně reklamační technik mi tvrdil, že záruku mám pouze do 9.11.2003, protože první reklamace disku byla po více než půl roce od koupi, tady po propadnutí zákoné záruční doby ( ale v době záruky prodloužené ) ! v tom případě už záruka znovu běžet nezačíná, ale počítá se od data převzetí prvního disku, tedy od data 9.11.2000 !
mají pravdu nebo to je bouda na lidi?
POZN. v jejich reklamačním řádu toto napsáno není a nenašel jsem to ani v občanském zákoníku ! Máte s tím nekdo nejaké zkušenosti? díky za odpověd!
jejich reklamační řád najdete na
http://www.alzasoft.cz/InfoPage.asp?TP=MN&ID=17