Výsledky 1 až 25 z 57

Téma: zaruka zarovky a spol

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member Avatar uživatele D_a_v_i_d
    Věk
    44
    Vliv
    358

Standardní Re: zaruka zarovky a spol

Citace Původně odeslal Atreides Zobrazit příspěvek
    Co ale hlavně reklamační technici zkoumají ? To že boty byly prodávány jako např tenisové, squashové atd.. ale lidé v nich chodili ven ! Pak se reklamace samozřejmně zamítají.
    Tak to je jasné, těžko můžu čekat, že bota na běh (například) vydrží to, že v ní budu dvakrát týdne mastit sálovej fotbálek Mě spíš zajímalo, jestli je vymahatelná vada, která vznikla při běžném zacházení v souladu s určením daného typu obuvi... Je mi jasný, že kdybych v těch kožených polobotkách podnikal horské tůry, tak na nic nárok nemám, ale takhle... Každopádně dík za drobné osvětlení
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
    Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
    Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD

Citace Původně odeslal D_a_v_i_d Zobrazit příspěvek
    Tak to je jasné, těžko můžu čekat, že bota na běh (například) vydrží to, že v ní budu dvakrát týdne mastit sálovej fotbálek Mě spíš zajímalo, jestli je vymahatelná vada, která vznikla při běžném zacházení v souladu s určením daného typu obuvi... Je mi jasný, že kdybych v těch kožených polobotkách podnikal horské tůry, tak na nic nárok nemám, ale takhle... Každopádně dík za drobné osvětlení
    Musíš mi uvést konkrétné příklad - takhle vařit z vody neumím - znáš to když si máš na něco vzpomenout zrovna když to nepotřebuješ ) Tak tě nic nenapadá.

Uveď mi příklady a já ti je zkusím vyřešit
    Paul Atreides
    NPE-squad.com - Clan Leader

COMP: Win7 x64 prof. | C2D E8400 3Ghz | ASUS P5B DeLuxe | Corsair 6000 MB DDR2 800MHz | ASUS GTX 560 Ti 1GB-DDR5 | SB Audigy SE 7.1 | Seagate 1000GB & 500GB (šuple WD 320GB) | Corsair 520W | 26" LG fullHD 1920x1080px 8ms
    NAS-server: Win Home Server 2011 | 1,6 Atom D525 (2 core | 4 threads) | ASrock mini-ITX | 4 GB DDR3 800MHz | Western 1TB GreenPower | Fortron 200W 80-BronzePlus | ftp, web, mumble, vpn, Servio DLNA share system, komplet PLEXI case
    NetBook: ASUS Eee1001PQ (violet) | 1,6 ATOM | 1 GB RAM | 250GB HDD | 1024x600 px LCD | baterie 7h :)
    FOTO: Olympus E-520 | 14-42 ZuikoDigital | 40-150 ZuikoDigital

Senior Member mince Avatar uživatele UFo
    Vliv
    286

Citace Původně odeslal D_a_v_i_d Zobrazit příspěvek
    Mě spíš zajímalo, jestli je vymahatelná vada, která vznikla při běžném zacházení v souladu s určením daného typu obuvi...
    Hmm ono to posuzování oprávněnosti reklamace danným člověkem stejně bude vždy subjektivní a záleží tedy i na štěstí, případně jak tvrdě jsi ochoten to řešit.

Viz např. tenhle thread o tretrách Specialized Comp.
    Nechce se mi teď vyhledávat více, ale vyloženě konstrukční vada bot (trhalo se to po čase spoustě lidí na tom samém místě) a pokud jsem to pochopil správně tak nejnovější model má ten šev řešen jiným způsobem. (což jen dokládá že byl původně navržen špatně)
    Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A

Citace Původně odeslal UFo Zobrazit příspěvek
    Hmm ono to posuzování oprávněnosti reklamace danným člověkem stejně bude vždy subjektivní a záleží tedy i na štěstí, případně jak tvrdě jsi ochoten to řešit.
    no to každopádně - většinou to bohužel všude zkusí s tím že ti poprvé napíšou, je to vada zapříčiněná běžním používáním, ty se ohradíš že to tak není - pohrozíš jím svým soudním znalcem + další výdaje a podáš to tam znovu. Oni se zamyslí řeknu si "ježiš to je zase jeden prudič", ale možná to bude stačit na to aby ti to nakonec ikdyž zarputile vyplatili. (Aby oni sami měli klid.)

Smutná realita...
    Paul Atreides
    NPE-squad.com - Clan Leader

COMP: Win7 x64 prof. | C2D E8400 3Ghz | ASUS P5B DeLuxe | Corsair 6000 MB DDR2 800MHz | ASUS GTX 560 Ti 1GB-DDR5 | SB Audigy SE 7.1 | Seagate 1000GB & 500GB (šuple WD 320GB) | Corsair 520W | 26" LG fullHD 1920x1080px 8ms
    NAS-server: Win Home Server 2011 | 1,6 Atom D525 (2 core | 4 threads) | ASrock mini-ITX | 4 GB DDR3 800MHz | Western 1TB GreenPower | Fortron 200W 80-BronzePlus | ftp, web, mumble, vpn, Servio DLNA share system, komplet PLEXI case
    NetBook: ASUS Eee1001PQ (violet) | 1,6 ATOM | 1 GB RAM | 250GB HDD | 1024x600 px LCD | baterie 7h :)
    FOTO: Olympus E-520 | 14-42 ZuikoDigital | 40-150 ZuikoDigital

Fiat Stilo? Kamaratovi prdla ziarovka, zastavili ho a ze preco mu nesvieti, ze ci nema ziarovky. A on samozrejme mal, ale tam to proste vymenit bez servisneho zazemia a know-how nejde - policajt, ze mu to ukaze a po pol hodine to vzdal .
    U specifickeho pripadu vymeny tej ziarovky - nepokryva ti nahodou zaruka na auto "labor", cize pracu? Aj keby si si mal tie ziarovky zaplatit ako diel, na ktory sa nevztahuje zaruka (o tom, preco a ci opravnene pomlcme), tak by ich mali v tom pripade namontovat zadarmo (pomlcme aj o tom, ze by to mali urobit aj bez toho ...).
    Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

Senior Member Avatar uživatele bukva
    Věk
    39
    Vliv
    294

Obecně k žárovkám a "opotřebení":

Každej typ svítidla má jednoznačně udanej parametr - životnost.
    To je doba, za kterou klesne jas na 1/2 oproti tomu, jaký je jeho jas při koupi (asi v cd/m2).
    Neznamená to, ale že každá žárovka tuto dobu skutečně vydrží. Jsou různé výrobní vady atd., takže může prasknout kdykoliv před touto dobou, ale taky kdokoliv po ní nebo nikdy.

Nicméně, opotřebení se týká jenom a pouze jasu žárovky, ne toho, jestli svítí/nesvítí. Pokud nesvítí, je to jasná vada a s opotřebením nijak nesouvisí, na žárovku je záruka normálně 2 roky a protože životnost je běžně několik tisíc hodin, není ani potřeba, aby to bylo jinak.

Já sem naposled takhle bojoval za reklamaci cartridge do tiskárny, kde mi ji původně nechtěli dát, protože "je to dárek k tiskárně zdarma" (což mě nezajímá, mě zajímá, že nefunguje), když sem jim to rozmluvil tak proto "že jde o běžné opotřebení" (ne, když 4 měsíce stará cartridge nefunguje, tak to není opotřebení), nakonec mě to na reklamaci v Alze vzali, vtipným konecm příběhu je, že z HP mi zpátky poslali novou tiskárnu (novější typ), ale cartridge tam nechali stejný, takže to stejně nefungovalo, ale už sem neměl sílu to dál řešit a koupil sem si novou

Ta žárovka k autu je stejná jako cartridge k tiskárně. Prostě je to součást toho, co jsi koupil, chceš aby to fungovalo, proč to nefunguje tě nezajímá a žádný opotřebení to není.
    Naposledy upravil bukva; 01.04.2009 v 00:08.
    Myšlení zkresluje realitu.

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Ad opotrebeni, v zakone je doslova:

2) Záruka se nevztahuje na opotřebení věci způsobené jejím obvyklým užíváním. U věcí prodávaných za nižší cenu se záruka nevztahuje na vady, pro které byla nižší cena sjednána.

Coz podle me jednoznacne znamena, ze nemohu reklamovat trebas osoupane podrazky (v pripade auta sjete gumy/opotrebovane brzdy/.... ) ale bez problemu mohu reklamovat nefunkcnost techto komponent. Tudiz pokud mi napr praskne brzdove oblozeni, tak je to jednoznacne reklamovatelna vada.

Rozhodne to neznamena, ze se zaruka nevztahuje na vec samotnou.

Co se vymeny tejce, podle ceny a vyjadreni servisu "se tam musi sundat predni naraznik". V tyhle souvislosti by mozna bylo zajimave resit, zda vubec muze byt takove vozidlo uvedeno v CR do provozu, kdyz technicky nelze vadnou zarovku nouzove vymenit, a pri jejich kvalite se vam klido muzes uprostred noci stat, ze zhasne cely auto a ste v <>. (kdyz sem stim jel, taky sem ri rikal jak se pobavim, az po me cajti budou chtit vymenu, vytahnu nahradni a reknu "tak mi ukazte jak"). Zadni svetla vypadavaj samo taky cely, proste jakakoli nouzova manipulace vpodstate nerealna.

BTW: Mam dalsi mail od servisu, prectu si ho v robote a dam vedit kam se to ubira dal .
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Citace Původně odeslal Jezevec Zobrazit příspěvek
    Ad opotrebeni, v zakone je doslova:

...
    Co se vymeny tejce, podle ceny a vyjadreni servisu "se tam musi sundat predni naraznik". V tyhle souvislosti by mozna bylo zajimave resit, zda vubec muze byt takove vozidlo uvedeno v CR do provozu, kdyz technicky nelze vadnou zarovku nouzove vymenit, ...anipulace vpodstate nerealna.

BTW: Mam dalsi mail od servisu, prectu si ho v robote a dam vedit kam se to ubira dal .
    Všichni a MVČR o tom ví a ne krátkou dobu. Btw zde se jedná o std. zárovku H7/H4/H1 a co v případě xenonů, kde jsou výbojky a proud je přes 1000v. viz. starší článek
    "... fakt, že při poruše si řidič sám bez pomoci servisu xenonové světlo opravit nedokáže. Výměna xenonové výbojky přímo na silnici je podle odborníků nebezpečná, protože napětí okolo výbojky a zvyšovače napětí se pohybuje v tisících voltů."
    Taky se přípravovala toliko medializovaná novela zákona 361/2000. Kdy pomazané hlavy museli usoudit, že bez spec vybavení na nových autech není možné žárovky vyměnit. zato jsme málem vozili alkometr, pásmo a tužku. Dopadlo to tak jak to dopadlo.
    MB:GIGABYTE UD3R, CPU:C2D E8400, RAM 2x 2048 MB A-DATA EE, GK: ASUS Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb + 500Gb + 640Gb, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon 1693s, Monitor: Samsung 970p
    NTB: HP nc 6320

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Trafo pro podhledove halogenove zarovky - napeti na sekundaru?
    Založil KtK v sekci fóra Elektronika a bastlení
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 22.10.2007, 22:54
  2. zaruka na opravu
    Založil macher v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 06.05.2007, 20:43
  3. záruka a pečeti - málo času
    Založil russianblue v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 15
    Poslední příspěvek: 15.01.2007, 19:31
  4. Reklamace a prodloužená záruka vs zákonná záruka !!!!
    Založil Guru v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 21.10.2003, 18:28
  5. zaruka PC ci zaruka jednotlivých komponentov?
    Založil Robot82 v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 28.05.2003, 16:44

Pravidla přispívání