Tohle nebyla reakce na tebe, on to tu nakousl v podobném duchu MaWa. Pravda trošku pozdní reakce z mý strany.
Myslím že zrovna u takových drobností jako jsou boty by se našlo spousta lidí schopných akceptovat i tu vyšší cenu, kdyby...kdyby tu výrobu skoro všichni zmetci nepřesunuli do číny.
Když kouknu na svůj "vozový" park, tak až na jednu výjmku je to vše "Made in China". Nemám sice takové problémy jak tu píše D_a_v_i_d, všechno jsou to ale kousky za 2,5-4k, a přestože je střídám a docela šetřím tak zacházejí na můj vkus nějak rychle. Kde jsou ty doby kdy jsem si koupil za 2k značkovou obuv, chodil v ní klidně 10h denně, jaro, léto, podzim, zima, bahno, sníh atd. a až po pár letech to odstavil protože vypadaly hnusně nebo jsem schodil komplet celou podrážku.
btw. zrovna ty Marteny jsem tu nadhodil, protože jsem si na ně dělal roky zálusk akorát jako studentík jsem na ně neměl. U mých kámošů měly pověst "držáků" a určitě bych se nebál vysolit i vcelku vysokou částku za takovou "stylovku". Ale klopit vyšší částky, přitom ještě zjišťovat kde to vůbec vyrobili, a modlit se ať to opravdu kvalitativně té ceně odpovídá se mi tedy vůbec nechce.
EDIT: takže MaWA měl paradoxně pravdu v tom že výrobcům jde opravdu hlavně o VÝROBNÍ CENU, ale ne proto aby mohli snížit prodejní cenu (ta je takříkajíc až na druhé koleji), ale hlavně aby mohli maximalizovat zisk
jsem rád že nejsem sám kdo si připadá v těch prodejnách jako na pouti, už jsem měl pocit že nejsem normální