Citace Původně odeslal Petrik Zobrazit příspěvek
Klasicka SC CPU uz tak moc zrychlovat nepujde, takze vyrobci udelali jediny logicky krok: davaji jich vice do jednoho baleni. Neni to idelani, zatim to vyuzije malo programu, ale nic lepsiho proste neni a hned tak nebude. Je logicke, ze se objevi lide (EAGLE), kterym vadi, ze vyrobci nedokazi vyrobit 10GHz SC s rozumou spotrebou. Ale neda se nic delat, tohle je proste vyvoj a ten se zastavit neda, ze Takze dokud eagle nevymyslis novy typ CPU nebo jinou fintu, jak udelat vykonne SC za rozumne penize, tak neobvinuj vyrobce, ze jsou neschopni a pod.
Normálně už bych na tebe nereagoval, protože se s lidmi tvého typu nebavím (nic proti, ale pokud mě někdo nazve veřejně ignorantem jen kvůli svému dojmu, žádá si o pěst), ale tohle si reakci zaslouží.

Takže k věci - mně dual-core nevadí jakožto princip. Mně je totiž úplně u řitního otvoru, co bude pohánět moje aplikace. Ať je to třeba nějaká UFO technologie nebo červíci, pokud mi to bude fungovat a bude to mít adekvátní parametry, nemám nic proti. Nelíbí se mi ale, když něčí neschopnost (výrobců CPU) je přenášena na programátory, kteří už tak mají práce nad hlavu. Programátor na výrobce CPU zvysoka kašle, protože nějaké technologie CPU ho netrápí. Takže teď ten detail - jakožto uživatel očekávám, že mi výrobce CPU nabídne za jím požadovanou cenu odpovídající benefity. To se u dual-core momentálně neděje, a proto nemám v úmyslu si ho za nabízenou cenu koupit. Chovám se čistě racionálně a tržně, neboli nekupuju věci, které mi nevyhovují. Výrobce CPU mě svojí neschopností nutí investovat do méně spolehlivých a zároveň dražších programů a momentálně také do hardware, pro který není využití (až na výjimky). Není to o tom, že výkon SC nepůjde navyšovat - mě to nezajímá. Pokud prostě vyšší výkon nebude, nekoupím si nový hardware a ať klidně AMD a Intel zkrachují. Jediný můj cíl v této diskuzi a v článcích na Živě byl v tom přesvědčit lidi, aby nebyli tupí a neposlouchali pohádky výrobců CPU o tom, jak moc DC potřebují - pohádky, které slouží jedině k tomu, aby si výrobci CPU namastili kapsu. Pokud mě někteří (jako např. ty) za tuto snahu nazývají ignorantem, udělám si pak na ně (vcelku logicky) takový názor, který jsem si udělal.