Citace Původně odeslal THX Zobrazit příspěvek
Ale je:
DC amd: max single core: 3ghz, max DC 2.8ghz - znizenie o jeden stupen (ak vezmes v uvahu fx-70, tak to ma tiez 3ghz - ziadne znizenie)
DC intel conroe: - niet s cim porovnat, DC vs QC je to zase 2.93 vs 2.66 - znizenie o jeden stupen
DC intel p4: 3.6ghz pD vs 3.8ghz p4, znizenie o jeden stupen
Tyto procesory nemají stejné TDP. Vícejádra mají ve všech případech víc. A u P4 navíc platí, že 3.6 GHz Pentium D je vyrobeno novější technologií než 3.8 GHz model.

Uz som to tu raz pisal (ako reakciu na to tvoje uz raz spominane nutne vyznamne znizenie frekvencie).
Snížení frekvence je znatelné. Všechny tebou uvedené příklady nejsou za jinak stejných okolností - dual-core tam má vyšší spotřebu, a tedy i vyšší teplotu a kratší životnost.

Kupim si uplne iny produkt za 1500 firmy B z ktoreho potencialne dostanem vykon 2,5*x. A nechapem to, prosim o lepsie vysvetlenie.
Produkt 1) byl Athlon 64.
Produkt 2) bylo Pentium 4. Má stejný výkon jako A64, ale za mnohem vyšší cenu. Z logiky věci plyne, že nemá co nabídnout, a proto nemá vůbec smysl o něm v nějakém porovnání uvažovat.
Produkt 3) bylo Core 2 Duo. Má v single-threaded aplikacích stejný výkon jako A64, v multithreaded téměř dvojnásobný. Protože multithreaded aplikací je značná minorita, průměr činí jen o pár procent výkonu navíc oproti A64 (v příkladu jsem dal 20 %). Cena je mnohem vyšší.

Pro racionální porovnání jsou důležité relativní ceny, nikoli absolutní. Není relevantní, zda si to můžeš dovolit, ale zda ti to vzhledem ke konkurenční nabídce přinese odpovídající užitek.

Nevypisoval si tu nahodou, ze teraz ziaden procesor kupovat nebudes, lebo ten co mas, ti staci?
Psal jsem, že potřebuju ohromný výkon - minimálně pětinásobný oproti současnému stavu. Zároveň jsem ale psal, že tento výkon musí být v single-threaded aplikacích, neboť mnou používané intenzivní aplikace nejsou uzpůsobeny na dual-core, nikdo je převádět nebude a odpovídající náhrady za ně neexistují.

Ukaz mi kde mas u athlona x2, pentia D, alebo conroe znizene ILP. U DC ti nikto ILP znizovat nebude.
Snížení ILP přece plyne ze snížení frekvence. Single-threaded aplikace dostanou na dvoujádru s nižší frekvencí menší výkon než na jednojádru s vysokou.