Citace Původně odeslal Eagle Zobrazit příspěvek
Frekvence není nižší o jeden stupeň. Druhé jádro = 90 % spotřeby navíc (za jinak stejných okolností - FSB klient a cache jsou pořád po jednom). Tudíž výrobce CPU je při zachování TDP nucen významně snížit frekvenci, aby mohl zároveň snížit napětí. A pokud s tím nesouhlasíš, tak mi vysvětli, jak je možné, že QX6700 má TDP 130W a přitom jen 2.66 GHz, zatímco X6800 má 75W a 2.93 GHz. Mimochodem, QX6700 je přímo ukázkovým příkladem toho, jak další jádra žerou velké množství energie.
Ale je:
DC amd: max single core: 3ghz, max DC 2.8ghz - znizenie o jeden stupen (ak vezmes v uvahu fx-70, tak to ma tiez 3ghz - ziadne znizenie)
DC intel conroe: - niet s cim porovnat, DC vs QC je to zase 2.93 vs 2.66 - znizenie o jeden stupen
DC intel p4: 3.6ghz pD vs 3.8ghz p4, znizenie o jeden stupen

Uz som to tu raz pisal (ako reakciu na to tvoje uz raz spominane nutne vyznamne znizenie frekvencie).

Tak znova... máš následující možnosti volby:
1) Produkt s cenou 500 Kč od firmy A ti poskytne užitek X.
2) Produkt s cenou 800 Kč od firmy B ti poskytne užitek X.
2) Produkt s cenou 1000 Kč od firmy B ti poskytne užitek 1,2 * X.

Co z toho si koupíš a co si určitě nekoupíš? A teď popřemýšlej, jak se tvoje hodnocení změní, pokud všechny ceny znásobíš třikrát a užitek zůstane stejný. Chápeš to už nebo to mám vysvětlit ještě víc polopatě?
Kupim si uplne iny produkt za 1500 firmy B z ktoreho potencialne dostanem vykon 2,5*x. A nechapem to, prosim o lepsie vysvetlenie.

Až se ceny srovnají, tak se srovnají. Řeším nákup CPU teď a ne za rok dva. Zajímají mě aktuální náklady a aktuální benefity teď a tady. Ty jsou u dual-core nevalné. Co bude za rok, je mi úplně fuk, protože v té době už zase budou nové možnosti za nižší ceny.
Nevypisoval si tu nahodou, ze teraz ziaden procesor kupovat nebudes, lebo ten co mas, ti staci?

Citace Původně odeslal Eagle Zobrazit příspěvek
Tak v tom případě se neshodneme, protože podle mě skutečně je 95 % uživatelů na h****, a proto nevidím důvod, proč by se měl vývoj dál směřovat směrem k TLP na úkor snižování ILP. Obzvlášť v situaci, kdy těch 5 % uživatelů může zakoupit dvousocket.
Ukaz mi kde mas u athlona x2, pentia D, alebo conroe znizene ILP. U DC ti nikto ILP znizovat nebude. Mozno u nejakeho servroveho osemjadra. Vyhoda DC (a to som uz pisal) je aj v tom, ze ti ludia, ktory by bezne potrebovali dvojsocketovu drahu dosku a 2x cpu, si teraz to iste zaobstaraju omnoho lacnejsie...

A tocime tu stale to iste dookola. Cakam kedy zase napises ze druhe jadro je o 100% drahsie.