Výsledky hlasování: ?

Hlasující
92. Nemůžete hlasovat
  • Mam core 2 duo a jsem spokojeny, i pres vynalozene penize

31 33,70%
  • Mam core 2 duo a jsem spokojeny, ale za ty penize to nestalo

0 0%
  • Nemam core 2 duo, ale koupim si ho

30 32,61%
  • Nemam core 2 duo a nechci ho

31 33,70%
Stránka 30 z 39 PrvníPrvní ... 20262728293031323334 ... PosledníPoslední
Výsledky 726 až 750 z 959

Téma: Vyznam dual core

Standardní Re: Vyznam dual core

Citace Původně odeslal Eagle Zobrazit příspěvek

Takže jsi zcela neefektivně provařil elektřinu. Vynikající výhoda!

OMG... A kolik elektriky (a NERVU) bych provaril pri restartu PC, nutnosti obnovit bezici programy atd... ? To co bych usetril (mozna) diky SC za rok jeden spatny rozjezd lokomotivy sezere hned...

btw: diky Eaglovi ma tento thread tolik stran a spotrebovalo se na nej vic elektriky nez prosustruju diky bugovemu SW a tomu ze nemam SC...krasa
    Naposledy upravil Airwolf; 09.12.2006 v 14:47.
    C2D Wolfheart stabilized...CoolingSys completed...Aurora 3D Black...full 120mm Wolfheart
    WinXP && Gentoo Powered Wolfheart http://img215.imageshack.us/my.php?i...pgentooqt2.jpg
    Intel Core2Duo E6300 1.86@3.2GHz cooled by Ninja Plus| Gigabyte DS4 | 1024MB Kingston 750@920MHz | sound | Gigabyte X1650Pro SilentPipe II | TEAC 40x & Toshiba DVD-RW | WD800JB 80GB | Logitech MX510 | Fortron 300W NP(PN) | MS Sidewinder Strategic Commander|Acer 1721hm
    C366 2@1,85V 32MB RAM, Slackware 9.1 router connected to Chello

Senior Member
    Vliv
    280

Můžu a to velmi snadno. A pokud si myslíš, že ne, tak proč nemáš 150 GB Raptor (je přece jen o málo dražší a přitom v prakticky každé diskové operaci o 30 % rychlejší) a alespoň 2 GB RAM ?
    sice ano, mozes porovnavat vykon a cenu iba jednotlivych cpu a k tomu este snadno, ale ma to porovnanie zmysel, ked k pouzitiu CPU tak ci tak potrebujes pocitac?
    150gb raptor nemam, lebo nie je o 30% vykonnejsi, navyse ma pomalsi seek ako moj 74g raptor, ramky mam 1.5g a obcas je aj to malo.

AMD má adekvátní ceny, to C2D je šíleně předražený (vzhledem k tomu, co (ne)nabízí).
    Pozri, je jasne ze o 30% vykonnejsi procak bude stat 2x viac, tak je to aj u AMD, porovnaj si kolko stoja FXka a co ponukaju. Ty si sice nasiel jeden pripad 3500+ vs 6300. A to porovnavas bez pretaktovania. Ja som ti nasiel par protiprikladov, kedy druhe jadro nestoji 2x viac. C2D ma adekvatne ceny, k tomu co nabizi. Ak by nemalo, asi by sa ten procak nepredaval tak ako sa momentalne predava.

A proto má 86 zveřejněných chyb... opravdu nádhera.
    kolko z tych 86chyb brani tym milionom uzivatelov, ktory maju ten procesor ho pouzivat? Ak by tam boli nejake chyby, ktore by podstatne ovlpyvnovali stabilitu, tak by asi intel nemohol predavat tie procesory...

Druhé jádro stojí 100 % ceny navíc. Kolikrát ti mám opakovat, aby sis porovnal výkon A64 3500+ vs. Core 2 Duo E6300 a pak se mrknul na cenovku?
    kolko krat som ti dal protipriklad kedy druhe jadro nestoji 2x viac...

Myslel jsem, že inteligentní člověk se řídí podle tržních cen a nikoli podle cen jednoho výrobce. Jsi tak zaslepen, že kupuješ jen Intely?
    zaslepeny si praveze ty, lebo u intelu druhe jadro nestoji 2x viac
    Trošku demagogie, nemyslíš? Odkdy je máš po OC záruku spolehlivosti výpočtů?
    vzdy, OC je z definicie zvysenie freq. (a mozno tepla a spotreby, ale to overclocklerom az tak nevadi), pri zachovani spolahlivosti...
    Až bude DC dražší jen o 10 %, tak bude jeho cena adekvátní. Do té doby platí to, co tvrdím.
    a to sice to ze dc je 2x drahsie? Alebo ze je na h, lebo mi na tom nejde rychlejsie dos box?
    DC má využití jen v profi programech (... kde si velice dobře zaplatíš za software) a u intenzivních multitaskerů (... kterých je relativně málo, neboť velkou část situací lze snadno vyřešit prioritou - což je ostatně nutnost, protože DC ti od nastavování priorit nepomůže).
    intenzivnych multitaskerov je tu na fore dost. A prioritou to nevyriesis, bez spomalenia tych ostatnych uloh.
    DC není rozumným vývojem, DC byl vytvořen z nouze o příjmy na straně výrobce CPU. Víc jader != vyšší výkon. Jediná rozumná cesta je pokračovat ve zvyšování frekvence a IPC. Všichni výrobci to ví a všichni se bojí o to, že za chvíli nebudou mít co prodávat. Proto přišli s konceptem multicore, kde se snaží nakukat zákazníkům cosi o tom, že jim to přinese veliké výhody.. které v reálu nenastanou nebo určitě ne dřív než za několik let).
    pentium bol vytvoreny z nouze o prijmy na strane intelu, rovnako p2, p3, p4, conroe, K7, K8 a vo vsetobecnosti myslim ze firmy produkuju vyrobky za ucelom predaja a z toho plynucich prijmov...
    Nepredava druhe jadro, predava marketing. Hype sa da robit aj okolo frekvencii (p4), okolo SSE15, okolo znacky pentium, okolo znacky intel atd.
    Ako dobre vies, zvysovat freq. a IPC dnes uz nejde dostatocne dobre.
    Už tehdy jsem jasně říkal, že dual-core je extrémně závislý na optimalizovaném software. Bez něj je na nic.
    DC bez opt. SW mozno vyuzit (s vyhodou) na multitasking - bez spomalenia jednotlivych uloh. V tomto threade mas par prikladov rozumneho pouzitia, DC nie je na nic.
    Tak to sotva. A64 mi oproti Sempronu ušetří čas (díky větší cache), který má taky nějakou cenu. C2D mi neušetří nic, protože jeho single-threaded výkon je stejný jako u A64. Přitom stojí podstatně víc.
    C2D ti usetri cas, lebo single threaded vykon je vyssi ako u A64.
    Sempron vs athlon - kolko vykonu ti prida ta cache vs o kolko to bude drahsie? Stale myslim ze ma sempron lepsi pomer cena/vykon.
    No a? Intel už taky dělal P3 1.13 GHz, i820 + SDRAM převodník, Gallatin atd. Tohle je jen obchod. Nebýt Woodcrestu, AMD ho bude v serverech dál totálně drtit.
    lenze woodcrest je prave to c2d jadro ktore ma tolko chyb....

Já z toho spíš vidím to, že oni se snaží přesvědčovat mě o výhodnosti svého nákupu. To se jim ale zjevně nemůže podařit, protože já vím, co mi zvýší výkon (znám strukturu mnou používaných aplikací a mám jí otestovanou Performance Monitory).
    a naopak, ty tvrdis ze im DC nepomoze zvysit vykon, napriek tomu ze nepoznas ake programy pouzivaju...
    Naposledy upravil THX; 09.12.2006 v 14:47.
    3570K, 16G, x25-m, itx
    xj40

Citace Původně odeslal Darth Maul Zobrazit příspěvek
    Je vůbec nějaká oblast, u které bys byl ochotný uznat, že jí nerozumíš? Ze stylu Tvého diskutování to vypadá, že máš pocit, že světu IT rozumíš nejlépe ze všech a to je fakt velmi riskantní pozice... Bacha na to, hodně lidí Tě tu za odborníka považuje, tak ať si to tímhle divným "marketingem" nepokazíš... Jeden takový tu byl a je dnes hodně lidem pro smích.
    Určitě nerozumím např. grafikám a v RAMkách mám velké mezery (byť mnohem menší než 99 % ajťáků).

Citace Původně odeslal Airwolf Zobrazit příspěvek
    OMG... A kolik elektriky (a NERVU) bych provaril pri restartu PC, nutnosti obnovit bezici programy atd... ?
    Ty kvůli deathlocku resetuješ OS ? Opravdu zvláštní způsob práce s PC.

Citace Původně odeslal THX Zobrazit příspěvek
    Ak by tam boli nejake chyby, ktore by podstatne ovlpyvnovali stabilitu, tak by asi intel nemohol predavat tie procesory...
    Intel, AMD, VIA, NVIDIA i ATi prodávali výrobky, které měly závažné chyby v kompatibilitě či spolehlivosti. Přesto jim to nezabránilo je dál prodávat. Tady jde totiž o zisk, ne o kvalitu.

zaslepeny si praveze ty, lebo u intelu druhe jadro nestoji 2x viac
    Ale mě je úplně ukradený, za kolik prodává cosi Intel. Mě zajímá price/performance a pokud mi AMD nabídne lepší poměr, pak vítězí. Porovnávám vůči etalonu, kterým je A64, nikoli předražené Pentium 4. A když porovnáš price/performance u C2D s etalonem, vyjde ti, že C2D nemá moc co nabídnout (pokud zrovna nevyužiješ MT aplikace).

vzdy, OC je z definicie zvysenie freq. (a mozno tepla a spotreby, ale to overclocklerom az tak nevadi), pri zachovani spolahlivosti...
    ... kterou ale nedokážeš otestovat

a to sice to ze dc je 2x drahsie? Alebo ze je na h, lebo mi na tom nejde rychlejsie dos box?
    Platí, že za aktuální cenu nenabízí dvoujádrové procesory v majoritě nasazení adekvátní price/performance.

intenzivnych multitaskerov je tu na fore dost. A prioritou to nevyriesis, bez spomalenia tych ostatnych uloh.
    Mezi určitými skupinami je multitaskerů hodně (což jsem sám potvrdil). To ale neznamená, že jich je natolik mnoho, aby se mohl vývoj ubírat po TLP větvi, aniž by to uškodilo zbytku uživatelů.

Ako dobre vies, zvysovat freq. a IPC dnes uz nejde dostatocne dobre.
    Ano, ale celou dobu tvrdím, že jsem proti snižování ILP ve prospěch TLP. Pokud by rost TLP a zároveň ILP, nebudu proti. To ale není z důvodů fyzikálních možné.

DC bez opt. SW mozno vyuzit (s vyhodou) na multitasking - bez spomalenia jednotlivych uloh. V tomto threade mas par prikladov rozumneho pouzitia, DC nie je na nic.
    Ano, ale toto se týká omezeného počtu uživatelů, kteří takové úlohy potřebují. Většina buďto výkon nevyužije skoro vůbec (a proto není důvod, proč by měli platit za druhé jádro) nebo je jim v zásadě jedno, že aplikace na pozadí poběží o 2 % pomaleji (priorita jim umožní surfovat po Internetu a zároveň komprimovat) anebo multitaskingu téměř neholdují.

C2D ti usetri cas, lebo single threaded vykon je vyssi ako u A64.
    Není vyšší. Podívej se na benchmarky.

Sempron vs athlon - kolko vykonu ti prida ta cache vs o kolko to bude drahsie? Stale myslim ze ma sempron lepsi pomer cena/vykon.
    Závisí na konkrétní aplikaci, cache ti může přidat desítky procent výkonu navíc. A vzhledem k tomu, že se ceny při stejné frekvenci prakticky vyrovnaly...

a naopak, ty tvrdis ze im DC nepomoze zvysit vykon, napriek tomu ze nepoznas ake programy pouzivaju...
    Protože vím, jaké programy používá BFU. A jak už jsem řekl - nejsem zastáncem snižování ILP a zvyšování nákladů na software a bugovosti software.

Senior Member
    Vliv
    280

Ale mě je úplně ukradený, za kolik prodává cosi Intel. Mě zajímá price/performance a pokud mi AMD nabídne lepší poměr, pak vítězí. Porovnávám vůči etalonu, kterým je A64, nikoli předražené Pentium 4. A když porovnáš price/performance u C2D s etalonem, vyjde ti, že C2D nemá moc co nabídnout (pokud zrovna nevyužiješ MT aplikace).
    price/performance = DEADLOCK
    nikdy nekupis ziaden procesor, lebo o pol roka za tu istu cenu dostanes lepsi
    Moj opteron pred rokom stal tolko, co teraz E6300...
    Niektorym ludom nejde len o cena/vykon. Co ak ma najlepsi pomer cena vykon nejake riesenie, ktore je sice super lacne, ale aj tak nie je dostatocne vykonne? S pretaktovanim ziskas z conroe slusny pomer cena/vykon, nehovoriac o podstatne vyssom vykone.
    ... kterou ale nedokážeš otestovat
    tak to potom nedokazem otestovat ani na zakl. freq. a musim iba verit vyrobcovi. Kazdopadne, myslim ze stabilitu dokazem dostatocne otestovat.
    Platí, že za aktuální cenu nenabízí dvoujádrové procesory v majoritě nasazení adekvátní price/performance.
    ale preto neznamena ze DC je nepouzitelne, na h atd. Majorita nasadenia = firemne pocitace, ktore 95% casu idluju.

Ano, ale celou dobu tvrdím, že jsem proti snižování ILP ve prospěch TLP. Pokud by rost TLP a zároveň ILP, nebudu proti. To ale není z důvodů fyzikálních možné.
    ako keby mal c2d znizeny ILP oproti predchodcom. Vyvoj skor pojde oboma smermi naraz. Ten 80jadrovy intel procak je iba demonstracia, realne to nebude tak skoro vyuzitelne. Max. po quadcore nebudu pridavat jadra ale kadejake DSP atd.

Ano, ale toto se týká omezeného počtu uživatelů, kteří takové úlohy potřebují. Většina buďto výkon nevyužije skoro vůbec (a proto není důvod, proč by měli platit za druhé jádro) nebo je jim v zásadě jedno, že aplikace na pozadí poběží o 2 % pomaleji (priorita jim umožní surfovat po Internetu a zároveň komprimovat) anebo multitaskingu téměř neholdují.
    ...preto nie je dovod, aby si vobec kupovali rychlejsi SC. Nema zmysel bavit sa o ludoch, co nevyuzivaju vykon svojho pocitaca.
    Není vyšší. Podívej se na benchmarky.
    chces mi povedat, ze single threaded vykon E6800 nie je vyssi ako nejakeho FX? ze e6700 nema vyssi single threaded vykon ako 5000+?

Závisí na konkrétní aplikaci, cache ti může přidat desítky procent výkonu navíc. A vzhledem k tomu, že se ceny při stejné frekvenci prakticky vyrovnaly...

Protože vím, jaké programy používá BFU. A jak už jsem řekl - nejsem zastáncem snižování ILP a zvyšování nákladů na software a bugovosti software.
    predovsetkym si povedal ze DC je na h.

Odmietam sa s tebou dalej bavit ohladom cien. Toto je jediny tvoj platny argument. Coskoro padne. Pre pripomenutie si dovolim jednu starsiu citaciu:
    Citace Původně odeslal Eagle o pentiu D 805 Zobrazit příspěvek
    Tohle má pomalou FSB, výkon asi nebude tak úchvatný. Ale za tu cenu je to jedna z nejlepších koupí.

Mohli by ale vydat nějakou D900 (2.4 / 800), ta by byla super.
    Cena pD 805 odvtedy este klesla, ale uz sa tu odmietas bavit o pentiach.
    Klesnu ceny a zachvilu budes ospevovat DC, aj ked pred chvilou si tvrdil ze je to na h a ake je to zle. A vobec, co maju ceny s vyznamom DC (co je nazov tohto threadu)?
    3570K, 16G, x25-m, itx
    xj40

predovsetkym si povedal ze DC je na h.
    Tak si nalistuj první stranu. Jasně tam říkám, že výjimkou je video. Bavit se o specifických workstation a server aplikacích nemá smysl, protože tam je jasné, že DC ti za stejnou cenu přinese o hodně víc.

Odmietam sa s tebou dalej bavit ohladom cien. Toto je jediny tvoj platny argument. Coskoro padne.
    Cena není jediný argument. Dalším je spotřeba, a tudíž i frekvence a výkon v ILP. Nelíbí se mi, když je omezována frekvence jen kvůli tomu, že už jí nejde zvyšovat dostatečně rychle na to, aby na tom Intel nahrabal dost peněz. Prostě jsem toho názoru, že když se Intelu nedaří zvyšovat frekvenci, tak ať se mu nedaří ani prodávat, protože prostě nenabízí tolik navíc, aby si ty peníze zasloužil. Jsem proti tomu, aby se mu pomocí hype dařilo tahat z lidí peníze a to i když jim v podstatě výkon vezme.

Odmietam sa s tebou dalej bavit ohladom cien.
    To zcela chápu, vzhledem k tomu, že mi nejsi schopen vyvrátit, že dvoujádrové procesory mají podstatně horší price/performance, jelikož pro ně téměř neexistuje běžně používaný software, který by je dokázal plně využít, a tak kompenzovat o 100 % vyšší cenu.

Cena pD 805 odvtedy este klesla, ale uz sa tu odmietas bavit o pentiach.
    PD 805 bylo skvělým procesorem na multithreaded aplikace (za tu cenu). Tedy například na video, některá multimedia a profi záležitosti. Dneska už je samozřejmě mrtvé, protože má velikou spotřebu a hlavně cena ostatních modelů významně klesla. Když se podíváš zpět, vždycky jsem dual-core doporučoval na multimedia a single-core na hraní her a ostatní věci (http://www.svethardware.cz/art_doc-5...5005D52AB.html).

Senior Member
    Vliv
    280

Jasně tam říkám, že výjimkou je video.
    no mal som skor dojem, ze o niekolko stranok dalej si tvrdil ze na enkoding DC proste rozumne pouzit nejde

Cena není jediný argument. Dalším je spotřeba, a tudíž i frekvence a výkon v ILP. Nelíbí se mi, když je omezována frekvence jen kvůli tomu, že už jí nejde zvyšovat dostatečně rychle na to, aby na tom Intel nahrabal dost peněz. Prostě jsem toho názoru, že když se Intelu nedaří zvyšovat frekvenci, tak ať se mu nedaří ani prodávat, protože prostě nenabízí tolik navíc, aby si ty peníze zasloužil. Jsem proti tomu, aby se mu pomocí hype dařilo tahat z lidí peníze a to i když jim v podstatě výkon vezme.
    Frekvencia je realne nizsia o jeden stupen. Intel v momente ked ma najvykonnejsi procesor, nemusi dalej zvysovat freq. A nabizi tolik navic - najvykonnejsi procak.

To zcela chápu, vzhledem k tomu, že mi nejsi schopen vyvrátit, že dvoujádrové procesory mají podstatně horší price/performance, jelikož pro ně téměř neexistuje běžně používaný software, který by je dokázal plně využít, a tak kompenzovat o 100 % vyšší cenu.
    a zase ceny... nestacil prilad s pD 805? Predtym bol skvely, teraz je na h. Zachvilu budes DC ospevovat a tychto neviem kolko dlhych prispevkov o tom ake je DC zle, bude na h..
    A zase o 100% vyssia cena. Skratka blbost. Precitaj si este raz ten priklad ktory som ti dal s pentiom D. Pripomeniem, ze oba porovnavane procesory su na rovnakej frekvencii. Rozdiel v cene bol 13 a 30%. (13% u vykonnejsich procakov).

PD 805 bylo skvělým procesorem na multithreaded aplikace (za tu cenu). Tedy například na video, některá multimedia a profi záležitosti. Dneska už je samozřejmě mrtvé, protože má velikou spotřebu a hlavně cena ostatních modelů významně klesla. Když se podíváš zpět, vždycky jsem dual-core doporučoval na multimedia a single-core na hraní her a ostatní věci (http://www.svethardware.cz/art_doc-5...5005D52AB.html).
    dneska mozno este brat agrument o vyssej cene (aj ked az tak vyssia zase nie je), ale coskoro to prestane platit, preto nevidim dalsi zmysel v tom, aby si svoju argumentaciu staval na niecom tak premenlivom, ako su ceny...
    3570K, 16G, x25-m, itx
    xj40

no mal som skor dojem, ze o niekolko stranok dalej si tvrdil ze na enkoding DC proste rozumne pouzit nejde
    Na některé kompresní algoritmy je dual-core na nic, protože tyto algoritmy neumožňují paralelizaci bez ztráty výstupní kvality. Zejména palčivým problémem je to u MPEG 4 AVC. Jiné formáty z toho těžit dokážou.

Frekvencia je realne nizsia o jeden stupen.
    Frekvence není nižší o jeden stupeň. Druhé jádro = 90 % spotřeby navíc (za jinak stejných okolností - FSB klient a cache jsou pořád po jednom). Tudíž výrobce CPU je při zachování TDP nucen významně snížit frekvenci, aby mohl zároveň snížit napětí. A pokud s tím nesouhlasíš, tak mi vysvětli, jak je možné, že QX6700 má TDP 130W a přitom jen 2.66 GHz, zatímco X6800 má 75W a 2.93 GHz. Mimochodem, QX6700 je přímo ukázkovým příkladem toho, jak další jádra žerou velké množství energie.

a zase ceny... nestacil prilad s pD 805? Predtym bol skvely, teraz je na h. Zachvilu budes DC ospevovat a tychto neviem kolko dlhych prispevkov o tom ake je DC zle, bude na h..
    A zase o 100% vyssia cena. Skratka blbost. Precitaj si este raz ten priklad ktory som ti dal s pentiom D. Pripomeniem, ze oba porovnavane procesory su na rovnakej frekvencii. Rozdiel v cene bol 13 a 30%. (13% u vykonnejsich procakov).
    Tak znova... máš následující možnosti volby:
    1) Produkt s cenou 500 Kč od firmy A ti poskytne užitek X.
    2) Produkt s cenou 800 Kč od firmy B ti poskytne užitek X.
    2) Produkt s cenou 1000 Kč od firmy B ti poskytne užitek 1,2 * X.

Co z toho si koupíš a co si určitě nekoupíš? A teď popřemýšlej, jak se tvoje hodnocení změní, pokud všechny ceny znásobíš třikrát a užitek zůstane stejný. Chápeš to už nebo to mám vysvětlit ještě víc polopatě?

nevidim dalsi zmysel v tom, aby si svoju argumentaciu staval na niecom tak premenlivom, ako su ceny...
    Až se ceny srovnají, tak se srovnají. Řeším nákup CPU teď a ne za rok dva. Zajímají mě aktuální náklady a aktuální benefity teď a tady. Ty jsou u dual-core nevalné. Co bude za rok, je mi úplně fuk, protože v té době už zase budou nové možnosti za nižší ceny.

Senior Member mince Avatar uživatele mraky
    Vliv
    297

Ani nemusim cist uplne kazdy prispevek, abych videl, ze tenhle thread dokazuje jen jednu vec. A kupodivu to neni vyhodnost/nevyhodnost DC, ale spis naprostou tvrdohlavost nekterych uzivatelu fora. Trochu me zarazi, ze se to jeste nezamklo.
    Pište česky: hold × holt

hold – projev pocty nebo úcty (další význam je výkupné, vynucený poplatek ve válce)
    holt – povzdech; ve významu „inu, zkrátka a dobře“

Senior Member Avatar uživatele tomase
    Věk
    40
    Vliv
    285

V "rozumných" firmách o tom rozhodují markeťáci a finanční ředitelé, ne technici. Proč Intel tlačil tak dlouho NetBurst, když už u Willamette bylo jasné, že má extrémní spotřebu a je dlouhodobě neudržitelný? Takových příkladů najdeš mraky. Dneska je moderní investovat jen v okamžiku, kdy ti to ihned přinese benefity - to je docela logické, protože prostředí je intenzivně konkurenční a silně dynamické. Málokdo si dovolí investovat velké částky s výhledem budoucnosti. Riziko je tam příliš veliké. Podívej se na Sony, jak to provařili s Playstation 3. A vzhledem k prostředí existuje prakticky jediná cesta, jak zvyšovat zisk - snižování nákladů. Jelikož přesně tyhle věci v práci řešíme, tak si troufám tvrdit, že o tom něco vím.

Potřebuju extrémně výkonný počítač - mám úlohy, které by snadno uživily i 10 GHz Core 2 s 10 MB L2 cache a ještě by to bylo pomalé. Žádná z těchto úloh ale nebenefituje z dual-core, neboť jsou to čistě single-threaded aplikace, které nikdo do multithreaded převádět nebude.

Takže jsi zcela neefektivně provařil elektřinu. Vynikající výhoda!
    Ano provaril neskutocnych 0,01Kc - dufam, ze chudak bude mat na chleba. Niektore tvoje argumenty su jak z rise snov
    E4400 Ninja ¦ P35-DS3 ¦ 4x1GB DDR800 ¦ AMD HD6670 ¦ Crucial M4 64GB + WD6400AAKS + WD2500KS + 7200.10 250GB ¦ Enermax 420W ¦ NEC 3520A ¦ Centurion 5 + KAMABAY + AK-FC-03 ¦ MX510 ¦ UltraX ¦ Formula Vibration Feedback ¦ 223BW ¦ Creative T5900 + AKG K 530 ¦ not watercooled anymore

"Pokud máte jiný názor než já, je to jasný důkaz, že se pletete." "když má 1000 pičmulínků jiný názor, jedná se o přímý důkaz, že pravdu mám já" "Jinak ke quadcore - dualcore mě vždy zdržoval, měl jsem už před 10 lety dualCPU, až quadcore je konečně rychlejší než já" "Podle některých je lepší Cialis, nicméně, pokud Vás baví píchat různé svěží mladé kusy zhruba 6 až 7 hodin denně (mám to místo posilovny), 3 hodiny spát, a zbytek pracovat, tak Viagra skutečně funguje lépe. Naprosto doporučuji. 25mg modré tabletky, a denní norma je splněna. Pak 15 hodin programování, nějaký ten hip-hop do Sennheiser sluchátek, a 3 hodiny zase spát." RH

Citace Původně odeslal tomase Zobrazit příspěvek
    Ano provaril neskutocnych 0,01Kc - dufam, ze chudak bude mat na chleba. Niektore tvoje argumenty su jak z rise snov
    No jestli si myslíš, že je lepší provařit elektřinu zbytečně než jí ušetřit, tak se asi opravdu nemůžeme bavit o cenách .

Věk
    40
    Vliv
    285

No jestli si myslíš, že je lepší provařit elektřinu zbytečně než jí ušetřit, tak se asi opravdu nemůžeme bavit o cenách .
    Na pivo s kamosmi ides tiez zbytocne, co z toho mas? Vsak si mozes dat caj ak si smadny. Alebo cistu vodu z kohutiku. Vola sa to pohodlie (komfort) za ktory sa plati a za ktory obrovska cast populacie RADA zaplati.
    E4400 Ninja ¦ P35-DS3 ¦ 4x1GB DDR800 ¦ AMD HD6670 ¦ Crucial M4 64GB + WD6400AAKS + WD2500KS + 7200.10 250GB ¦ Enermax 420W ¦ NEC 3520A ¦ Centurion 5 + KAMABAY + AK-FC-03 ¦ MX510 ¦ UltraX ¦ Formula Vibration Feedback ¦ 223BW ¦ Creative T5900 + AKG K 530 ¦ not watercooled anymore

"Pokud máte jiný názor než já, je to jasný důkaz, že se pletete." "když má 1000 pičmulínků jiný názor, jedná se o přímý důkaz, že pravdu mám já" "Jinak ke quadcore - dualcore mě vždy zdržoval, měl jsem už před 10 lety dualCPU, až quadcore je konečně rychlejší než já" "Podle některých je lepší Cialis, nicméně, pokud Vás baví píchat různé svěží mladé kusy zhruba 6 až 7 hodin denně (mám to místo posilovny), 3 hodiny spát, a zbytek pracovat, tak Viagra skutečně funguje lépe. Naprosto doporučuji. 25mg modré tabletky, a denní norma je splněna. Pak 15 hodin programování, nějaký ten hip-hop do Sennheiser sluchátek, a 3 hodiny zase spát." RH

Na pivo s kamosmi ides tiez zbytocne, co z toho mas? Vsak si mozes dat caj ak si smadny. Alebo cistu vodu z kohutiku. Vola sa to pohodlie (komfort) za ktory sa plati a za ktory obrovska cast populacie RADA zaplati.
    Takže uznáváš, že dual-core má špatné price/performance a je jen o pohodlí, které se ale zdaleka nemusí týkat všech, neboť ti, kteří to umí s prioritami, dosáhnou stejného pohodlí i na single core? Pokud tohle uznáš, tak už nebude důvod tady nadále diskutovat nad smyslem dual-core.

Věk
    40
    Vliv
    285

Neuznam, pretoze sa to neda generalizovat. Dual-Core ma specificky vykon, ktory zavisi na jeho pouziti. U niekoho je na nezaplatenie, u niekoho je zbytocne. Rozhodne vsak nie je na h****, co bola tvoja prva myslienka. Takisto si myslim, ze nastavenie priorit ma takisto vyznam iba niekedy a nie vzdy prinesu rovnaky vysledok (nizssi vykon - dlhsi cas na prevedenie tasku) a navyse oberaju uzivatelia o pohodlie.

Tak v tom případě se neshodneme, protože podle mě skutečně je 95 % uživatelů na h****, a proto nevidím důvod, proč by se měl vývoj dál směřovat směrem k TLP na úkor snižování ILP. Obzvlášť v situaci, kdy těch 5 % uživatelů může zakoupit dvousocket.

Citace Původně odeslal mraky Zobrazit příspěvek
    Ani nemusim cist uplne kazdy prispevek, abych videl, ze tenhle thread dokazuje jen jednu vec. A kupodivu to neni vyhodnost/nevyhodnost DC, ale spis naprostou tvrdohlavost nekterych uzivatelu fora. Trochu me zarazi, ze se to jeste nezamklo.
    souhlas... zabomysi valky
    Signature still in development... GPU/VPU collection: 3Dfx Voodoo2 PCI: 2x Diamond Monster in SLI (a.k.a. Megamonster), Creative 3D Blaster, A-Trend | 3Dfx Voodoo3 2000 PCI | 3Dfx Voodoo5 5500 PCI (single board SLI) | 3Dfx VoodooTV FM | ASUS Radeon X850XT (PE capable) | ATI 3D Rage IIC PCI | 2x Intel i810 (on-board) AGP | Jetway Radeon 9550XT AGP | nVidia Riva TNT2 M64 PCI | Quantum3D Obsidian X-24 PCI (single-slot Voodoo2 SLI) | Sapphire Radeon X550 PEG | SiS 6326 PCI | Trident TVGA8900 ISA

Citace Původně odeslal Airwolf Zobrazit příspěvek
    Dalsi vyhoda C2D (vzdor Eaglovi):

Zabugovany SW. Ted jsem normalne Quitem ukoncil Gothic 3. Ctu si clanky a pak se podivam na taskbar...hmmm...neco zere vykon. Kouknu na vytizeni cpu - "ukonceny" G3 si bral plny vykon jednoho jadra. Byt to SC tak si clanky nectu a musim sestrelovat bo rovnou restartovat PC.
    Proboha, vždyť to je naprosto zvrácený vychvalovat dual core za to, že můžeš používat počítač, když se ti nekorektně ukončí zabugovaná aplikace. Nechceš si rovnou koupit quad core, kdyby se ti náhodou zasekly tři aplikace, abys mohl nerušeně pracovat dál? Anebo bude lepší ty aplikace prostě odstřelit ve správci úloh?
    Lenovo X200 | Lenovo Ultrabase | Sennheiser HD 595 | Fujitsu Siemens P19-2 Black | Logitech Internet Navigation Keyboard | Logitech VX Revolution

Uhrovitý puberťák minceVIP Avatar uživatele Darth Maul
    Věk
    56
    Vliv
    373

Citace Původně odeslal frelichl Zobrazit příspěvek
    Proboha, vždyť to je naprosto zvrácený vychvalovat dual core za to, že můžeš používat počítač, když se ti nekorektně ukončí zabugovaná aplikace. Nechceš si rovnou koupit quad core, kdyby se ti náhodou zasekly tři aplikace, abys mohl nerušeně pracovat dál? Anebo bude lepší ty aplikace prostě odstřelit ve správci úloh?
    Jestli to nebude tím, že ty skvěle napsané "aplikace" se v některých případech ve správci úloh odstřelit nenechají... a často je to zrovna ve chvíli, kdy si restart dovolit určitě nemůžu...
    MAUL: XEON 3350, ASUS P5Q-E, 4GB Corsair DDR2-1066, GB 6850/1GB, 2x1,5TB WD15EADS, Samsung SH-S203B, 24“ LCD DELL 2408WFPp, Antec Solo, Corsair HX620W
    KRISSS: C2D E8400, GB EP35-DS3, 2GB Kingston DDR2-1066, GB 4850/1GB, WD5000AAKS, ASUS CB-5216A, 26“ LG W2600HP-BF, Seasonic 430W
    MAULÍK: C2Q Q6600, GB EP35-DS3R, 2GB Corsair DDR2-1066, GB 4850/1GB, WD5000AAKS, Plextor PX-116A, 22“ LG Flatron L226W, Corsair VX450W

Citace Původně odeslal Darth Maul Zobrazit příspěvek
    Jestli to nebude tím, že ty skvěle napsané "aplikace" se v některých případech ve správci úloh odstřelit nenechají... a často je to zrovna ve chvíli, kdy si restart dovolit určitě nemůžu...
    Tobě se někdy stalo, že by nějaká aplikace nešla ukončit? Já si nemůžu vzpomenout, že by se mi to někdy stalo.
    Lenovo X200 | Lenovo Ultrabase | Sennheiser HD 595 | Fujitsu Siemens P19-2 Black | Logitech Internet Navigation Keyboard | Logitech VX Revolution

Citace Původně odeslal frelichl Zobrazit příspěvek
    Tobě se někdy stalo, že by nějaká aplikace nešla ukončit? Já si nemůžu vzpomenout, že by se mi to někdy stalo.
    mockrat. zvlast aplikace pracujici s nejakym konkretnim HW ...
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

2Eagle: podle čeho srovnáváš výkon? co já vím, tak e6300 spočte PI na milion desetiných míst asi za půl minuty přičemž za stejnou dobu to zvládne můj x2 3800+. ovšem přetaktovaný na 2800MHz. o144 to spočetl taky za 30 vteřin na 2700MHz. Nepřetaktovaný opteron 144 se s tímhle výpočtem páře asi 47 vteřin. tím se prakticky maže cenový rozdíl...

cože? že v herních testech (singlethread) šlape opteron 144 core2duu na paty? pak ale nejde počítat cenový rozdíl procesorů ale celé sestavy protože hrou výkon celý sestavy hodnotíš!
    MB: DFI LanParty UT Ultra-D, CPU: AMD® Athlon X2 3800+@280*10, Thermaltake Tower 112+80mm RAM: ADATA DDR500 2x1GB 3-4-4-8- 1T, 9/10, 2.8v
    VGA: HIS x800GT 256MB GDDR3Audio: SB Live! 5.1,Inspire 5300 HDD: WDC600JB DVD: Toshiba SD-M1612,Case: NitroAX, Monitor: LG Flatron 1915s
    NET: 5+5mbps www.volyne.net ROUTER: PII 400MHz, 128RAM, CF flash, StarOS

Senior Member
    Vliv
    280

Frekvence není nižší o jeden stupeň. Druhé jádro = 90 % spotřeby navíc (za jinak stejných okolností - FSB klient a cache jsou pořád po jednom). Tudíž výrobce CPU je při zachování TDP nucen významně snížit frekvenci, aby mohl zároveň snížit napětí. A pokud s tím nesouhlasíš, tak mi vysvětli, jak je možné, že QX6700 má TDP 130W a přitom jen 2.66 GHz, zatímco X6800 má 75W a 2.93 GHz. Mimochodem, QX6700 je přímo ukázkovým příkladem toho, jak další jádra žerou velké množství energie.
    Ale je:
    DC amd: max single core: 3ghz, max DC 2.8ghz - znizenie o jeden stupen (ak vezmes v uvahu fx-70, tak to ma tiez 3ghz - ziadne znizenie)
    DC intel conroe: - niet s cim porovnat, DC vs QC je to zase 2.93 vs 2.66 - znizenie o jeden stupen
    DC intel p4: 3.6ghz pD vs 3.8ghz p4, znizenie o jeden stupen

Uz som to tu raz pisal (ako reakciu na to tvoje uz raz spominane nutne vyznamne znizenie frekvencie).

Tak znova... máš následující možnosti volby:
    1) Produkt s cenou 500 Kč od firmy A ti poskytne užitek X.
    2) Produkt s cenou 800 Kč od firmy B ti poskytne užitek X.
    2) Produkt s cenou 1000 Kč od firmy B ti poskytne užitek 1,2 * X.

Co z toho si koupíš a co si určitě nekoupíš? A teď popřemýšlej, jak se tvoje hodnocení změní, pokud všechny ceny znásobíš třikrát a užitek zůstane stejný. Chápeš to už nebo to mám vysvětlit ještě víc polopatě?
    Kupim si uplne iny produkt za 1500 firmy B z ktoreho potencialne dostanem vykon 2,5*x. A nechapem to, prosim o lepsie vysvetlenie.

Až se ceny srovnají, tak se srovnají. Řeším nákup CPU teď a ne za rok dva. Zajímají mě aktuální náklady a aktuální benefity teď a tady. Ty jsou u dual-core nevalné. Co bude za rok, je mi úplně fuk, protože v té době už zase budou nové možnosti za nižší ceny.
    Nevypisoval si tu nahodou, ze teraz ziaden procesor kupovat nebudes, lebo ten co mas, ti staci?

Tak v tom případě se neshodneme, protože podle mě skutečně je 95 % uživatelů na h****, a proto nevidím důvod, proč by se měl vývoj dál směřovat směrem k TLP na úkor snižování ILP. Obzvlášť v situaci, kdy těch 5 % uživatelů může zakoupit dvousocket.
    Ukaz mi kde mas u athlona x2, pentia D, alebo conroe znizene ILP. U DC ti nikto ILP znizovat nebude. Mozno u nejakeho servroveho osemjadra. Vyhoda DC (a to som uz pisal) je aj v tom, ze ti ludia, ktory by bezne potrebovali dvojsocketovu drahu dosku a 2x cpu, si teraz to iste zaobstaraju omnoho lacnejsie...

A tocime tu stale to iste dookola. Cakam kedy zase napises ze druhe jadro je o 100% drahsie.
    3570K, 16G, x25-m, itx
    xj40

Citace Původně odeslal karf Zobrazit příspěvek
    2Eagle: podle čeho srovnáváš výkon? co já vím, tak e6300 spočte PI na milion desetiných míst asi za půl minuty přičemž za stejnou dobu to zvládne můj x2 3800+. ovšem přetaktovaný na 2800MHz. o144 to spočetl taky za 30 vteřin na 2700MHz. Nepřetaktovaný opteron 144 se s tímhle výpočtem páře asi 47 vteřin. tím se prakticky maže cenový rozdíl...

cože? že v herních testech (singlethread) šlape opteron 144 core2duu na paty? pak ale nejde počítat cenový rozdíl procesorů ale celé sestavy protože hrou výkon celý sestavy hodnotíš!
    ted prijde argument, ze cely core2duo bylo designovany tak, aby opterony porazilo prave v pocitani PI
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Počítání SuperPI je extrémně paměťově intenzivní operace. Velikost cache hraje roli pro eliminaci paměťových operací. Tohle je velmi specifický příklad a není reprezentativní pro běžné nasazení. Výsledek je možné ovlivnit dobrým softwarovým prefetch (profilovanými optimalizacemi), rychlostí RAM a velkou rychlou cache, tedy faktory, které principielně souvisí s manipulací s daty a nikoli s výpočetním výkonem (ve skutečnosti velkou část časového fondu výpočetní jednotky při počítání PI nic nedělají, protože jen čekají na data). Až bude Core 2 Duo s 6 MB L2 cache, tak bude na stejné frekvenci počítat PI ještě o mnoho rychleji než současný Conroe. Přesto jeho výkon nebude v běžných aplikacích o tolik větší.

Obdobně není reprezentativní čistě sériová aplikace, která preferuje jen frekvenci a logicky poběží nejrychleji na NetBurstu a Core 2 Duo si na ní ani neškrtne (takovou je například MD5 checksum). K8 zase všechny zdrtí v čistě FPU intenzivních záležitostech s vhodným prokládáním FP instrukcí (např. BurnK7).

Citace Původně odeslal Fox!MURDER Zobrazit příspěvek
    mockrat. zvlast aplikace pracujici s nejakym konkretnim HW ...
    Mě většinou pomůže "ukončit strom procesu", opravdu se mi to snad ještě nestalo. Jediná výjimka je práce s vypalovačkou, tam už se mi několikrát stalo že aplikace prostě nešla ukončit, pomohl až restart, ale zároveň nebylo třeba restartovat ihned.

Ale je:
    DC amd: max single core: 3ghz, max DC 2.8ghz - znizenie o jeden stupen (ak vezmes v uvahu fx-70, tak to ma tiez 3ghz - ziadne znizenie)
    DC intel conroe: - niet s cim porovnat, DC vs QC je to zase 2.93 vs 2.66 - znizenie o jeden stupen
    DC intel p4: 3.6ghz pD vs 3.8ghz p4, znizenie o jeden stupen
    Tyto procesory nemají stejné TDP. Vícejádra mají ve všech případech víc. A u P4 navíc platí, že 3.6 GHz Pentium D je vyrobeno novější technologií než 3.8 GHz model.

Uz som to tu raz pisal (ako reakciu na to tvoje uz raz spominane nutne vyznamne znizenie frekvencie).
    Snížení frekvence je znatelné. Všechny tebou uvedené příklady nejsou za jinak stejných okolností - dual-core tam má vyšší spotřebu, a tedy i vyšší teplotu a kratší životnost.

Kupim si uplne iny produkt za 1500 firmy B z ktoreho potencialne dostanem vykon 2,5*x. A nechapem to, prosim o lepsie vysvetlenie.
    Produkt 1) byl Athlon 64.
    Produkt 2) bylo Pentium 4. Má stejný výkon jako A64, ale za mnohem vyšší cenu. Z logiky věci plyne, že nemá co nabídnout, a proto nemá vůbec smysl o něm v nějakém porovnání uvažovat.
    Produkt 3) bylo Core 2 Duo. Má v single-threaded aplikacích stejný výkon jako A64, v multithreaded téměř dvojnásobný. Protože multithreaded aplikací je značná minorita, průměr činí jen o pár procent výkonu navíc oproti A64 (v příkladu jsem dal 20 %). Cena je mnohem vyšší.

Pro racionální porovnání jsou důležité relativní ceny, nikoli absolutní. Není relevantní, zda si to můžeš dovolit, ale zda ti to vzhledem ke konkurenční nabídce přinese odpovídající užitek.

Nevypisoval si tu nahodou, ze teraz ziaden procesor kupovat nebudes, lebo ten co mas, ti staci?
    Psal jsem, že potřebuju ohromný výkon - minimálně pětinásobný oproti současnému stavu. Zároveň jsem ale psal, že tento výkon musí být v single-threaded aplikacích, neboť mnou používané intenzivní aplikace nejsou uzpůsobeny na dual-core, nikdo je převádět nebude a odpovídající náhrady za ně neexistují.

Ukaz mi kde mas u athlona x2, pentia D, alebo conroe znizene ILP. U DC ti nikto ILP znizovat nebude.
    Snížení ILP přece plyne ze snížení frekvence. Single-threaded aplikace dostanou na dvoujádru s nižší frekvencí menší výkon než na jednojádru s vysokou.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. dual core notas s grafickou buducnostou
    Založil Lord Skullhead v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 10.04.2006, 17:48
  2. jak je to s tim dual channelem?
    Založil vaga v sekci fóra Intel čipové sady
    Odpovědí: 26
    Poslední příspěvek: 06.08.2005, 18:43
  3. P4 2.8GHz vykonnejsi nez dual opteron 240 na linuxu?
    Založil Petrik v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 20.09.2004, 07:56
  4. Ma vubec Dual chanel u AMD vyznam?
    Založil Uncle Fucker v sekci fóra NVIDIA čipové sady
    Odpovědí: 25
    Poslední příspěvek: 18.02.2003, 23:02
  5. Jake pameti pro dual channel?
    Založil Evils v sekci fóra Paměti
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 02.02.2003, 01:22

Pravidla přispívání