Citace Původně odeslal Eagle Zobrazit příspěvek
Jasně tam říkám, že výjimkou je video.
no mal som skor dojem, ze o niekolko stranok dalej si tvrdil ze na enkoding DC proste rozumne pouzit nejde

Cena není jediný argument. Dalším je spotřeba, a tudíž i frekvence a výkon v ILP. Nelíbí se mi, když je omezována frekvence jen kvůli tomu, že už jí nejde zvyšovat dostatečně rychle na to, aby na tom Intel nahrabal dost peněz. Prostě jsem toho názoru, že když se Intelu nedaří zvyšovat frekvenci, tak ať se mu nedaří ani prodávat, protože prostě nenabízí tolik navíc, aby si ty peníze zasloužil. Jsem proti tomu, aby se mu pomocí hype dařilo tahat z lidí peníze a to i když jim v podstatě výkon vezme.
Frekvencia je realne nizsia o jeden stupen. Intel v momente ked ma najvykonnejsi procesor, nemusi dalej zvysovat freq. A nabizi tolik navic - najvykonnejsi procak.

To zcela chápu, vzhledem k tomu, že mi nejsi schopen vyvrátit, že dvoujádrové procesory mají podstatně horší price/performance, jelikož pro ně téměř neexistuje běžně používaný software, který by je dokázal plně využít, a tak kompenzovat o 100 % vyšší cenu.
a zase ceny... nestacil prilad s pD 805? Predtym bol skvely, teraz je na h. Zachvilu budes DC ospevovat a tychto neviem kolko dlhych prispevkov o tom ake je DC zle, bude na h..
A zase o 100% vyssia cena. Skratka blbost. Precitaj si este raz ten priklad ktory som ti dal s pentiom D. Pripomeniem, ze oba porovnavane procesory su na rovnakej frekvencii. Rozdiel v cene bol 13 a 30%. (13% u vykonnejsich procakov).

PD 805 bylo skvělým procesorem na multithreaded aplikace (za tu cenu). Tedy například na video, některá multimedia a profi záležitosti. Dneska už je samozřejmě mrtvé, protože má velikou spotřebu a hlavně cena ostatních modelů významně klesla. Když se podíváš zpět, vždycky jsem dual-core doporučoval na multimedia a single-core na hraní her a ostatní věci (http://www.svethardware.cz/art_doc-5...5005D52AB.html).
dneska mozno este brat agrument o vyssej cene (aj ked az tak vyssia zase nie je), ale coskoro to prestane platit, preto nevidim dalsi zmysel v tom, aby si svoju argumentaciu staval na niecom tak premenlivom, ako su ceny...