Citace Původně odeslal THX Zobrazit příspěvek
predovsetkym si povedal ze DC je na h.
Tak si nalistuj první stranu. Jasně tam říkám, že výjimkou je video. Bavit se o specifických workstation a server aplikacích nemá smysl, protože tam je jasné, že DC ti za stejnou cenu přinese o hodně víc.

Odmietam sa s tebou dalej bavit ohladom cien. Toto je jediny tvoj platny argument. Coskoro padne.
Cena není jediný argument. Dalším je spotřeba, a tudíž i frekvence a výkon v ILP. Nelíbí se mi, když je omezována frekvence jen kvůli tomu, že už jí nejde zvyšovat dostatečně rychle na to, aby na tom Intel nahrabal dost peněz. Prostě jsem toho názoru, že když se Intelu nedaří zvyšovat frekvenci, tak ať se mu nedaří ani prodávat, protože prostě nenabízí tolik navíc, aby si ty peníze zasloužil. Jsem proti tomu, aby se mu pomocí hype dařilo tahat z lidí peníze a to i když jim v podstatě výkon vezme.

Odmietam sa s tebou dalej bavit ohladom cien.
To zcela chápu, vzhledem k tomu, že mi nejsi schopen vyvrátit, že dvoujádrové procesory mají podstatně horší price/performance, jelikož pro ně téměř neexistuje běžně používaný software, který by je dokázal plně využít, a tak kompenzovat o 100 % vyšší cenu.

Cena pD 805 odvtedy este klesla, ale uz sa tu odmietas bavit o pentiach.
PD 805 bylo skvělým procesorem na multithreaded aplikace (za tu cenu). Tedy například na video, některá multimedia a profi záležitosti. Dneska už je samozřejmě mrtvé, protože má velikou spotřebu a hlavně cena ostatních modelů významně klesla. Když se podíváš zpět, vždycky jsem dual-core doporučoval na multimedia a single-core na hraní her a ostatní věci (http://www.svethardware.cz/art_doc-5...5005D52AB.html).