Určitě nerozumím např. grafikám a v RAMkách mám velké mezery (byť mnohem menší než 99 % ajťáků).
Ty kvůli deathlocku resetuješ OS ? Opravdu zvláštní způsob práce s PC.
Intel, AMD, VIA, NVIDIA i ATi prodávali výrobky, které měly závažné chyby v kompatibilitě či spolehlivosti. Přesto jim to nezabránilo je dál prodávat. Tady jde totiž o zisk, ne o kvalitu.
Ale mě je úplně ukradený, za kolik prodává cosi Intel. Mě zajímá price/performance a pokud mi AMD nabídne lepší poměr, pak vítězí. Porovnávám vůči etalonu, kterým je A64, nikoli předražené Pentium 4. A když porovnáš price/performance u C2D s etalonem, vyjde ti, že C2D nemá moc co nabídnout (pokud zrovna nevyužiješ MT aplikace).
... kterou ale nedokážeš otestovat
Platí, že za aktuální cenu nenabízí dvoujádrové procesory v majoritě nasazení adekvátní price/performance.
Mezi určitými skupinami je multitaskerů hodně (což jsem sám potvrdil). To ale neznamená, že jich je natolik mnoho, aby se mohl vývoj ubírat po TLP větvi, aniž by to uškodilo zbytku uživatelů.
Ano, ale celou dobu tvrdím, že jsem proti snižování ILP ve prospěch TLP. Pokud by rost TLP a zároveň ILP, nebudu proti. To ale není z důvodů fyzikálních možné.
Ano, ale toto se týká omezeného počtu uživatelů, kteří takové úlohy potřebují. Většina buďto výkon nevyužije skoro vůbec (a proto není důvod, proč by měli platit za druhé jádro) nebo je jim v zásadě jedno, že aplikace na pozadí poběží o 2 % pomaleji (priorita jim umožní surfovat po Internetu a zároveň komprimovat) anebo multitaskingu téměř neholdují.
Není vyšší. Podívej se na benchmarky.
Závisí na konkrétní aplikaci, cache ti může přidat desítky procent výkonu navíc. A vzhledem k tomu, že se ceny při stejné frekvenci prakticky vyrovnaly...
Protože vím, jaké programy používá BFU. A jak už jsem řekl - nejsem zastáncem snižování ILP a zvyšování nákladů na software a bugovosti software.