Citace Původně odeslal Darth Maul Zobrazit příspěvek
Je vůbec nějaká oblast, u které bys byl ochotný uznat, že jí nerozumíš? Ze stylu Tvého diskutování to vypadá, že máš pocit, že světu IT rozumíš nejlépe ze všech a to je fakt velmi riskantní pozice... Bacha na to, hodně lidí Tě tu za odborníka považuje, tak ať si to tímhle divným "marketingem" nepokazíš... Jeden takový tu byl a je dnes hodně lidem pro smích.
Určitě nerozumím např. grafikám a v RAMkách mám velké mezery (byť mnohem menší než 99 % ajťáků).

Citace Původně odeslal Airwolf Zobrazit příspěvek
OMG... A kolik elektriky (a NERVU) bych provaril pri restartu PC, nutnosti obnovit bezici programy atd... ?
Ty kvůli deathlocku resetuješ OS ? Opravdu zvláštní způsob práce s PC.

Citace Původně odeslal THX Zobrazit příspěvek
Ak by tam boli nejake chyby, ktore by podstatne ovlpyvnovali stabilitu, tak by asi intel nemohol predavat tie procesory...
Intel, AMD, VIA, NVIDIA i ATi prodávali výrobky, které měly závažné chyby v kompatibilitě či spolehlivosti. Přesto jim to nezabránilo je dál prodávat. Tady jde totiž o zisk, ne o kvalitu.

zaslepeny si praveze ty, lebo u intelu druhe jadro nestoji 2x viac
Ale mě je úplně ukradený, za kolik prodává cosi Intel. Mě zajímá price/performance a pokud mi AMD nabídne lepší poměr, pak vítězí. Porovnávám vůči etalonu, kterým je A64, nikoli předražené Pentium 4. A když porovnáš price/performance u C2D s etalonem, vyjde ti, že C2D nemá moc co nabídnout (pokud zrovna nevyužiješ MT aplikace).

vzdy, OC je z definicie zvysenie freq. (a mozno tepla a spotreby, ale to overclocklerom az tak nevadi), pri zachovani spolahlivosti...
... kterou ale nedokážeš otestovat

a to sice to ze dc je 2x drahsie? Alebo ze je na h, lebo mi na tom nejde rychlejsie dos box?
Platí, že za aktuální cenu nenabízí dvoujádrové procesory v majoritě nasazení adekvátní price/performance.

intenzivnych multitaskerov je tu na fore dost. A prioritou to nevyriesis, bez spomalenia tych ostatnych uloh.
Mezi určitými skupinami je multitaskerů hodně (což jsem sám potvrdil). To ale neznamená, že jich je natolik mnoho, aby se mohl vývoj ubírat po TLP větvi, aniž by to uškodilo zbytku uživatelů.

Ako dobre vies, zvysovat freq. a IPC dnes uz nejde dostatocne dobre.
Ano, ale celou dobu tvrdím, že jsem proti snižování ILP ve prospěch TLP. Pokud by rost TLP a zároveň ILP, nebudu proti. To ale není z důvodů fyzikálních možné.

DC bez opt. SW mozno vyuzit (s vyhodou) na multitasking - bez spomalenia jednotlivych uloh. V tomto threade mas par prikladov rozumneho pouzitia, DC nie je na nic.
Ano, ale toto se týká omezeného počtu uživatelů, kteří takové úlohy potřebují. Většina buďto výkon nevyužije skoro vůbec (a proto není důvod, proč by měli platit za druhé jádro) nebo je jim v zásadě jedno, že aplikace na pozadí poběží o 2 % pomaleji (priorita jim umožní surfovat po Internetu a zároveň komprimovat) anebo multitaskingu téměř neholdují.

C2D ti usetri cas, lebo single threaded vykon je vyssi ako u A64.
Není vyšší. Podívej se na benchmarky.

Sempron vs athlon - kolko vykonu ti prida ta cache vs o kolko to bude drahsie? Stale myslim ze ma sempron lepsi pomer cena/vykon.
Závisí na konkrétní aplikaci, cache ti může přidat desítky procent výkonu navíc. A vzhledem k tomu, že se ceny při stejné frekvenci prakticky vyrovnaly...

a naopak, ty tvrdis ze im DC nepomoze zvysit vykon, napriek tomu ze nepoznas ake programy pouzivaju...
Protože vím, jaké programy používá BFU. A jak už jsem řekl - nejsem zastáncem snižování ILP a zvyšování nákladů na software a bugovosti software.