A určitě stojí těch (ne)ušetřených 2.500,- Kč za to, že se o tom musíte hádat na 30ti stranách? Proč tu není thread o tom, že case od Thermaltake za 5K je v porovnání s EC za litr zbytečný?
Neosobuji si právo hovořit za ostatní, ale zde jsou důvody, kvůli kterým jsem zvolil C2D a ne AMD64. Předesílám, že před koupí jsem byl na jedné straně vystaven, zde tolik zmiňované, mediální masáži, na straně druhé jsem přečetl všechny Eaglovi články o (ne)užitečnosti DC a bedlivě sledoval tuto i podobné diskuse.
- Nedělám upgrade každý rok, takže HW vybírám i s ohledem na budoucí nároky software. Čas upgradu právě nastal a na trhu je zrovna C2D.
- Už dnes jsou na trhu programy, které DC využijí a bude jich nepochybně přibývat. Za rok jich sice bude nepochybně více než dnes a C2D bude mít možná novou revizi, alá já už zkrátka čekat nemůžu (mám palomino).
- Věřím, že konkurenční tlaky na trhu donutí programátory programovat multithreadově. Nálepka "Podporuje DC" na krabici nové hry, bude nepochybně konkurenční výhodou. Programátoři sice přednesou tisíc důvodů proč to nedělat, ale i programátor má svého šéfa.
- Přechod na intel platformu. Intel procesor + intel chipset + (případně) intel deska je pro mě zárukou stability a kompatibility. Těch 86 chyb u C2D mě sice překvapilo, ale co je to za chyby? Projevují se v reálu nějak? Reportuje někdo nějaké problémy kvůli nim?
- Práce s DC systémem je svižnější, kdo si na to jednou zvykne, ke SC se nevrátí. Proč asi?
- Cena je rozhodující argument pouze v případě identických výrobků, pokud tomu tak není, tak nastupují i další hlediska - preference značky, kompatibilita, uživatelský comfort, stabilita, využitelnost v blízké budoucnosti, spotřeba atd.
Nábytek do obýváku si také nevybíráme jen podle ceny.
- Důležitým faktorem při nákupu procesoru není jen poměr jeho ceny k výkonu nebo k jinému produktu. Důležitá je i jeho reálná cena, která je na české poměry přijatelná. A za tím si stojím. Kdybychom se tu přeli o grafárně za 16K, tak neřeknu ani ň, ale takhle? A to mě vrací zpátky k první větě mého příspěvku... ty dvě tisícovky skutečně za tolik hádek nestojí.
Nedávno jsem skládal kamarádovi počítač, také dělá upgrade jednou za uherskej rok a doporučil jsem mu Core2Duo. Nechtělo se mi za rok, až bude polovina her psaná pro DC, argumentovat takhle: "Sice ti polovina nových her poběží špatně, ale zase si před rokem ušetřil 5% z nákladů na celou sestavu". To by mě asi hnal.![]()