na jednej strane tvrdis, ze programatorom pracu navyse nikto nezaplati a ze nebudu optimalizovat atd. Teda potom asi vsetci pisu este vo visual basicu, pretoze je to najjednoduchsie a preco by stracali akykolvek cas ucenim sa nejakeho ineho jazyka (napr. C) v ktorom ide urobit to iste, len sa to pise zlozitejsie, a ze to ide rychlejsie - ved to je predsa problem hw.
Na druhej strane ti vadi ze vyrobcovia hw zvolili "jednoduchsiu" cestu pridania dalsieho jadra. Podla teba mali radsej vyvinut novu este vykonnejsiu architekturu procesorov, ale nebolo by to nakoniec drahsie ako DC? A kto im ma teda zaplatit ten cas navyse straveny vyvojom? Ale ved sa to da povedat aj takto, ze hw je proste rychly aky je a ze su programy pomale, za to mozu programatori.
no, neviem ci v tomto pripade bolo dobre ze svoju pracu zvladali dobre, najma v pripade hitlera (keby neboli tito dvaja taki sikovni, tak by zomrelo omnoho menej ludi)Ano, vést dokázali výborně. Svou práci dělali vcelku dobře (z počátku, pak získali megalomanský komplex).
otazne je, aka bude jeho frekvencia, myslim ze dost nizka, navyse v dobe ked sa zacne predavat, budu k dizpozicii rychlejsie DC ako su terazNemyslíš, že je lepší chvíli počkat a koupit si pak jednojádrový Core 2 za mnohem nižší cenu?
to tvrdis ty, nie petrikJistě, autor WinRARu je neskutečný lamer. Sotva zvládne "Hello World!".
na beznu kanc. pracu atd. ti staci p3 1ghz s rezervou. Ale na niektore veci nestaci - a to su prave veci, kde je brzdou vykon cpu. A prave tu pomoze vykonnejsi procesor, ktorym je aj DC. Co sa tyka rozdielu cien, uz tu bol spominany rozdiel 600kc.
Tvoj argument ze intel spravil DC iba koli marketingu je blbost, lebo to stacilo pridat nejake nove instrukcie, alebo akukolvek novu feature a robit reklamu na tuto, ako som uz niekolko krat pisal.
Pripada mi to, ako keby si nechcel pripustit ze DC nie je nezmysel a ze to ma svoj vyznam a ze to obcas dokaze dokonca vyuzit aj bezny uzivatel (najma pri praci s multimediami). Spociatku to bolo ze DC su uplne na h, teraz uz hovoris nieco o tom ze si DC nekupis, ale to ti nikto nenuti. Zbytocne tu na OC fore vysvetlujes ze bezny uzivatel pouziva a robi na pc to a to, toto nie je forum pre beznych uzivatelov, bezny uzivatel netaktuje. To by si mal skor robit osvetu na fore zive, alebo niekde kde chodi viac beznych userov.