Výsledky hlasování: ?

Hlasující
92. Nemůžete hlasovat
  • Mam core 2 duo a jsem spokojeny, i pres vynalozene penize

31 33,70%
  • Mam core 2 duo a jsem spokojeny, ale za ty penize to nestalo

0 0%
  • Nemam core 2 duo, ale koupim si ho

30 32,61%
  • Nemam core 2 duo a nechci ho

31 33,70%
Výsledky 1 až 25 z 959

Téma: Vyznam dual core

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member
    Vliv
    280

Standardní Re: Vyznam dual core

Citace Původně odeslal Eagle Zobrazit příspěvek
    Nesouhlasím. Co jsem zkoumal, tak ten benchmark neodpovídá realitě. IMHO testuje předpřipravená data a na nich špičkový výkon - data se vejdou do cache nebo mohou být vhodná pro rychlý průběh komprese. Reálnější je testovat na skutečných datech (... o co se tady momentálně snažíme).
    ten vplyv cache staci otestovat - pustit ten test na rovnakej konfig ale procak s 128, 256, 512, 1mb, 2mb, 4mb cache - ak sa to od istej urovne nezacne zvysovat, znamena ze sa to cele vojde do cache, inac to pracuje s pamatou a potom vyssia cache pomaha

Používám programy, které mi vyhovují, ne takové, kterým vyhovuje dual-core. To je jako říct, že když Civilization III nepodporuje dual-core, mám hrát Quaka 4.
    lenze winrar a 7-zip robia to iste, tak preco neprejst zo svojich oblubenych programov na ine? Aha, lebo na single core to nema prinos. No ale takto sa dostavas do zacarovaneho kruhu.

Otázkou je, kolik takových případů bude.
    tych pripadov bude malo, ale nebudu v nich velmi casto zastupene pripady, kedy vyrazne klesa fps? teda ze sa mi zlepsi min fps?

Ano, ale typicky třeba audio- a video-kodeky poměrně často nelze převést na multithreaded bez ztráty kvality. Stejně tak řada aplikací nemůže být multithreadována natolik, aby to mělo nějaký rapidní přínos. Zvětšováním počtu jader podle mého cesta nevede.
    ja myslim tiez ze nie, ale dva jadra sa mi zdaju ako celkom pripustne a pouzitelne, najma vzhladom na to, co si budem moct dovolit mat pustene na pozadi napr. popri hrani

Ja to vidim tak, ze namiesto tretieho a stvrteho jadra sa dockame integrovanej grafiky, alebo vacsej cache, alebo mozno nejakych dsp procesorov, alebo kto vie coho.

To je přece úplně zcestná představa. Stejně dobře totiž můžu přetaktovat A64 3000+, který stojí dva tisíce.
    ano, pretaktujes ho rovnako ako dc, ale bude ti tam chybat to druhe jadro...

Ano, ale to nemá nic společného s price/performance, nýbrž pouze s obchodní politikou Intelu, který pomalejší jádra s takovou cache nenabízí. Kdyby nabízel levné jádro s takovouhle cache, třeba bych si ho koupil, protože by mi to v některých případech zvýšilo single-threaded výkon.
    ja len vravim, ze pre maximalny mozny vykon, ktory overclocker chce dosiahnut pretaktovanim, kedy vascsina procesorov na rovnakej architekture a rovnakom vyrobnom procese bude mat velmi podobne maximum, na tom vykonovo bude najlepsie DC variant s najvacsou cache oproti SC variantu s malou cache, ktory mozno bude aj 3x lacnejsi. Ale tam sa myslim bude pozerat skor na to ze sice kupim 3x drahsi procesor, da mi navyse 20% vykonu, ale celkovo mozno 10% vykonu celej zostavy a tam sa to vzhladom na cenu zostavy uz oplati viac. Niekedy skratka procesor s najlepsim pomerom cena/vykon nema dostatocny vykon.

Vždyť přesně to tvrdím. Kolem tohohle se motáme už několik dní . Prostě pokud mi dual-core nenabídne nic moc navíc, pak můžu podstatným způsobem ušetřit.
    ja myslim ze celych tychto 8 stranok threadu vzniklo koli tvojmu vyroku ze dual core je na ***

To je dost smutné, výsledek na Best je prakticky to samé, co vyšlo mně. Asi se všichni shodneme, že většina znalých komprimuje na Best.
    To je asi ako keby sme sa mali zhodnut na tom, ze no a co, vacsina ludi si aj tak kupi dual core. Ak chces najlepsi pomer cena/vykon, alebo kompresia/cas, tak potom vo winrare pouzijes normal kompresiu
    Naposledy upravil THX; 22.09.2006 v 20:26.
    3570K, 16G, x25-m, itx
    xj40

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 2 uživatelů. (0 registrovaných a 2 anonymních)

Podobná témata

1. dual core notas s grafickou buducnostou
    Založil Lord Skullhead v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 10.04.2006, 17:48
  2. jak je to s tim dual channelem?
    Založil vaga v sekci fóra Intel čipové sady
    Odpovědí: 26
    Poslední příspěvek: 06.08.2005, 18:43
  3. P4 2.8GHz vykonnejsi nez dual opteron 240 na linuxu?
    Založil Petrik v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 20.09.2004, 07:56
  4. Ma vubec Dual chanel u AMD vyznam?
    Založil Uncle Fucker v sekci fóra NVIDIA čipové sady
    Odpovědí: 25
    Poslední příspěvek: 18.02.2003, 23:02
  5. Jake pameti pro dual channel?
    Založil Evils v sekci fóra Paměti
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 02.02.2003, 01:22

Pravidla přispívání