ten vplyv cache staci otestovat - pustit ten test na rovnakej konfig ale procak s 128, 256, 512, 1mb, 2mb, 4mb cache - ak sa to od istej urovne nezacne zvysovat, znamena ze sa to cele vojde do cache, inac to pracuje s pamatou a potom vyssia cache pomaha
lenze winrar a 7-zip robia to iste, tak preco neprejst zo svojich oblubenych programov na ine? Aha, lebo na single core to nema prinos. No ale takto sa dostavas do zacarovaneho kruhu.
tych pripadov bude malo, ale nebudu v nich velmi casto zastupene pripady, kedy vyrazne klesa fps? teda ze sa mi zlepsi min fps?
ja myslim tiez ze nie, ale dva jadra sa mi zdaju ako celkom pripustne a pouzitelne, najma vzhladom na to, co si budem moct dovolit mat pustene na pozadi napr. popri hrani
Ja to vidim tak, ze namiesto tretieho a stvrteho jadra sa dockame integrovanej grafiky, alebo vacsej cache, alebo mozno nejakych dsp procesorov, alebo kto vie coho.
ano, pretaktujes ho rovnako ako dc, ale bude ti tam chybat to druhe jadro...
ja len vravim, ze pre maximalny mozny vykon, ktory overclocker chce dosiahnut pretaktovanim, kedy vascsina procesorov na rovnakej architekture a rovnakom vyrobnom procese bude mat velmi podobne maximum, na tom vykonovo bude najlepsie DC variant s najvacsou cache oproti SC variantu s malou cache, ktory mozno bude aj 3x lacnejsi. Ale tam sa myslim bude pozerat skor na to ze sice kupim 3x drahsi procesor, da mi navyse 20% vykonu, ale celkovo mozno 10% vykonu celej zostavy a tam sa to vzhladom na cenu zostavy uz oplati viac. Niekedy skratka procesor s najlepsim pomerom cena/vykon nema dostatocny vykon.
ja myslim ze celych tychto 8 stranok threadu vzniklo koli tvojmu vyroku ze dual core je na ***
To je asi ako keby sme sa mali zhodnut na tom, ze no a co, vacsina ludi si aj tak kupi dual core. Ak chces najlepsi pomer cena/vykon, alebo kompresia/cas, tak potom vo winrare pouzijes normal kompresiu![]()