Citace Původně odeslal Darth Maul Zobrazit příspěvek
Zase 17-40, protože L-kům jsem prostě propadl a pro mě žádná omezení nemají... naopak kvalita výstupu je pro mě přijatelná téměř vždy a způsob ovládání i konstrukce mi vyhovují absolutně.
A co především s tím fotíš? Mě na 17-40/F4 L trošku "straší" ta světelnost. Co v interiéru? Co v tmavých prostorech (terária apod.)? A jak to vidíš s tím, co psal jan555, že EF sklo není připraveno nakrmit malé buňky APS-C snímače (a to 350D je má možná docela velké, díky "pouhým" 8Mpix, ale co nové 12 a 15Mpix snímače velikosti APS-C)? Měl si někdy možnost ozkoušet ten 17-55 pro srovnání? Jak je to na tomto skle s hloubkou ostrosti? Když zaostříš na oči, jsou již např. uši mimo DOF (na 40mm)?

Citace Původně odeslal jan555 Zobrazit příspěvek
Protože jsou na něm důležité informace zobrazeny stále a s minimálními nároky na energii.
Já vím, já ho na 350D mám a využívám jej (pohodlně díky smysluplnému umístění)

Je možné si kdykoliv jedním pohledem zkontrolovat nastavení a to se jistě hodí...
To určitě, ale já jsem naznačil, že ono podívání znamená dát DSLR na břicho... což s sebou přináší mnohé nevýhody. Když je vzadu, tak pro ten pohled stačí vzdálit oko pár cm od hledáčku...

kdybych já měl říct, tak si spíš myslím, že by na stavovém displeji mělo informací přibýt...
Tak to si myslím taky, ale když bude "použitelně" umístěn - podle mě vzadu. Ale jak koukám, tak je to hodně o vkusu a zvyku..

Nicméně tohle OT bysme tu asi moc rozvíjet neměli. Takže se všem omlouvám..