Nemozes porovnavat iba cenu a vykon procesora, ale cenu a vykon celeho pocitaca. Procesor bez pocitaca pouzit nemozes (teda mozes, ale nie rozumne).
S vykonnejsim procesorom dosiahnes aj vyssi vykon ostatnych komponentov (predovsetkym grafiky, a nie, nie tej integrovanej na doske).
V low ende ma AMD lepsie ceny. Co ine im ostava.
V oblasti vykonnych CPU nema intel konkurenciu... - v tejto oblasti dostavas druhe jadro zdarma. Co sa tyka pentii D, tam druhe jadro nestoji 2x viac. Dvojnasobne ceny ma iba AMD (co je celkom logicke vzhladom na ich produkcnu kapacitu).

Za 5200 mas 6300@3.2g
Najdi mi AMD procesor s rovnakym vykonom (po pretaktovani).
Ze ty netaktujes - tvoja vec, si ochotny si za to promile spolahlivosti zaplatit nizsim vykonom.
A vobec - o pol roka sa zmenia ceny. Potom pridu quad core cpu a zase to bude ine, vsetky tvoje argumenty o cene padnu a budu na nic.
Keby si napisal, DC je drahe, tak tento thread nevznikne. No podla teba je DC na h***, co povazujem za blbost. Tento thread je skor o tom, ze DC ma rozumne vyuzitie a je rozumnym vyvojom vyplyvajucim zo sucasnych vyrobnych moznosti.
Hlavne nechapem ze ked prislo AMD s DC a malo strasne vysoke ceny, tak si nenadaval a teraz ked prislo conroe, tak uz je DC na h. Realne moze vykonom bez pretaktovania AMD konkurovat E6300 a E6400 - dvom najlacnejsim c2d procesorom. Co myslim o niecom hovori (predovsetkym o cenach tych procesorov, ktorym konkurovat nemoze). Vykonom po pretaktovani nema AMD cim konkurovat C2D - a to je to co overclockerov (na overclocking fore) zaujima. Navyse, ak ti ide len o pomer cena/vykon, tak by si skoncil na tom (tvojimi vlastnymi slovami) usmudlanem sempronu.

Co sa tyka spolahlivosti C2D, tak myslim ze o niecom hovori to, ze sa robia aj xeony do servrov zalozene na c2d...