Výsledky hlasování: ?

Hlasující
92. Nemůžete hlasovat
  • Mam core 2 duo a jsem spokojeny, i pres vynalozene penize

31 33,70%
  • Mam core 2 duo a jsem spokojeny, ale za ty penize to nestalo

0 0%
  • Nemam core 2 duo, ale koupim si ho

30 32,61%
  • Nemam core 2 duo a nechci ho

31 33,70%
Výsledky 1 až 25 z 959

Téma: Vyznam dual core

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Vyznam dual core

Citace Původně odeslal paik Zobrazit příspěvek
    eagle: fakt nechapu jak si prisel na ty auta, to si fakt myslis ze sou tu lidi tak blby nebo naivni, alespon vymysli trochu "lepsi" prirovnani
    Zdá se, že jsi stále dost nepochopil.

puvodni nazor byl ze c2d za stejny prachy ma vyssi (cti VYSSI) vykon SC nez opteron, ze je DC na to snad sere pes ne, protoze tyhle cpu(intel) se proste SC neprodavaj!!!!
    Vyšší výkon za stejné peníze? A jinak z matiky jsi měl co? Když mám A64 3500+ za 2600 Kč s DPH a poskytne mi podobný single-threaded výkon jako C2D E6300 za 5200 Kč, tak to zrovna ve prospěch C2D nesvědčí. Dva produkty s identickým výkonem, kdy jeden stojí dvojnásobek.

takze to par prispevku nade mnou vsecko vystihnul uplne DOKONALE, kdo chce nejvyssi vykon, jde do c2d, tecka. Ze to nekdo hani protoze ma dve jadra ktery 90%lidi nevyuzije, to je uplne scestny.
    Je vidět, že s IT nemáš příliš velké zkušenosti. První věc, kterou profíci chtějí, je stabilita a bezproblémovost. A není tajemstvím, že C2D je procesor ušitý horkou jehlou. Za čtyři měsíce existence v něm bylo odhaleno víc chyb než v P4 za pět let. A kdo chce nejvyšší výkon, tak ten se samozřejmě rozhoduje o výkonu na konkrétní nasazení. C2D zdaleka není nejvýkonnější řešení.

za vykon se proste plati, a ted to de i bez toho PLACENI (cenova hladina cpu opteron a c2d neni nijak fatalne rozdilna)
    Ano, za výkon se platí, ale pokud procesor se stejným výkonem stojí polovinu, tak nemám nejmenší úmysl kupovat ten dražší.

2 Dart Maul: Argumenty s cache, frekvencí a vyšším IPC beru (to jsou IMHO výhody C2D, což ale s dvěma jádry nijak nesouvisí - ostatně testy to dokazují). Taky bych ti ale připomněl určité skutečnosti:
    1) Zaplatil jsi dvojnásobek ceny.
    2) Máš teď procesor, který mám podstatně větší množství chyb, a tedy je potenciálně méně spolehlivý.
    3) Máš procesor s o hodně vyšší spotřebou.

Pro mě jako profíka a nikoliv teoretika jsou tohle ARGUMENTY, proč si C2D v současné revizi nekoupím a proč ho doporučím jen tomu, komu přinese odpovídající výkon (tj. provozuje majoritu multithreaded aplikací) a komu nezáleží tak moc na stabilitě...
    Naposledy upravil Eagle; 08.12.2006 v 23:44.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. dual core notas s grafickou buducnostou
    Založil Lord Skullhead v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 10.04.2006, 17:48
  2. jak je to s tim dual channelem?
    Založil vaga v sekci fóra Intel čipové sady
    Odpovědí: 26
    Poslední příspěvek: 06.08.2005, 18:43
  3. P4 2.8GHz vykonnejsi nez dual opteron 240 na linuxu?
    Založil Petrik v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 20.09.2004, 07:56
  4. Ma vubec Dual chanel u AMD vyznam?
    Založil Uncle Fucker v sekci fóra NVIDIA čipové sady
    Odpovědí: 25
    Poslední příspěvek: 18.02.2003, 23:02
  5. Jake pameti pro dual channel?
    Založil Evils v sekci fóra Paměti
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 02.02.2003, 01:22

Pravidla přispívání