Zdá se, že jsi stále dost nepochopil.
Vyšší výkon za stejné peníze? A jinak z matiky jsi měl co? Když mám A64 3500+ za 2600 Kč s DPH a poskytne mi podobný single-threaded výkon jako C2D E6300 za 5200 Kč, tak to zrovna ve prospěch C2D nesvědčí. Dva produkty s identickým výkonem, kdy jeden stojí dvojnásobek.
Je vidět, že s IT nemáš příliš velké zkušenosti. První věc, kterou profíci chtějí, je stabilita a bezproblémovost. A není tajemstvím, že C2D je procesor ušitý horkou jehlou. Za čtyři měsíce existence v něm bylo odhaleno víc chyb než v P4 za pět let. A kdo chce nejvyšší výkon, tak ten se samozřejmě rozhoduje o výkonu na konkrétní nasazení. C2D zdaleka není nejvýkonnější řešení.
Ano, za výkon se platí, ale pokud procesor se stejným výkonem stojí polovinu, tak nemám nejmenší úmysl kupovat ten dražší.
2 Dart Maul: Argumenty s cache, frekvencí a vyšším IPC beru (to jsou IMHO výhody C2D, což ale s dvěma jádry nijak nesouvisí - ostatně testy to dokazují). Taky bych ti ale připomněl určité skutečnosti:
1) Zaplatil jsi dvojnásobek ceny.
2) Máš teď procesor, který mám podstatně větší množství chyb, a tedy je potenciálně méně spolehlivý.
3) Máš procesor s o hodně vyšší spotřebou.
Pro mě jako profíka a nikoliv teoretika jsou tohle ARGUMENTY, proč si C2D v současné revizi nekoupím a proč ho doporučím jen tomu, komu přinese odpovídající výkon (tj. provozuje majoritu multithreaded aplikací) a komu nezáleží tak moc na stabilitě...