Citace Původně odeslal Eagle Zobrazit příspěvek
2 THX: Fakt mám čím dál tím víc pocit, že jsi nikdy nic neprogramoval. Poukazování na to, že zápis = zamčeno, je neskutečná hloupost. Kdyby šlo jen o čtení, tak se jedná o zcela nezávislé záležitosti, u kterých by se žádná synchronizace nemusela řešit, a tedy by nebyl potřeba žádný zámek. Takových situací ale jistě nebude mnoho. Protože kdyby bylo, tak je multithreading legrace.
Ale ved tam ti prave ludia od valve pisu, ze takychto situacii, kedy sa len cita je 95% a zamykanie (a teda nemoznost paralelneho spracovania) nastava iba v 5% pripadov.
A k té reakci na PiTa - už tady kolikrát zaznělo, že AI, fyzika a rendering jsou čistě sériové záležitosti, neboť nemůžeš renderovat něco, o čem nevíš, jak se bude pohybovat. Pokud to někdo dělá nezávisle, tak to vede ke zhoršení výstupní kvality.
pozri - valve dokaze pri renderingu paralelne pocitat pohlady z roznych kamier, efekty atd. A nie nemam ti to ako dokazat, pretoze k zdrojakom sa asi v zivote nedostanem. Snad ked vyjde ta hra, tak si ju budes moct obenchmarkovat na jednom a na viacerych jadrach.
Hodláš-li operovat se slovy typu "Valve to zvladli", tak laskavě dokaž, jak si to zvládnutí představuješ reálně provedené tak, aby to nebyla z nouze ctnost.
ty si tu prezentoval jeden nazor (zalozeny na nespravnom pochopeni, ze locking nepouzivaju a teda u nich dochadza k strate integrity dat) a prezentujes ho ako spravny. Dokaz mi, ze to valve robi prave tak ako si napisal. Pozri si ten clanok znova - tam je dost do podrobna napisane, ako to spravili, ako a preco ktore veci paralelizovali.

Řeknu ti to samé co Petrikovi - pokud chceš, abychom se nadále nad tímto tématem bavili, přednes tady konkrétní programátorská řešení, jak bys to udělal. Kecy stažené z webu mě nezajímají, protože programátoři by samozřejmě nikdy veřejně nepřiznali, že jimi provedený multithreading je za cenu snížení kvality - u kodeku H.264 to taky běžně neříkají, protože to není věc, kterou by se mohli chlubit.
To mi pride ako keby sa tajilo, ze audio/video kodeky su stratovou kompresiou. Stoji ta strata kvality za to? Ano, stoji to zrychlenie enkodingu za to, ano.

Tiez by som mohol napisat:
Kecy nejakeho eagla stazene z webu (napr. tvoje recenzie), alebo z fora nemusia tiez kazdeho zaujimat, protože eagle by samozřejmě nikdy veřejně nepřiznal, že se mohl mylit.

A co sa tyka dokazov - urobme to naopak. Ty mi dokaz, ze niektore veci NIE JE MOZNE multithreadovat.

PS: Samozřejmě, že mě zajímá to, co je výhodné pro mě. Co je dobré pro tebe, je mi úplně fuk. Tohle je kapitalismus, společnost preferující individualismus a vlastní užitek.
Mozno ta prekvapim, ale tohne neni kapitalizmus, toto je overclocker a enthusiast diskusne forum, kde tvoje prispevky citaju aj iny ludia ako ty, a niekedy niektorych nemusi zaujimat iba ze pre teba je DC na hovno, a ze v tvojich programoch to nejde dobre vyuzit a ze ty si ekonom a kapitalista atd.
Prave diskusia (a prispevky do nej) by mala byt taka, aby citatel ziskal po precitani nove informacie (a nie iba niecie osobne nazory a postoje).