aha takze PODLA TEBA je elektrika lacna

nehnevaj sa, ale jedine co ma k tomu napada je "spametaj sa"
to ze ty si mozes bez problemu dovolit zaplatit zvysenie ceny o 20%, to neznamena ze to vyrazne nezasiahne tisice domacnosti, ktore si to dovolit nemozu. ja mam prachy, tak nech viac platia vsetci, to je neuveritelny pristup.
a ako chces pokracovat ? neekologicky benzin je vlastne tiez lacny a ludia zbytocne jazdia, sup sup +30% nova dan. a plyn je tiez svinstvo, tak dalsich 30% nanho. a co teprve uhlie? +50% na uhlie.
a kto na to nema a tym padom nemoze byt ekologicky, nech si kludne v zime zmrzne a chcipne

presne toto si predstavujem pod pojmom ekofasizmus ci ekoterorizmus
Peca-on-line : vcera som to zbezne hodil do kalkulacky, a pre 100t vlak mi vysla energia 55MJ a to by malo byt zhruba 12kWh
kers system (~ 40'000rpm) v f1 ma kapacitu 120kW pocas cca 7sekund, co by malo byt ~ 0.2kWh
cize ano. roztocene na 500tisic rpm, vo vakuu a na magnetickych loziskach principialne "neni problem". co sa moze stat najhorsie ? ze pri nejakom poskodeni sa to roztrhne a srapnely niekolko nasobne prekonavajuce rychlost zvuku ti rozsekaju rodinu ? to uz su len drobne a nepatrne detajly.