To video se imho moc nepovedlo, jednoznačně nejhorší produktové video od Applu co jsem za poslední dobu viděl.
Má stejné našvary jako celá středeční keynote, sledoval jsem ji včera ze záznamu, viděl jsem tak 4/5 a moc to Applu nevyšlo, jsou si příliš jistí sami sebou a slova jako "best e-mail experience ever" zní hodně vtipně. Jobs stále opakoval "we are so excited" a "this is phenomenal" (druhou repliku bych odhadnul tak na > 20 opakování), ale zdálo se mi, že těmi (a mnoha dalšími) silnými slovy jenom zakrývá, že zase taková pecka to není. Velmi vtipné to bylo zvláště v kombinaci s dost chladným publikem, v některých momentech mi připadlo, že Jobs dává pauzu vyloženě na bouřlivou reakci publika a ona nikde.
Zařízení samotné se mi celkem líbí, i když využití bych pro něj, jakožto fanoušek poctivých papírových knih, asi neměl, jako cool internet browser na záchod je to totiž trochu drahá sranda. Zdálo se mi, že zařízení je docela pomalé, hlavně na Jobsobě prezentaci mi připadlo, že dost dlouho trvá než se provedou některé akce, rozhodně déle než u iPhonu.