Stránka 2 z 2 PrvníPrvní 12
Výsledky 26 až 31 z 31

Téma: Vyřízení reklamace v Alza v rámci Obchodního zákoníku

Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    44
    Vliv
    325

Standardní Re: Vyřízení reklamace v Alza v rámci Obchodního zákoníku

Citace Původně odeslal Alf Zobrazit příspěvek
    Konkrétně s Alzou mám zkušenost, že nezkoumají původního kupujícího, ale pokud souhlasí výrobní číslo, může uplatnit záruku i někdo jiný. Je to už ale několik let zpátky...
    abychom si rozumeli, ja netvrdim, ze to v praxi nejde - koneckoncu zrovna u alzy jsem taky pred cca 2 mesice uspesne reklamoval vec, kterou jsem z druhe ruky koupil tady na foru. rikam jenom, ze kdyby na me nastoupili s argumentem, ze zaruka neni v muj prospech, tak jim budu muset dat za pravdu.
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Citace Původně odeslal Alf Zobrazit příspěvek
    Povinností prodejce to je, pokud o to kupující požádá. V tomto případě se pak předpokládá, že použití zboží má přímou souvislost s činností organizace (včetně nepodnikatelských subjektů) => prodej podléhá Obchodnímu zákoníku.
    To je prave omyl, nic se nepredpoklada ani predpokladat nemuze. Ostatne viz Riksa, to ze ma nekdo ICO a chce ho uvest na doklad, neznamena vubec nic. Prodejce ho tem bez kecu uvest musi.

No, to sice může, ale jako nepodnikatel nemůže dát koupi do nákladů. Při prodeji ale musí přiznat příjem a pokud je navíc plátce DPH, je to ještě horší. To asi nebude ta správná cesta...
    Jako podnikatel si muzes dat do nakladu cokoli, co si zakoupil pro ucely podnikani. Nikde neni receno, ze to musis koupit v obchode, muzes to koupit klido od nepodnikatele - fyzicke osoby (tudiz i sam od sebe), staci na to mit kupni smlouvu. Zde podotykam, ze ustni kupni smlouva je take smlouva. Ovsem pro ucely nakladu je vhodne nejak dolozit cenu - tudiz bud tou kupni smlouvou nebo puvodnim kupnim dokladem. Zadny prijem priznavat nemusis, pokud nevydelas a i kdybys vydelal, je tam tusim nejakych 8k/rok kdy to priznavat nemusis (jako ten, kdo proda).[/QUOTE]
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Citace Původně odeslal Jezevec Zobrazit příspěvek
    ...Prodejce ho tem bez kecu uvest musi.
    Jistě, však já tvrdím to samé. Ovšem pokud pak s tímto dokladem přijdeš za prodejcem s reklamací, bude se řídit obchodním zákoníkem. Pokud budeš tvrdit, že jsi to kupoval nikoliv pro podnikání, ale pro osobní potřebu, zcela jistě bude zajímat příslušný finanční úřad, proč jsi si dal předmět koupě do nákladů a případně jsi si i odečetl DPH...

...Zadny prijem priznavat nemusis, pokud nevydelas a i kdybys vydelal, je tam tusim nejakych 8k/rok kdy to priznavat nemusis (jako ten, kdo proda).
    Jenže tím prodejem vyděláváš... Těch 8k/rok (není to náhodou 6?) je limit, do kterého nemusíš podávat daňové přiznání, pokud máš jiný příjem (např. ze závislé činnosti) a z něj platíš daně, případně pokud nemáš příjem žádný.
    i7 860| MB - GigaByte P55A-UD5| RAM - DDR3 A-Data 4x2 GB, 1,6 GHz| GK - Saphire HD 4870| zdroj - ENERMAX Liberty 400 | DVD-RW Pioneer DVR-109BK, Plextor PX-760A, Samsung SH-S183A | HDD - Patriot 128 GB SSD, WD Raptor 70 GB, 2 x Seagate 400 GB SATA/300

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Chjo, precti si znova tento a stovky dalsich threadu. Proste neni pravda, ze IC = obchodni zakonik. A to ze si nechas na doklad uvest IC vubec neznamena, ze si ho das do nakladu. Navic to ze si neco das do nakladu absolutne nijak nesouvisi s tim, zda si to kupoval podle obchodniho nebo obcanskyho zakoniku.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Senior Member Avatar uživatele macher
    Věk
    41
    Vliv
    250

Citace Původně odeslal Tomas Zobrazit příspěvek
    Mám prosbu na práva znalé jedince:
    V Alze jsem reklamoval disk (WD Raptor 150 GB), který jsem koupil tady na fóru a který byl kupován na IČO. Kupní cena byla 4083 Kč bez DPH. Reklamace byla uznána s tím, že mi ho chtějí vyměnit za Velociraptor 150 GB s aktuální cenou 3219 Kč bez DPH. Na to se mi nějak nechce přistoupit, jednak proto, že bych tratil a jednak proto, že do zamýšleného RAIDU mi ten nový disk nepůjde.
    Požadoval jsem proto odstoupení od KS a vystavení dobropisu. Maník v pobočce mi ani nebyl schopný říct, jestli to půjde a tak kontaktoval jejich "experty" z reklamačního. Ti mu řekli, že dobropis by šel, ale na jaksi mnohem nižší cenu (údajně aktuální - u již neprodávaného zboží ()) - nějakých 2300 Kč bez DPH. Mám pocit, že i v rámci Obch. zák. by měli vrátit plnou kupní cenu, ne?
    Nebo co jiného radíte?
    imho, dals za to zlomek ceny a dostanes novy kus... ja bych byl jeste rad

Notebook Dell Vostro V13 U7300, 500GB 7200rpm
    DesktopIIntel i5 750, Noctua NH-U12@Noctua NF-S12-1200, Intel SSD 80GB X25-M, 6x Samsung 1,5TB, all disk in silentmaxx, Lian Li PC-A10B, Enermax Modu82+ 625W, DVDRW LG GSA-E40L, Logitech MX Revolution, HP 3065+Dell 2007 (secondary)
    Sound Harman Kardon AVR445 + Audio-Technica ATH-W5000
    Photo Canon 450D + 18-55 IS + 70-300 IS USM
    Vehicle BMW 525i, full vybava :)

Tak jen pro info - nakonec mi vrátili kupní cenu reklamovaného disku, čili reklamaci vyřešili podle mých představ
    PC: Intel C2D E8400 | Thermalright Ultra 120 eXtreme + 12 cm Noctua | ASUS Formula Maximus | 4 GB Patriot Viper 800 MHz PC6400 CL4-4-4-12 | Sapphire Radeon HD 4770 512 MB | Velociaptor 300 GB + Samsung HD501LJ (500 GB) + Samsung F4 EcoGreen 2 TB + HP Media pocket drive 160 GB | Creative Audigy 2 Platinum eX | NEC ND-3540A |case HP + PSU 700W | 21" Samsung 214T | Logitech MX 3100
    NTB: ASUS Eee 1000H black

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Nakup ntb podle obchodniho zakoniku
    Založil zivan v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 10.12.2008, 07:58
  2. Reklamace alza
    Založil macher v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 18
    Poslední příspěvek: 20.09.2007, 14:15
  3. FAQ + nekolik citaci z ruznych webu
    Založil Jezevec v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 11.08.2007, 17:13
  4. Reklamace podle obchodniho zakoniku 3x zavada(pokazde jina)
    Založil Jops v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 09.03.2007, 21:39
  5. Průzkum reklamace v HK
    Založil Michal-Tučný v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 13.09.2003, 23:03

Pravidla přispívání