cena: Je jasné, že bude nižší, než u současných 4/3 (jinak by to byl neprodejný produkt) a zároveň vyšší, než u kapesních kompaktů. Toho si sám jistě jsi vědom. V dnešní době je to dost úzký rozsah, zároveň do tohoto rozsahu spadají EVF, takže je myslím jasno.
objektiv: fotka 35-420 FZ30/FZ50 / fotka z Canonu 50/1.4
Alespoň pro představu o úrovni toho objektivu. Přímé srovnání bohužel nemám, možná zkusím najít později.
makro - uvažoval jsem v reálných ohniscích, psal ekvivalentní - moje chyba
stabilizace - stabilizace na úrovni těla je výrazně horší, než stabilizace na úrovni objektivu, to víš dobře sám
ISO - proč řešíš ISO 1600 na EVF? Pointa je v tom, že s EVF vysoké ISO není podmínkou. Když máš (lepší) stabilizaci a poloviční čas, stačí pro dosažení stejného výsledku nižší. ISO 1600 je u EVF jen marketing, protože lamy nepochopí, že u zrcadlovky se setovým objektivem je citlivost větší nutnost, než EVF. Já ale mluvím o konkrétním reálném případu, kdy je prioritou dosažení určitého času, případně určitým způsobem ostré (neroztřesené) fotky.
e1: Nevidím důvod, proč by se o tom nemohlo diskutovat. 90% diskusí tady na fóru nezakládá na osobních zkušenostech, nebo se týká produktů, které ještě nebyly vydané a nikomu to nevadí...