Citace Původně odeslal jan555 Zobrazit příspěvek
17-85 není optikou ani buildem nic jiného než low-end seťák, což nakonec po letech pochopil i sám Canon, snížil cenu a přibaluje ho ke všemu, k čemu může. A za nějakých 8K v kitu se dá snadno pochopit, že své příznivce z řad na zpracování a optiku nenáročných, obvykle začínajících, uživatelů najde a proti tomu taky není co namítat. Ale se "špičkovým" objektivem nemá 17-85 nic společného, nic.
Build a soudek na sirokem ohnisku je hrozny, o tom zadna, nicmene jsem sledoval diskuse 17-40L vs. 17-85IS a vysledkem bylo, ze na vyssich clonach a APS-C cipu je vystup vicemene totozny (17-40 uz dnesni 10Mpix cipy dostatecne nenakrmi a mira optickych vad je vyrazna). Docela bych tomu i veril, 17-40L jsem v ruce mel nejakou dobu a nepresvedcil me (vzhledem ke sve cene a tehdejsimu vlastnictvi cropu), radeji jsem sel do siroke Tokiny.

Vyznam stabilizatoru na sirokych ohniscich bych taky uplne neodsuzoval, kombinace vysoke clony (9-11), polarizaku a nizkeho ISO dava vrazedne dlouhy cas, tady je stabilizator vyhoda.