Citace Původně odeslal Marty Zobrazit příspěvek
Já se s tebou nechci dohadovat, ale jestliže ti projde rukama každý den spousta Canonů a diskutuješ každou chvíli s lidma, tak jim prosím nebulíkuj tuhle myšlenku že i nejlevnější Canony mají motorek. Prostě nemají... Všechny skla na Canon EF a EF-S bajonet mají ostřicí motorek v sobě. Když jsi zmiňoval ty stránky Canonu tak se podívej třeba na tohle http://www.canon.cz/produkty/objekti...k/rejstrik.htm - doporučuji vyhledat si pojmy "USM mikromotorek" a "USM kroužek" - je tam i obrázek. Snad to z toho pochopíš.
Osobně mi denně rukama spousty Canonů neprojde, ale nediskutuju o věcech, kterýma si nejsem jistej.

Ano, promiň, u nikonu je mainstream D70, D80, dovolil jsem si to zjednodušit... Prostě měření expozice u Nikonu se skly nekompatibilní s F bajonetem umí jen Dxxx a Dx řady.
Já moc nesleduji co se píše na Internetu, i když dpreview je jedna ze světlých výjmek internetových stránek. Ale vím co je pevný motor v těle(Olympus) a motorek, (motor to je jedno, který v sobě mají Nikony a Canony) tam zkrátka je. Malá kostička...Kur... ale to už jsem přece říkal. Jsou tam jako pomocný motor při autofocusu, USM mi je velmi dobře známý. Snad píšu souvisle, mám fofr... Diskuze jsou jedna věc, vidět jak se konstruuje fotoaparát je věc druhá.