Výsledky 1 až 25 z 53

Téma: Agen - průtahy, účtují stornopoplatek

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Agen - průtahy, účtují stornopoplatek

Citace Původně odeslal Jezevec Zobrazit příspěvek
    PS: K tem co dotycneho kritizuji za jeho pozadavek $ zpet, uvedomte si, ze kdyby prodejce neprodaval "smejd", tak nemusi resit reklamace. A pokud se reklamuje jedna soucastka z milionu, pak jej par tisicovek nemuze vytrhnout a vramci dobrych vztahu se zakazniky by mel sam vychazet vstrict.
    Malý příklad:
    Automobilka Škoda zjistila že do Fabii typ blabla dávali špatný systém čehosi. A protože to oni samotní uznali že to byla jejich chyba, každý zákazník který s tím měl problém, opravili mu to zdarma a to i po záruce.

Kdyby výrobce grafických karet uznal nějakou konkretní závadu že to u typu blabla je špatné, věřím tomu, že by o tom prodejci (respektive lidé na servise) věděli. A také by věděli, jak dannou věc řešit.

Jezevče - Agen není oficiální distributor grafických karet - je to velkoobchod.
    Pokud to byla např značka ASUS - určitě to šlo přes BGSku (LEVI) a ty to měli od Asusu.
    Pokud si to dotyčný objednal u Agenu - oni udělali jen to že to nakoupili jinde a přeprodali dál - prostě obchodní činnost.
    Kdyby věděli, že prodávané zboží je šmejd, asi by jej přestali prodávat - OVŠEM v případě JoeBoBa - vzhledem k tomu že koupil "horkou" novinku tak v tu dobu ani nikdo nemohl vědět že třeba toto konkrétní zboží bude šmejd.

Ale jak říkám - furt si myslím a stojím si zatím, že pokud mu do 30ti dnů dali jiné, ale stejné zboží, nemá nárok jej vracet a chtít za ně vracet peníze.
    Paul Atreides
    NPE-squad.com - Clan Leader

COMP: Win7 x64 prof. | C2D E8400 3Ghz | ASUS P5B DeLuxe | Corsair 6000 MB DDR2 800MHz | ASUS GTX 560 Ti 1GB-DDR5 | SB Audigy SE 7.1 | Seagate 1000GB & 500GB (šuple WD 320GB) | Corsair 520W | 26" LG fullHD 1920x1080px 8ms
    NAS-server: Win Home Server 2011 | 1,6 Atom D525 (2 core | 4 threads) | ASrock mini-ITX | 4 GB DDR3 800MHz | Western 1TB GreenPower | Fortron 200W 80-BronzePlus | ftp, web, mumble, vpn, Servio DLNA share system, komplet PLEXI case
    NetBook: ASUS Eee1001PQ (violet) | 1,6 ATOM | 1 GB RAM | 250GB HDD | 1024x600 px LCD | baterie 7h :)
    FOTO: Olympus E-520 | 14-42 ZuikoDigital | 40-150 ZuikoDigital

Atreides:
    Poslední dobou vše nějak vášnivě řešíš
    Nejspíš si neuvědomuješ, že JoeBoB chtěl peníze hned, tzn. kartu si nechtěl vůbec brát (protože mu nedali opravenou, ale vyměněnou, vyměněná != stejná, tudíž má právo na odstoupení od smlouvy v rámci šestiměsíční lhůty), ale obsluha byla neochotná to řešit -> musel si kartu vzít domu a donést ji tam znovu. Nějakou morálku/nemorálku nemá smysl řešit - naprostá většina lidí, kteří nepřehrabují peníze vidlema, by udělala to samé.

Prodejce samozřejmě za své zboží ručí, takže nějaké "nemohl vědět, že tohle a támhleto" tady prostě není.

Nechápu, proč se hledá problém tam, kde není. Aneb vždy musí přijít někdo, kdo "poradí", ať se nechá dotyčný oje*at, protože prodejce je chudáček a přeci by bylo nemorální dožadovat se svého práva.
    E2140 w/Gemin II, P35-DS3, 2GB Vitesta 800+, 8800GTS 512, Hitachi T7250, Samsung F3 HD502HJ, Logitech G5, Logitech K300, Dell 2209WA, Corsair HX520
    Olympus E-300 + ME-1|ZD 1445|ZD 4015|Auto-Yashinon DX 50/1.7|Pentacon Electric 135/2.8 MC
    Dali 850 Red Line (Seas + Vifa) | Rotel RC-971 | 2x SPV100p+ | Onkyo SE-200 | Paolo speaker cable
    Dell D610 (P-M Sonoma 2.26GHz, 2GB DDR2, 80GB 7.2k, Radeon X300, DVDRW, BT, IrDA, WiFi, 14.1" SXGA+)
    Xbox 360 | 120GB

Tak sry no ))
    Paul Atreides

COMP: Win7 x64 prof. | C2D E8400 3Ghz | ASUS P5B DeLuxe | Corsair 6000 MB DDR2 800MHz | ASUS GTX 560 Ti 1GB-DDR5 | SB Audigy SE 7.1 | Seagate 1000GB & 500GB (šuple WD 320GB) | Corsair 520W | 26" LG fullHD 1920x1080px 8ms
    NAS-server: Win Home Server 2011 | 1,6 Atom D525 (2 core | 4 threads) | ASrock mini-ITX | 4 GB DDR3 800MHz | Western 1TB GreenPower | Fortron 200W 80-BronzePlus | ftp, web, mumble, vpn, Servio DLNA share system, komplet PLEXI case
    NetBook: ASUS Eee1001PQ (violet) | 1,6 ATOM | 1 GB RAM | 250GB HDD | 1024x600 px LCD | baterie 7h :)

Citace Původně odeslal Atreides Zobrazit příspěvek
    Tak sry no ))
    V poho, nebylo to myšleno nijak útočně na tvou osobu, bylo to spíš obecně. Poslední dobou se tu objevuje čím dál více lidí, kteří by se v případě, že se jim tohle stane, na prodejce usmáli a řekli mu, že milerádi prodělají, jen aby on neměl újmu
    E2140 w/Gemin II, P35-DS3, 2GB Vitesta 800+, 8800GTS 512, Hitachi T7250, Samsung F3 HD502HJ, Logitech G5, Logitech K300, Dell 2209WA, Corsair HX520
    Olympus E-300 + ME-1|ZD 1445|ZD 4015|Auto-Yashinon DX 50/1.7|Pentacon Electric 135/2.8 MC
    Dali 850 Red Line (Seas + Vifa) | Rotel RC-971 | 2x SPV100p+ | Onkyo SE-200 | Paolo speaker cable
    Dell D610 (P-M Sonoma 2.26GHz, 2GB DDR2, 80GB 7.2k, Radeon X300, DVDRW, BT, IrDA, WiFi, 14.1" SXGA+)
    Xbox 360 | 120GB

Citace Původně odeslal Atreides Zobrazit příspěvek
    ....vzhledem k tomu že koupil "horkou" novinku tak v tu dobu ani nikdo nemohl vědět že třeba toto konkrétní zboží bude šmejd.
    V CZC jsem reklamoval HD3870 taky jako horkou novinku a bylo mi rovnou nabídnuto vrácení peněz s tím, že jí na opravu samozřejmě zaslat můžou, ale bude to trvat delší dobu a ve výsledku to nejspíš dopadne stejně. Takže je to celý o přístupu prodejce a o jeho vztahu k zákazníkům...

Senior Member mince Avatar uživatele meteor
    Vliv
    278

2 JoeBoB: máš moji podporu, doufám že se ti podaří vše vyřešit ke své spokojenosti určitě dej vědět jak jsi dopadl.
    Předpokládám že nejfundovanější názor by v tomto případě mohl mít Riksa - který se dosud nevyjádřil (jestli se teda vyjádří ). Docela by mě zajímalo, jak to má v praxi fungovat, přeci jen s takovou situací se může setkat každý - a nejenom při reklamaci PC komponent.
    "Nejhorší není to, čeho jsme se dopustili na ostatních, ale to, co jsme spáchali sami na sobě."

Intel i5-8400 (CF) | GB Z370 Aorus Gaming K3 | Kingston 2x8GB HyperX Predator 3000MHz | GeForce GTX 560Ti | Samsung 860 Pro 512GB | SB X-Fi Gamer | Asus 2014L1T | Seasonic Focus Plus 550W | SilentiumPC Armis AR7 TG | EIZO EV 2455 | Marantz PM6006 plus Wharfedale Diamond 230 + Audio-Technica ATH-T500 | Windows 10 Pro

Member Avatar uživatele JoeBoB
    Věk
    39
    Vliv
    259

Došlo tu k několika drobným nedorozuměním.

a) vyměněnou kartu (jednalo se o jiný model) jsem nikdy nepřevzal, v okamžiku kdy jsem se dozvěděl, že na staré kartě skutečně byla závada jsem žádal o odstoupení od smlouvy (které v pátek 5 minut před zavíračkou nikdo neřešil = řešilo se později.

b) Agen nikdy nezpochybnil moje právo odstoupit od smlouvy. Toto právo uznal a s ním souhlasil i s vydáním dobropisu.

Teď něco málo pro moralisty.
    Jak už Dismembered poznamenal skutečně ne každý se přehrabuje v penězích vidlema. V prosinci jsem uzavřel morální kupní smlouvu, souhlasil jsem zcela dobrovolně s přemrštěnou cenou a neměl jsem s tím problém. Co zde ale nepadlo je, že i obchod se zavázal k určitému jednání vůči mě uzavřením té smlouvy.

Nejsem vychcánek co si koupí grafiku za 15 000 a když mu přestane stačit nějak šikovně jí poškodí a jde si pro nový high-end. (a i na tomhle fóru takoví lide jsou) Moje karta byla skutečně vadná a já se pouze snažil dosáhnout toho, aby obchod dodržel svou část dohody. Proč peníze ? Ano rád bych si koupil trochu lepší kartu, třeba se zalmanem, to vůbec nepopírám. Kdyby byla moje karta v pořádku spokojeně bych jí užíval dál, to že pořádku není mi zkrátka dalo možnost z koupě ještě vycouvat (tak je to v zákoně, stejně jako 14 lhůta na vyzkoušení, jestli je ten zákon nemorální posoudit nedovedu).

Co se týče morálního chování obchodu, mno... myslí si někdo, že kdyby z jakéhokoli důvodu byla nyní karta dražší obchodník by řekl :"Víte vy jste nám při reklamaci ušetřil něco z nákladů, které by jsmě měli tak tady máte od nás prémii." ? To jaké má obchod smlouvy s dodavatelem přece není moje věc, nehledě na to že historce s poplatkem nevěřím ani písmenko.

Z právní stránky, jak už jsem výše zmínil, Agen mi přiznal právo žádat dobropis. O jeho výši už nemůže být řeč, musí být bezpodmíněčně stejná jako byla původní cena zboží. Kdybych chtěl vrátit pěníze po 4. závadě na výrobku po roce dostal bych snad zpět 20kč s tím, že taková karta už je stějně k ničemu ?

Jak to dopadlo ?
    Moralisti nebojte se, můj pokus oloupit chudý obchod se nezdařil. Jsem jen student s nevalným příjmem, takže čekat jestli 1500kč vysoudím nebo nevysoudím skutečně nemůžu. Dobropis snížený o částku 1350kč (uhádal jsem náhradu nákladů na dopravu.. vlastně u jen ze vzdoru) jsem přijal a ve slušném obchodě hned koupil jinou kartu. Mám z toho čecháčkovský pocit, zákony a pravidla fungují pouze pokud mám něco platit já, opačně to zkrátka nefunguje, ať jsem v právu nebo ne. Při nemorálním pokusu o vymožení práva jsem byl zcela morálně a nelegálně okraden, vždyť kdo by se šel soudit kvůli 13 stovkám...

PS: ano v czc se ani mě neptali jestli chci zboží vyměnit, dostal jsem do ruky dobropis s tím, že ten model už není ať si kdyžtak koupím jiný...
    Naposledy upravil JoeBoB; 13.05.2008 v 23:56.
    Home: Core i5-2500k @ 4,2, Gelis Solution Tranquillo r.2, Patriot 2x8GB 1600MHz DDR3, Gigabyte Z77 D3H, Gigabyte R9 290 4GB GDDR5 + Windforce 3X, ASUS ASUS Xonar DX/XD, OCZ Vertex3 128GB, Samasung Spinpoint 1TB HD103UJ, Samasung Spinpoint 2TB HD204UI, Pioneer DVR-212, Corsair VX550, Thermaltake Wing RS100, Logitech UltraX Premium, A4Tech Bloody V7, Dell Ultrasharp U2412M
    Mobile: E6420, Core i-7 2720QM, RAM 4GB 1333MHz, SSD 128GB, NVIDIA NVS 420M, 1600x900
    ...default, zatim

Senior Member mince Avatar uživatele meteor
    Vliv
    278

Thumbs down Re: Agen - průtahy, účtují stornopoplatek

Hmm, tak to je mi líto.
    Palec dolů pro Agen, možná že kdybys byl opravdu neústupný a žádal si nadřízeného, pak nadřízeného nadřízeného, pak... tak že bys na tom nebyl tratný. Takto tě může opravdu "utěšit" jenom to, že 1) už to máš za sebou, 2) za novou grafárnu jsi nemusel doplácet (počítám že máš opět 8800GT).
    No jo, kdyby všechno fungovalo jak má, tak bychom se topili v hovn*ch, jak bychom byli všichni posraní štěstím

EDIT: s tzv. "stornopoplatkem" jsem se setkal jednou, chtěl jsem kdysi vyměnit CD palírnu Plextor za jinou (asi o polovinu levnější, ale kvalitou trošku lepší) u společnosti NWT => dopadlo to tak, že mi asi po týdnu mechaniky vyměnili, obchodník mi dal doklad o výměně a vzal jsem si k tomu flashdisk v ceně asi dvou pětin rozdílu ceny. Počítám že "někdo" na tom vydělal, ale já ani firma to nebyla Na druhou stranu je fakt, že v JoeBoBově případě figuruje i DBP, takže tam bude IMHO shora daný příkaz/firemní předpis, jak tyhle věci řešit. Každopádně je to docela vychcané, jak už tu bylo psáno: kdyby cena grafiky šla nahoru (ačkoli je to téměř nereálné) a byla reklamována, tak ti firma taky nedoplatí cenový rozdíl.
    Naposledy upravil meteor; 14.05.2008 v 00:18.
    "Nejhorší není to, čeho jsme se dopustili na ostatních, ale to, co jsme spáchali sami na sobě."

Intel i5-8400 (CF) | GB Z370 Aorus Gaming K3 | Kingston 2x8GB HyperX Predator 3000MHz | GeForce GTX 560Ti | Samsung 860 Pro 512GB | SB X-Fi Gamer | Asus 2014L1T | Seasonic Focus Plus 550W | SilentiumPC Armis AR7 TG | EIZO EV 2455 | Marantz PM6006 plus Wharfedale Diamond 230 + Audio-Technica ATH-T500 | Windows 10 Pro

Já soudit nemohu, vše tvrzení které tu padli jsou jednostranné - logicky žádný zaměstnanec Agenu sem asi nepřijde. Možná to bylo ještě krapet jinak než bylo psáno... Ale to je fuk

Celé mi to přijde zamotané - znovu píši, že tam obchoduji již 7 let, kdy proběhlo mnoho reklamací, ovšem vždy mi vyšli maximálně vstříc.
    Paul Atreides

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání