Výsledky 1 až 25 z 53

Téma: Agen - průtahy, účtují stornopoplatek

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Uhrovitý puberťák minceVIP Avatar uživatele Darth Maul
    Věk
    56
    Vliv
    373

Standardní Re: Agen - průtahy, účtují stornopoplatek

Dle volby kupujícího... pokud zvolíš opravu, je málo pravděpodobné, že to někdo bude bastlit a povede se mu to tak, že nebude dotčena záruka u výrobce - nemůžou Tě nutit do výměny.
    MAUL: XEON 3350, ASUS P5Q-E, 4GB Corsair DDR2-1066, GB 6850/1GB, 2x1,5TB WD15EADS, Samsung SH-S203B, 24“ LCD DELL 2408WFPp, Antec Solo, Corsair HX620W
    KRISSS: C2D E8400, GB EP35-DS3, 2GB Kingston DDR2-1066, GB 4850/1GB, WD5000AAKS, ASUS CB-5216A, 26“ LG W2600HP-BF, Seasonic 430W
    MAULÍK: C2Q Q6600, GB EP35-DS3R, 2GB Corsair DDR2-1066, GB 4850/1GB, WD5000AAKS, Plextor PX-116A, 22“ LG Flatron L226W, Corsair VX450W

Senior Member Avatar uživatele PetrT
    Vliv
    334

Citace Původně odeslal Darth Maul Zobrazit příspěvek
    Dle volby kupujícího... pokud zvolíš opravu, je málo pravděpodobné, že to někdo bude bastlit a povede se mu to tak, že nebude dotčena záruka u výrobce - nemůžou Tě nutit do výměny.
    "Kupující má právo na to, aby dle volby kupujícího rozpor s kupní smlouvou odstranil (i) výměnou, nebo (ii) opravou věci."

Tak znova , ja to z me prvni citace ale vidim tak, ze mas moznost A ci B, pokud A ani B neni mozne, nastupuje C a D (odstoupeni od smlouvy). Chapu, ze to asi nikdo opravovat nebude, ale vymena za novy kus je mozna (dodavatel ji i provedl), takze varianty C a D nemohou nastat.

ps: nepopiram, ze se mi JoeBoBovo jednani nelibi. Koupil si vec za X penez, casem cena padla (jak logicke) a nyni ji reklamoval. Misto aby prijal novy kus, tak chce odstoupit od smlouvy, vyinkasovat 6500kc, za polovicku si koupit tu stejnou kartu a dal si vesele parit. At se na me nezlobi, ale vidim v tom akorat cechacskou vycuranost...
    pps: nejedna se o chybu napajeni, ktera se vyskytovala na prvnich 88GT a kterou par lidi reklamovalo hned z pocatku a ostatni cekali az bude skladem vice kusu, aby byla vymena kus za kus okamzite bez cekani ?
    Naposledy upravil PetrT; 13.05.2008 v 00:01.

web: Apple MacMini 2018 | Intel i5 3.0GHz | 16GB RAM | 512GB SSD | Dell U2412M
    games: Intel i5-2500K@4GHz | GB Z68MA-D2H | Kingston HyperX 8GB DDR3 | MSI GTX770 Lightning | Samsung 840 EVO 120GB + Crucial MX300 525GB | Seasonic M12II 620W
    data: Intel G2020 | GB B75M-D3V | Transcend 4GB DDR3 | 4x WD RED 3TB | Ubuntu Server

Citace Původně odeslal PetrT Zobrazit příspěvek
    ps: nepopiram, ze se mi JoeBoBovo jednani nelibi. Koupil si vec za X penez, casem cena padla (jak logicke) a nyni ji reklamoval. Misto aby prijal novy kus, tak chce odstoupit od smlouvy, vyinkasovat 6500kc, za polovicku si koupit tu stejnou kartu a dal si vesele parit. At se na me nezlobi, ale vidim v tom akorat cechacskou vycuranost...
    A já tady zase vidím celkem slušnou prasárnu od prodejce, který se snaží oblbnout zákazníka. Rozdíl je v tom, že JoeBob chce to, na co má nárok ze zákona. Prodejce ale zkouší kličky, který v zákoně rozhodně nejsou (stornopoplatek). Vyčůranost se nevztahuje jenom na zákazníky, přečtěte si obch. podmínky některých eshopů, co tam je za věci...
    Jestli JoeBob jedná morálně nebo ne, to ať posoudí každý sám.

Nechci se hádat co je a co není v zákoně, ale...

pokud dám do reklamace zboží a oni mi daj do zákonné lhůty buď opravené a nebo nachlup stejné (protože se stále ještě prodává), tak by mne ANI ve snu nenapadlo, že po té co mi jej vrátí se rozhodnu že jej chci vrátit. To mi totiž pak přijde jako, že bezvadné zboží jsem se najednou rozhodl vrátit.

A nebo tedy né najednou ale z důvodu pochybení o jeho závady.

V tom případě ale je to to samé, jako že když si něco koupíte, a budete to chtít po měsíci vrátit tak obchodník Vám to může přijmout ale řekne se o storno poplatek. - Pokud se však objevila jistá závada, která ovšem byla odstraněna, mohu se domnívat že zboží již není tak skvělý artikl jako byl před tím a mohu zase zkusit jej vrátit, ovšem prodejce pokud vydá z reklamace opravený, či nový výrobek, tak jej dal opět v bezvadném stavu, čili jako předtím že do se ta danná věc zničila.

Čili v ten moment nemám přeci chuť cokoliv vracet, když vím že mám opět stejné zboží jako při jeho koupi. A koupí té danné věci jsem se rozhodl, že tu věc chci a že ji tedy chci užívat.

Pokud ji nyní, ačkoli ji mám opět bezvadnou, chci vrátit, přijde mi to jako ž chci vrátit funkční zboží a tudíž storno poplatek je namístě.

POKUD by opravená věc byla jiná než původní, nebo pokud by prodejce nedodržel zákonnou lhůtu 30 dní, pak mám zajisté nárok na 100% výši peněz které jsem za dannou věc vynaložil. Jinak, ale nikoliv.

Ovšem jak jsem na začátku svého postu zmínil nevím jak je to s tím 1/2 rokem od koupě - prosím Vás o citaci z občanského zákoníku. Kde je toto uvedeno. Díky
    Paul Atreides
    NPE-squad.com - Clan Leader

COMP: Win7 x64 prof. | C2D E8400 3Ghz | ASUS P5B DeLuxe | Corsair 6000 MB DDR2 800MHz | ASUS GTX 560 Ti 1GB-DDR5 | SB Audigy SE 7.1 | Seagate 1000GB & 500GB (šuple WD 320GB) | Corsair 520W | 26" LG fullHD 1920x1080px 8ms
    NAS-server: Win Home Server 2011 | 1,6 Atom D525 (2 core | 4 threads) | ASrock mini-ITX | 4 GB DDR3 800MHz | Western 1TB GreenPower | Fortron 200W 80-BronzePlus | ftp, web, mumble, vpn, Servio DLNA share system, komplet PLEXI case
    NetBook: ASUS Eee1001PQ (violet) | 1,6 ATOM | 1 GB RAM | 250GB HDD | 1024x600 px LCD | baterie 7h :)
    FOTO: Olympus E-520 | 14-42 ZuikoDigital | 40-150 ZuikoDigital

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání