Citace Původně odeslal Behemot Zobrazit příspěvek

U spotřeby vycházím z TDP a to tak zázračný není, no bude to lepší s další revizí. OC není vysoký už z toho důvodu, že kdyby rozumně zvládaly vyšší takty, nebudou prodávat jen 2,4 GHz

Hej já to nekritizuju. Jen říkám, že současná spotřeba není konečná.
Ne, nerikas jen to, je tam jeste dalsi veta (ta s tou frekvenci) a moje reakce byla prave na tuto vetu.

Citace Původně odeslal Behemot Zobrazit příspěvek
každopádně Intel dělá na 45nm dlouho a tak bych neřekl, že ty Penryny nakonec nebudou taky odladěný. I současný 65nm Quad-core jdou dobře taktit (pokud zvládneš odvést teplo, že jo). Takže není to košér, ale dá se z toho udělat odhad, že nakonec taktit půjdou a to dobře (zatím mi ty odhady jakž-takž vychází a serverům s aktualitama koneckonců taky).
Tak bacha, je to uz dost OT, ale ja se musim ozvat. Intel s 45nm prave zacal, zadny dlouho se nekona. Je to fugl novy proces s novymi materialy a o tom, jak se bude realne chovat vime kulovy, resp. vime to, co nam rekl marketing Intelu a co predvadi engineering samply, takze kulovy. Predikovat pretaktovatelnost 45nm cpu na zaklade pretaktovatelnosti 65nm cpu je blbost.