Výsledky 1 až 25 z 149

Téma: AMD K10 (Barcelona/Agena)

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    (s redukovanými rozměry) Avatar uživatele Behemot
    Vliv
    228

Standardní Re: AMD K10 (Barcelona/Agena)

Citace Původně odeslal MadCap Zobrazit příspěvek
    ...P.S.> ja nemam tusenie co robis, pretoze sa ukryvas za nickom a totalne detinskou strankou 5tej triedy 8rocneho gymplu, to je 16 rokov asi, nie 15 ze?
    tím asi začnu...ta stránka má dva účely - lidi jako ty mi přidají kredity v Liště a pak si tam ukládám fotky jinak jak jsem řekl, že je to můj denní chleba...rozumíš ?

Samozřejmě z předprodukčních verzí se to tak jistě určit nedá že, ty bývají buď vybraný nebo naopak je jim to jedno a vrazí tam cokoliv z těch prvních a finální výrobky jsou víc odladěný; každopádně Intel dělá na 45nm dlouho a tak bych neřekl, že ty Penryny nakonec nebudou taky odladěný. I současný 65nm Quad-core jdou dobře taktit (pokud zvládneš odvést teplo, že jo). Takže není to košér, ale dá se z toho udělat odhad, že nakonec taktit půjdou a to dobře (zatím mi ty odhady jakž-takž vychází a serverům s aktualitama koneckonců taky). No a u AMD se dost dlouho minimálně mluvilo o tom, že 2,4 GHz přijde (konkrétně revize B2). Zdá se, že ale B2 na těch taktech vůbec nebude a v lednu přijde rovnou B3. Jo a Penryny jsou jestli se nemýlím už na trhu, do konce roku tu mají být za celkem normální cenu.
    Naposledy upravil Behemot; 20.11.2007 v 22:35.
    Jsem k dispozici na kontaktních údajích uvedených v profilu, na webu (viz odkaz výše) a na Behemot@jabber.cz.

Citace Původně odeslal Behemot Zobrazit příspěvek

U spotřeby vycházím z TDP a to tak zázračný není, no bude to lepší s další revizí. OC není vysoký už z toho důvodu, že kdyby rozumně zvládaly vyšší takty, nebudou prodávat jen 2,4 GHz

Hej já to nekritizuju. Jen říkám, že současná spotřeba není konečná.
    Ne, nerikas jen to, je tam jeste dalsi veta (ta s tou frekvenci) a moje reakce byla prave na tuto vetu.

Citace Původně odeslal Behemot Zobrazit příspěvek
    každopádně Intel dělá na 45nm dlouho a tak bych neřekl, že ty Penryny nakonec nebudou taky odladěný. I současný 65nm Quad-core jdou dobře taktit (pokud zvládneš odvést teplo, že jo). Takže není to košér, ale dá se z toho udělat odhad, že nakonec taktit půjdou a to dobře (zatím mi ty odhady jakž-takž vychází a serverům s aktualitama koneckonců taky).
    Tak bacha, je to uz dost OT, ale ja se musim ozvat. Intel s 45nm prave zacal, zadny dlouho se nekona. Je to fugl novy proces s novymi materialy a o tom, jak se bude realne chovat vime kulovy, resp. vime to, co nam rekl marketing Intelu a co predvadi engineering samply, takze kulovy. Predikovat pretaktovatelnost 45nm cpu na zaklade pretaktovatelnosti 65nm cpu je blbost.
    Core 2 Duo E8500[Scythe Ninja] | Gigabyte G33-DS3R[] | A Data 4GB Dual | Sapphire HD 3870[heatpipe] | Seasonic S12 430W | 20.1" S-IPS IBM L200p LCD | 198 Lightsmark 2007, 28414 3DMark03 @ 1024x768 | 7414 3DMark06 @ 1280x1024
    lenovo X41t [ Pentium M 1.6 | 2GB Kingston 4-3-3-9 | 16GB SSD | GMA 900 128MB | 12" IPS tablet LCD ]
    "I've got heatpipe here, I've got heatpipe there, 'n I've got heatpipe everywhere..."

presne ako pise weepy > 45tka je HODNE new po mnohych strankach, preto by som bol opatrnejsi
    "Jo a Penryny jsou jestli se nemýlím už na trhu, do konce roku tu mají být za celkem normální cenu."
    A kde prosim? okrem QX9650 ci jak sa vola ten 3GHz procesor za 1k $
    Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

(s redukovanými rozměry) Avatar uživatele Behemot
    Vliv
    228

Citace Původně odeslal weepy Zobrazit příspěvek
    ...
    Jistě, v produkci jsou chvíli, ale myslím jako že na samotným 45nm procesu už makají hodně dlouho. No a ta predikce jak sem řekl není nejlepší, ale dělá se to, s 65nm Athlony X2 se to taky dělalo...

Když koukám na ty nový fotky, vypadá to, že design čipů se nijak nezměnil. IHS vypadá stejně. Bude teda taky lepený pastou a gumovým lepidlem anebo přešli k pájce jako Intel...?

Ještě doplním, že za ty prachy fakt nevypadá 9500 špatně, nataktovat se to trochu dá, ale myslím že moc OC friendly nebudou. Pokud totiž nasadím tu politiku ES je to nejlepší a běžný kusy na tom budou hůř, tak se bojím co to předvede. Nehledě k tomu, že na jedno jádro jsou výkony dost za Q6600. Výhodou je větší výkonová výtěžnost více jader, ale kdo to dneska využije...?
    Naposledy upravil Behemot; 21.11.2007 v 15:53.
    Jsem k dispozici na kontaktních údajích uvedených v profilu, na webu (viz odkaz výše) a na Behemot@jabber.cz.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. AMD - kde a za kolik
    Založil Pavlista v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 04.09.2005, 11:25
  2. Genuine Intel, Family 15,step1=???
    Založil imported_Tuleň v sekci fóra Intel procesory
    Odpovědí: 15
    Poslední příspěvek: 12.02.2003, 23:50
  3. AMD Athlon™ XP PIB 2600+
    Založil DeeKay v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 9