No to snad nemyslíš vážně ?! Tak jednou mě tu napadneš, že přece Phenomy vůbec nejdou špatně taktovat, že TDP je akorát a kdesicosi, a pak zase tvrdíš pravej opak. Já mám AMD rád, chci si K10 pořídit, ale nedáváš mi možnost, než tu teď vyzdvihovat negativa.
takže:
a) (editováno) C2Q Q6600 má nejnižší TDP 95 W, AMD Phenom 9700 má TDP 125 W. I když vezmeme že Intel udává průměr, tak reálný TDP je řekněme teda 115 W, u AMD je to strop, ale jelikož první takty jsou hrozný a napětí taky, tak to bude mít každej přes 100 W určitě, takže je to téměř stejně. No ale každopádně to není podle tebe přece vůbec žádnej rozdíl, no vlastně AMD je na tom líp a je to skvělej výsledek, ačkoliv i při o 10 % menším výkonu na jednom jádře, však jen tak dál AMD
b) takty revize B2 se zastavily na 2,4 GHz, OC jde tak na 2,9 GHz ale při strašným napětí 1,45 V (o 0,2 V víc než je specifikace), to dá spotřebu nehoráznou; opět, C2Q jde na 3 GHz obvykle bez zvýšení voltáže, ale OC AMD je přece dobrej, že...
c) Ohenom 9700 dle Fudzilly má potíže při některé zátěži, možná ho ani nepustí do prodeje anebo aspoň později...no skvělý
Samozřejmě že na spotřebu apod. má vliv řadič pamětí atp. a celkově je na tom AMD díky platformě Spider dobře, ale bavíme se teď čistě o procesorech. Vychází mi z toho, že AMD prostě nic moc. Však na druhou stranu se to zlepší v lednu, sám na Kumu a pak Ranu budu čekat. Ale oproti Penrynu, kterej jde bez problému na 4 GHz s kosmetický nebo vůbec nezvýšeným napětím to je prostě jiná liga. Takže o tom s klidným srdcem řeknu "spotřeba a OC nic moc." Klidně mě pranýřujte za názor, však nic jinýho ani nečekám...
Zatím to s odvoláním na zdroje, ze kterých vycházím, říkám pořád a z těch pár desítek tisíc lidí, kteří to čtou, si nikdo nestěžoval a to jsou mezi nima o dost Guru v oboru. Až teď někdo, koho nebudu jmenovat, si tu honí ego a myslí si, že někoho, kdo má jen trochu jinej názor, hned uzemní. Ta vaše tolik nadávaná totalita tu dávno není, ale mám dojem že to někdo nevidí. Sem si myslel, že to tu bude OK, ale pokud to i nadále půjde stylem, že člověk bude peskován za názor, tak tu asi brzo skončím, protože s některýma lidma se to prostě nedá. Jo a není mi ani 10 ani 15 a vzhledem k tomu co dělám, tak asi jen tak ledajakej debil taky nebudu. Snažím se jednat slušně a očekávám totéž, ale někdo si prostě myslí, že když tu sedí dlouho a má na sobě napsáno "Moderátor", tak je bůh nebo co...čekám za to vlnu K-, ale co. Já je dávat nazpátek nebudu, přece jen si myslím, že jsem na vyšší úrovni než někteří zdejší uživatelé a na tu jejich klesat nebudu, tu trochu nějaké slušnosti si ještě zachovám. Btw, nikoho jsem tu, alespoň vědomě, neurážel, s tím věkem to bylo konstatování, že každej ví co je TDP u AMD, ale někdo si asi myslí že jsem nějakej kretén a říká mi věci co jsou pro mě novinka tak dva roky stará (no dobře, rok). Jo a někdo by to fakt měl promazat.
EDIT// uf uf, toe chyb![]()