Kombinace dynamického rozsahu a expozice. Exponované to je slušně, na svém monitoru lyžaře taky jako "černého" nevidím, je to složitá scéna a z RAWu to bude v pohodě, nicméně expozice by o chlup lepší být mohla - fyzický dynamic range se z toho ovšem soudí opravdu těžko ... (obecně ho soudit z out-of-camera JPEG je imho nesmysl)
Na některém tom jiném webu je z tohohle eventu report společně se skly (tam taky fotili i s 300/2.8 ). Ad váha - ano, 2.7 kg a 4-4.5 kg je radikální rozdíl. To jsem psal dřív - záleží od člověka, sám bych si konkrétně 300/2.8 koupil rád, ale neakceptuji rozměry a váhu (a to sám vážím víc a mám sílu větší než - dejme tomu odhadem - 90-95% mužské populace).
Stativy a monopody tam dle všeho neměli a to, jak se člověk kýve (mimochodem v docela silném větru zdá se) se projeví tím víc, čím je delší ohnisko a k němu vztažená ostřící vzdálenost, jeden z důvodů, proč jsem na to upozorňoval a sám zmiňuješ výše.
Souhlas. Ono u nových foťáků je to tak, že "cokoliv je dobré" a proto taky říkám, že to sice můžeme tady řešit, ale každý ať si udělá obrázek sám, tenhle thread z mé strany má hlavně sjednotit zdroje pro to, aby si každý ten obrázek udělat mohl. K tomuhle jen jednu poznámku - byť v menší míře, platí to i pro většinu reviews. Málokterý recenzent je uživatelem, pouze během pár dní něco odzkouší a natestuje. Proto ani reviews na věhlasných webech neobsahují jak všechny důležité informace, tak fotky v kvalitě, které se z foťáku vyrazit dají při větší snaze a praxi.
V kontextu toho mám u takových fotek i pochyby, zdali uživatel vůbec řešil mód IS, nastavení AF, atd. Jsem si jistý, že než se sám proberu všemi nastaveními nového těla (např. E-3 nebo D300), odzkouším je a dospěju alespoň k jakýmsi zkušenostem, bude to trvat řádově týdny a ne pár minut briefingu.
Ad E-3 - doteď je všechno z kategorie "hands-on", žádné finální závěry.
Ještě jen poznámka k SWD - podle zkušeností pár uživatelů ostří "Top Pro" Zuika (7-14/4.0, 150/2.0, 300/2.8, 35-100/2.0, 90-250/2.8 ) s E-3 obdobně rychle jako nová SWD skla, přičemž 35-100/2.0 a hlavně 150/2.0 ostří dokonce prý ještě rychleji než 12-60/2.8-4.0SWD.
EDIT: Slovinský article v angličtině: http://www.e-fotografija.si/template...18&z=93&page=1