Citace Původně odeslal Darth Maul Zobrazit příspěvek
No a jsme u jádra pudla - za výše uvedené přínosy jako "amatér" rád zaplatím dvakrát tolik, spotřebu neřeším a nespolehlivost jsem nepozoroval... a k tomu jako bonus druhé jádro!!!
Já za takové přínosy tolik peněz platit nehodlám. Navýšení výkonu oproti mé současné sestavě není tak velké, aby to ospravedlnilo cenu.

Kdyby to bylo na takových, jako jsi Ty, jedeme ještě pořád na K7 a VIA KT600, protože se vám evidentně na novinkách vždycky něco nepozdává...
Vždyť v pořádku. Já budu jen rád, když ten vývoj (hardware a software) zafinancujete. Pokud jde ale o mě, sponzorovat nikoho nehodlám. Z mé strany je to čistě cost-benefit analýza.

Víš, on je trochu problém, že tady v tom flamethreadu mezi výkonem a spolehlivostí pořád účelově osciluješ
Nemyslím, že to je účelová oscilace, jen konstatování faktů. Core 2 Duo není v price/performance o nic lepší než A64 (naopak je o hodně horší) a co se spolehlivosti týče, tak na tom taky není nejlépe. Každý máme jiné priority. Pokud mi jakýkoli produkt nepřinese vyšší hodnotu pro zákazníka, pak není důvod, proč bych ho měl kupovat.

na to, že si koupíš C2D, bych vzhledem ke VŠEM Tvým argumentům a stávající sestavě nevsadil ani korunu... a myslím že málokdo tady...
Několik důvodů na koupi C2D mám, i když vůbec nesouvisí s dual-core. Těmi důvody je vyšší single-threaded výkon a velká cache (... kterou využiju). Odrazují mě bugy, druhé jádro (z něj plynoucí špatné price/performance - kdyby bylo zdarma, tak ho samozřejmě beru) a vysoká spotřeba. Ideální by bylo jednojádrové Pentium za cenu adekvátní výkonu (tj. podobnou A64).