Já za takové přínosy tolik peněz platit nehodlám. Navýšení výkonu oproti mé současné sestavě není tak velké, aby to ospravedlnilo cenu.
Vždyť v pořádku. Já budu jen rád, když ten vývoj (hardware a software) zafinancujete. Pokud jde ale o mě, sponzorovat nikoho nehodlám. Z mé strany je to čistě cost-benefit analýza.
Nemyslím, že to je účelová oscilace, jen konstatování faktů. Core 2 Duo není v price/performance o nic lepší než A64 (naopak je o hodně horší) a co se spolehlivosti týče, tak na tom taky není nejlépe. Každý máme jiné priority. Pokud mi jakýkoli produkt nepřinese vyšší hodnotu pro zákazníka, pak není důvod, proč bych ho měl kupovat.
Několik důvodů na koupi C2D mám, i když vůbec nesouvisí s dual-core. Těmi důvody je vyšší single-threaded výkon a velká cache (... kterou využiju). Odrazují mě bugy, druhé jádro (z něj plynoucí špatné price/performance - kdyby bylo zdarma, tak ho samozřejmě beru) a vysoká spotřeba. Ideální by bylo jednojádrové Pentium za cenu adekvátní výkonu (tj. podobnou A64).