Výsledky hlasování: ?

Hlasující
92. Nemůžete hlasovat
  • Mam core 2 duo a jsem spokojeny, i pres vynalozene penize

31 33,70%
  • Mam core 2 duo a jsem spokojeny, ale za ty penize to nestalo

0 0%
  • Nemam core 2 duo, ale koupim si ho

30 32,61%
  • Nemam core 2 duo a nechci ho

31 33,70%
Výsledky 1 až 25 z 959

Téma: Vyznam dual core

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member
    Vliv
    280

Standardní Re: Vyznam dual core

Citace Původně odeslal Eagle Zobrazit příspěvek
    Takze mohl by mi nekdo sdelit, proc si nakupem Mercedesu POHORSIM oproti Fabii, co se vykonu tyce? Financni stranka veci me nezajima, kdyz na to nemam, nebudu si to kupovat...

Chápeš?
    a mercedes je na h**** lebo fabia je lacnejsia a tiez je to auto...
    3570K, 16G, x25-m, itx
    xj40

Citace Původně odeslal THX Zobrazit příspěvek
    a mercedes je na h**** lebo fabia je lacnejsia a tiez je to auto...
    Pokud budu jezdit jen na nákupy, tak mi Mercedes skutečně je na h****.

Senior Member
    Vliv
    280

no, ja myslim ze ako auto ho celkom dobre vyuzijes, a inac je to o pohodli, s vykonnejsim procesorom (a navyse DC) mas lepsie reakcie systemu a malokedy sa ti stane aby niektory spadnuty program zatazil obe jadra.... (vacsinou to spadne v jednom threade...)
    3570K, 16G, x25-m, itx
    xj40

Uhrovitý puberťák minceVIP Avatar uživatele Darth Maul
    Věk
    56
    Vliv
    373

Navíc tohle srovnání silně pokulhává, pokud mě cenově vyjde Mercedes (C2D) prakticky stejně jako Fabia (SC Opteron)... to si pak klidně koupím Mercedes i na ty nákupy...
    MAUL: XEON 3350, ASUS P5Q-E, 4GB Corsair DDR2-1066, GB 6850/1GB, 2x1,5TB WD15EADS, Samsung SH-S203B, 24“ LCD DELL 2408WFPp, Antec Solo, Corsair HX620W
    KRISSS: C2D E8400, GB EP35-DS3, 2GB Kingston DDR2-1066, GB 4850/1GB, WD5000AAKS, ASUS CB-5216A, 26“ LG W2600HP-BF, Seasonic 430W
    MAULÍK: C2Q Q6600, GB EP35-DS3R, 2GB Corsair DDR2-1066, GB 4850/1GB, WD5000AAKS, Plextor PX-116A, 22“ LG Flatron L226W, Corsair VX450W

jen tak pro zajimavost ...

Citace Původně odeslal http://www.wow-europe.com/en/patchnotes/patch-2010.html
    Added support for Multi-Threaded OpenGL on Intel Macs running OS X 10.4.8 or higher. Depending on hardware, scene and graphical settings, this can raise frame rates up to a factor of 2X.
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Citace Původně odeslal Darth Maul Zobrazit příspěvek
    Navíc tohle srovnání silně pokulhává, pokud mě cenově vyjde Mercedes (C2D) prakticky stejně jako Fabia (SC Opteron)... to si pak klidně koupím Mercedes i na ty nákupy...
    Maule, vždyť už tady bylo mnohokrát dokázáno, že za druhé jádro platíš prémii ve výši 100 %. Si srovnej výkon A64 a C2D a pak porovnej ceny - v single-threaded aplikacích bude C2D na jednotku výkonu asi tak 2x dražší.

Věk
    56
    Vliv
    373

Maule, vždyť už tady bylo mnohokrát dokázáno, že za druhé jádro platíš prémii ve výši 100 %. Si srovnej výkon A64 a C2D a pak porovnej ceny - v single-threaded aplikacích bude C2D na jednotku výkonu asi tak 2x dražší.
    Nevím, co je jednotka výkonu a nezajímají mě nějaké specifické testy a aplikace. Zajímá mě můj komp, a v tom jsem nahradil "skvělé" SC AMD s použitelnou frekvencí kolem 2,8GHz v dnešní ceně kolem 3000Kč za C2D v ceně kolem 6000Kč s použitelnou frekvencí cca. 3,2GHz.

Kromě toho, že mi subjektivně jednoznačně VŠECHNO běhá mnohem svižněji, jsem za dvojnásobnou cenu objektivně dostal:
    - modernější architekturu, která dává i v single-threaded aplikacích lepší výsledky na stejné frekvenci
    - dvakrát tolik jader, což využiju v těch pár multi-threaded aplikacích
    - několikanásobně větší cache, což není určitě na škodu
    - cca. o 15% vyšší dosaženou frekvenci

Pro mě jako usera a nikoliv akademika jsou tohle ARGUMENTY, proč si C2D koupím a každemu doporučím...
    MAUL: XEON 3350, ASUS P5Q-E, 4GB Corsair DDR2-1066, GB 6850/1GB, 2x1,5TB WD15EADS, Samsung SH-S203B, 24“ LCD DELL 2408WFPp, Antec Solo, Corsair HX620W
    KRISSS: C2D E8400, GB EP35-DS3, 2GB Kingston DDR2-1066, GB 4850/1GB, WD5000AAKS, ASUS CB-5216A, 26“ LG W2600HP-BF, Seasonic 430W
    MAULÍK: C2Q Q6600, GB EP35-DS3R, 2GB Corsair DDR2-1066, GB 4850/1GB, WD5000AAKS, Plextor PX-116A, 22“ LG Flatron L226W, Corsair VX450W

asi tak

eagle: fakt nechapu jak si prisel na ty auta, to si fakt myslis ze sou tu lidi tak blby nebo naivni, alespon vymysli trochu "lepsi" prirovnani

puvodni nazor byl ze c2d za stejny prachy ma vyssi (cti VYSSI) vykon SC nez opteron, ze je DC na to snad sere pes ne, protoze tyhle cpu(intel) se proste SC neprodavaj!!!!

takze to par prispevku nade mnou vsecko vystihnul uplne DOKONALE, kdo chce nejvyssi vykon, jde do c2d, tecka. Ze to nekdo hani protoze ma dve jadra ktery 90%lidi nevyuzije, to je uplne scestny.

za vykon se proste plati, a ted to de i bez toho PLACENI (cenova hladina cpu opteron a c2d neni nijak fatalne rozdilna)
    MB:Gigabyte EP45-DS4 CPU:Intel Core 2 Duo E8500 rev E0@3,8GHz(9,5x400)@1,248v(load Prime)COOLER: CoolerMaster Hyper 212 RAM:Kinston HyperX 2x2048 DDR2 800 4 4 4 12 GK:Asus Radeon 5870HDD:SATA II WD500GB + WD320GB + Samsung F1 1TB BOX: Chieftec CH-05SL-B-OP PSU: Enermax MODU 525W CRT:21" LCD Samsung 215TW

Citace Původně odeslal paik Zobrazit příspěvek
    eagle: fakt nechapu jak si prisel na ty auta, to si fakt myslis ze sou tu lidi tak blby nebo naivni, alespon vymysli trochu "lepsi" prirovnani
    Zdá se, že jsi stále dost nepochopil.

puvodni nazor byl ze c2d za stejny prachy ma vyssi (cti VYSSI) vykon SC nez opteron, ze je DC na to snad sere pes ne, protoze tyhle cpu(intel) se proste SC neprodavaj!!!!
    Vyšší výkon za stejné peníze? A jinak z matiky jsi měl co? Když mám A64 3500+ za 2600 Kč s DPH a poskytne mi podobný single-threaded výkon jako C2D E6300 za 5200 Kč, tak to zrovna ve prospěch C2D nesvědčí. Dva produkty s identickým výkonem, kdy jeden stojí dvojnásobek.

takze to par prispevku nade mnou vsecko vystihnul uplne DOKONALE, kdo chce nejvyssi vykon, jde do c2d, tecka. Ze to nekdo hani protoze ma dve jadra ktery 90%lidi nevyuzije, to je uplne scestny.
    Je vidět, že s IT nemáš příliš velké zkušenosti. První věc, kterou profíci chtějí, je stabilita a bezproblémovost. A není tajemstvím, že C2D je procesor ušitý horkou jehlou. Za čtyři měsíce existence v něm bylo odhaleno víc chyb než v P4 za pět let. A kdo chce nejvyšší výkon, tak ten se samozřejmě rozhoduje o výkonu na konkrétní nasazení. C2D zdaleka není nejvýkonnější řešení.

za vykon se proste plati, a ted to de i bez toho PLACENI (cenova hladina cpu opteron a c2d neni nijak fatalne rozdilna)
    Ano, za výkon se platí, ale pokud procesor se stejným výkonem stojí polovinu, tak nemám nejmenší úmysl kupovat ten dražší.

2 Dart Maul: Argumenty s cache, frekvencí a vyšším IPC beru (to jsou IMHO výhody C2D, což ale s dvěma jádry nijak nesouvisí - ostatně testy to dokazují). Taky bych ti ale připomněl určité skutečnosti:
    1) Zaplatil jsi dvojnásobek ceny.
    2) Máš teď procesor, který mám podstatně větší množství chyb, a tedy je potenciálně méně spolehlivý.
    3) Máš procesor s o hodně vyšší spotřebou.

Pro mě jako profíka a nikoliv teoretika jsou tohle ARGUMENTY, proč si C2D v současné revizi nekoupím a proč ho doporučím jen tomu, komu přinese odpovídající výkon (tj. provozuje majoritu multithreaded aplikací) a komu nezáleží tak moc na stabilitě...
    Naposledy upravil Eagle; 08.12.2006 v 23:44.

Věk
    56
    Vliv
    373

Je vidět, že s IT nemáš příliš velké zkušenosti. První věc, kterou profíci chtějí, je stabilita a bezproblémovost. A není tajemstvím, že C2D je procesor ušitý horkou jehlou. Za čtyři měsíce existence v něm bylo odhaleno víc chyb než v P4 za pět let.
    To že celé P4 byla architektura s výkonem naprd a slepá větev vývoje Ti pro změnu v tuto chvíli evidentně vůbec nevadí...
    Mně se zatím žádný s uvedených "problémů" nijak neprojevil a rozhodně mi koncepce C2D přijde mnohem stabilnější než celé AMD!!!

To že celé P4 byla architektura s výkonem naprd a slepá větev vývoje Ti pro změnu v tuto chvíli evidentně vůbec nevadí...
    Výkon má se spolehlivostí jen málo společného. A co se C2D týče, tak opravdu o něj momentálně nemám zájem. Až budou dostupné revize L2 a E0, tak o tom začnu přemýšlet.

BTW: Proč si myslíš, že mám pořád AMD K7 a VIA KT600 ? Je to totiž oddladěná, vysoce spolehlivá kombinace. Už ani netaktuju, abych měl maximální spolehlivost. Stát ECC RAMky 9/8 ceny normálních (to je jejich reálná výrobní cena), tak si je koupím. Jde mi v podstatě o minimalizaci TCO, což vyžaduje jednak nízkou pořizovací cenu (přesněji výborný poměr price/performance) a bezproblémový chod. Počítač mám od toho, aby on sloužil mně, ne já jemu.

Mně se zatím žádný s uvedených "problémů" nijak neprojevil a rozhodně mi koncepce C2D přijde mnohem stabilnější než celé AMD!!!
    O rok si kupis novu architekturu AMD a povies o nej toto iste. Ci to ide s vyvojom? Je to o prachoch proste. Ja tie chyby nejak nesledujem, ale C2D neviem preco sa mi nepaci, mozno tou cenou vysokou... Mrknem na AMD a vidim tam prijatelne ceny. Zalezi na co kto ma, a na co to potrebuje...
    empowered by Alfa Romeo 75 2.0TS
    109kW 148bhp 186Nm
    porsche transaxle sytem
    6L/100km 8)
    ...connected

Věk
    56
    Vliv
    373

2 Dart Maul: Argumenty s cache, frekvencí a vyšším IPC beru (to jsou IMHO výhody C2D, což ale s dvěma jádry nijak nesouvisí - ostatně testy to dokazují). Taky bych ti ale připomněl určité skutečnosti:
    1) Zaplatil jsi dvojnásobek ceny.
    2) Máš teď procesor, který mám podstatně větší množství chyb, a tedy je potenciálně méně spolehlivý.
    3) Máš procesor s o hodně vyšší spotřebou.

Pro mě jako profíka a nikoliv teoretika jsou tohle ARGUMENTY, proč si C2D v současné revizi nekoupím a proč ho doporučím jen tomu, komu přinese odpovídající výkon (tj. provozuje majoritu multithreaded aplikací) a komu nezáleží tak moc na stabilitě...
    No a jsme u jádra pudla - za výše uvedené přínosy jako "amatér" rád zaplatím dvakrát tolik, spotřebu neřeším a nespolehlivost jsem nepozoroval... a k tomu jako bonus druhé jádro!!!

Nechci se Tě dotnout, ale o vývoji kupředu daleko více rozhodují lamy jako jsem já, než věčně nespokojení králíci, jako jsi Ty - rozhoduje masový trh a z něj tekoucí peníze a těch pár rýpalů převálcuje dav. Kdyby to bylo na takových, jako jsi Ty, jedeme ještě pořád na K7 a VIA KT600, protože se vám evidentně na novinkách vždycky něco nepozdává...

Výkon má se spolehlivostí jen málo společného. A co se C2D týče, tak opravdu o něj momentálně nemám zájem. Až budou dostupné revize L2 a E0, tak o tom začnu přemýšlet.
    Víš, on je trochu problém, že tady v tom flamethreadu mezi výkonem a spolehlivostí pořád účelově osciluješ a na to, že si koupíš C2D, bych vzhledem ke VŠEM Tvým argumentům a stávající sestavě nevsadil ani korunu... a myslím že málokdo tady...

Citace Původně odeslal misokgb Zobrazit příspěvek
    O rok si kupis novu architekturu AMD a povies o nej toto iste. Ci to ide s vyvojom? Je to o prachoch proste. Ja tie chyby nejak nesledujem, ale C2D neviem preco sa mi nepaci, mozno tou cenou vysokou... Mrknem na AMD a vidim tam prijatelne ceny. Zalezi na co kto ma, a na co to potrebuje...
    Ale jasně, vždyť o tom to přece je, ne? Není to tak dávno, co jsem kupoval AMD X2 4400+ za 15.000 a kde je dnes díky novince C2D? Tohle mě jako člověka z obchodu trápí ze všeho nejmíň - teď je tu prostě C2D, je objektivně nejlepší a proto se prodává tak, jak se prodává... a AMD tak akorát mohlo srazit svoje přemrštěné ceny... >:}
    Naposledy upravil Darth Maul; 09.12.2006 v 00:38.

No a jsme u jádra pudla - za výše uvedené přínosy jako "amatér" rád zaplatím dvakrát tolik, spotřebu neřeším a nespolehlivost jsem nepozoroval... a k tomu jako bonus druhé jádro!!!
    Já za takové přínosy tolik peněz platit nehodlám. Navýšení výkonu oproti mé současné sestavě není tak velké, aby to ospravedlnilo cenu.

Kdyby to bylo na takových, jako jsi Ty, jedeme ještě pořád na K7 a VIA KT600, protože se vám evidentně na novinkách vždycky něco nepozdává...
    Vždyť v pořádku. Já budu jen rád, když ten vývoj (hardware a software) zafinancujete. Pokud jde ale o mě, sponzorovat nikoho nehodlám. Z mé strany je to čistě cost-benefit analýza.

Víš, on je trochu problém, že tady v tom flamethreadu mezi výkonem a spolehlivostí pořád účelově osciluješ
    Nemyslím, že to je účelová oscilace, jen konstatování faktů. Core 2 Duo není v price/performance o nic lepší než A64 (naopak je o hodně horší) a co se spolehlivosti týče, tak na tom taky není nejlépe. Každý máme jiné priority. Pokud mi jakýkoli produkt nepřinese vyšší hodnotu pro zákazníka, pak není důvod, proč bych ho měl kupovat.

na to, že si koupíš C2D, bych vzhledem ke VŠEM Tvým argumentům a stávající sestavě nevsadil ani korunu... a myslím že málokdo tady...
    Několik důvodů na koupi C2D mám, i když vůbec nesouvisí s dual-core. Těmi důvody je vyšší single-threaded výkon a velká cache (... kterou využiju). Odrazují mě bugy, druhé jádro (z něj plynoucí špatné price/performance - kdyby bylo zdarma, tak ho samozřejmě beru) a vysoká spotřeba. Ideální by bylo jednojádrové Pentium za cenu adekvátní výkonu (tj. podobnou A64).

Budu se snazit hodne, ale opravdu hodne nekonfrontacne...

1) chyby v C2D: muzes prosim uvezt konkretni priklad, kdy C2D dela nejake vypocetni chyby nebo je nestabilni? Skutecne me to hodne zajima. Nikde jsem totiz zatim necetl, ze by C2D realne produkovalo nekorektni vysledky.

2)C2D neni nejvykonnejsi: Muzes prosim uvezt nejake vykonnejsi reseni v podobne cenove relaci, a jelikoz jsme na OC foru, kdyz berez v potaz OC? Rekneme tedy E6400 pretocene na decentni 3GHz. Ono i k E6300 na defaultu budes tezko hledat neco lepsiho...

3) Via KT600 - vysoce spolehlivá? No to myslim zadny muj komentar nepotrebuje, ale prece: ze na tom nefunguje asi polovina lepsich zvukovych karet ti zrejmne nevadi, o vykonu a kvalite celeho SouthBridge radeji ani nemluve...jednou jsem nejakym omylem postavil komp na tomto chipsetu a to mi uplne stacilo.

Je vidět, že s IT nemáš příliš velké zkušenosti. První věc, kterou profíci chtějí, je stabilita a bezproblémovost. A není tajemstvím, že C2D je procesor ušitý horkou jehlou. Za čtyři měsíce existence v něm bylo odhaleno víc chyb než v P4 za pět let. A kdo chce nejvyšší výkon, tak ten se samozřejmě rozhoduje o výkonu na konkrétní nasazení. C2D zdaleka není nejvýkonnější řešení.

Proč si myslíš, že mám pořád AMD K7 a VIA KT600 ? Je to totiž oddladěná, vysoce spolehlivá kombinace.
    Naposledy upravil Petrik; 09.12.2006 v 00:40.
    desktop: i5-2500K@3700MHz, MSI P67A-C43-B3, 2x4GB Kingston Value, Sapphire 5850 Xtreme 1GB 850/1100, 2xWD10EALX fake RAID-1, LG W2600HP-BF S-IPS,Razer DiamonBack, Seasonic SS-400ET-F3, Windows 7 x64 SP1 + ubuntu x64
    notebook: IBM T41p, 1.7 Pentium M, 14" 1400x1050, 1.5GB RAM, 40GB 4200r, Ubuntu 9.04
    ultraportable: IBM X41, 12" XGA 1.5GHz Dothan, 2GB RAM, 32GB CF Pretec 233x SSD, Ubuntu 9.10
    repro: Teufel Concept E Magnum PE 5.1

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. dual core notas s grafickou buducnostou
    Založil Lord Skullhead v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 10.04.2006, 17:48
  2. jak je to s tim dual channelem?
    Založil vaga v sekci fóra Intel čipové sady
    Odpovědí: 26
    Poslední příspěvek: 06.08.2005, 18:43
  3. P4 2.8GHz vykonnejsi nez dual opteron 240 na linuxu?
    Založil Petrik v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 20.09.2004, 07:56
  4. Ma vubec Dual chanel u AMD vyznam?
    Založil Uncle Fucker v sekci fóra NVIDIA čipové sady
    Odpovědí: 25
    Poslední příspěvek: 18.02.2003, 23:02
  5. Jake pameti pro dual channel?
    Založil Evils v sekci fóra Paměti
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 02.02.2003, 01:22

Pravidla přispívání