Výsledky hlasování: ?

Hlasující
92. Nemůžete hlasovat
  • Mam core 2 duo a jsem spokojeny, i pres vynalozene penize

31 33,70%
  • Mam core 2 duo a jsem spokojeny, ale za ty penize to nestalo

0 0%
  • Nemam core 2 duo, ale koupim si ho

30 32,61%
  • Nemam core 2 duo a nechci ho

31 33,70%
Výsledky 1 až 25 z 959

Téma: Vyznam dual core

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Uhrovitý puberťák minceVIP Avatar uživatele Darth Maul
    Věk
    56
    Vliv
    373

Standardní Re: Vyznam dual core

Citace Původně odeslal Eagle Zobrazit příspěvek
    2 Dart Maul: Argumenty s cache, frekvencí a vyšším IPC beru (to jsou IMHO výhody C2D, což ale s dvěma jádry nijak nesouvisí - ostatně testy to dokazují). Taky bych ti ale připomněl určité skutečnosti:
    1) Zaplatil jsi dvojnásobek ceny.
    2) Máš teď procesor, který mám podstatně větší množství chyb, a tedy je potenciálně méně spolehlivý.
    3) Máš procesor s o hodně vyšší spotřebou.

Pro mě jako profíka a nikoliv teoretika jsou tohle ARGUMENTY, proč si C2D v současné revizi nekoupím a proč ho doporučím jen tomu, komu přinese odpovídající výkon (tj. provozuje majoritu multithreaded aplikací) a komu nezáleží tak moc na stabilitě...
    No a jsme u jádra pudla - za výše uvedené přínosy jako "amatér" rád zaplatím dvakrát tolik, spotřebu neřeším a nespolehlivost jsem nepozoroval... a k tomu jako bonus druhé jádro!!!

Nechci se Tě dotnout, ale o vývoji kupředu daleko více rozhodují lamy jako jsem já, než věčně nespokojení králíci, jako jsi Ty - rozhoduje masový trh a z něj tekoucí peníze a těch pár rýpalů převálcuje dav. Kdyby to bylo na takových, jako jsi Ty, jedeme ještě pořád na K7 a VIA KT600, protože se vám evidentně na novinkách vždycky něco nepozdává...

Citace Původně odeslal Eagle Zobrazit příspěvek
    Výkon má se spolehlivostí jen málo společného. A co se C2D týče, tak opravdu o něj momentálně nemám zájem. Až budou dostupné revize L2 a E0, tak o tom začnu přemýšlet.
    Víš, on je trochu problém, že tady v tom flamethreadu mezi výkonem a spolehlivostí pořád účelově osciluješ a na to, že si koupíš C2D, bych vzhledem ke VŠEM Tvým argumentům a stávající sestavě nevsadil ani korunu... a myslím že málokdo tady...

Citace Původně odeslal misokgb Zobrazit příspěvek
    O rok si kupis novu architekturu AMD a povies o nej toto iste. Ci to ide s vyvojom? Je to o prachoch proste. Ja tie chyby nejak nesledujem, ale C2D neviem preco sa mi nepaci, mozno tou cenou vysokou... Mrknem na AMD a vidim tam prijatelne ceny. Zalezi na co kto ma, a na co to potrebuje...
    Ale jasně, vždyť o tom to přece je, ne? Není to tak dávno, co jsem kupoval AMD X2 4400+ za 15.000 a kde je dnes díky novince C2D? Tohle mě jako člověka z obchodu trápí ze všeho nejmíň - teď je tu prostě C2D, je objektivně nejlepší a proto se prodává tak, jak se prodává... a AMD tak akorát mohlo srazit svoje přemrštěné ceny... >:}
    Naposledy upravil Darth Maul; 09.12.2006 v 00:38.
    MAUL: XEON 3350, ASUS P5Q-E, 4GB Corsair DDR2-1066, GB 6850/1GB, 2x1,5TB WD15EADS, Samsung SH-S203B, 24“ LCD DELL 2408WFPp, Antec Solo, Corsair HX620W
    KRISSS: C2D E8400, GB EP35-DS3, 2GB Kingston DDR2-1066, GB 4850/1GB, WD5000AAKS, ASUS CB-5216A, 26“ LG W2600HP-BF, Seasonic 430W
    MAULÍK: C2Q Q6600, GB EP35-DS3R, 2GB Corsair DDR2-1066, GB 4850/1GB, WD5000AAKS, Plextor PX-116A, 22“ LG Flatron L226W, Corsair VX450W

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. dual core notas s grafickou buducnostou
    Založil Lord Skullhead v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 10.04.2006, 17:48
  2. jak je to s tim dual channelem?
    Založil vaga v sekci fóra Intel čipové sady
    Odpovědí: 26
    Poslední příspěvek: 06.08.2005, 18:43
  3. P4 2.8GHz vykonnejsi nez dual opteron 240 na linuxu?
    Založil Petrik v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 20.09.2004, 07:56
  4. Ma vubec Dual chanel u AMD vyznam?
    Založil Uncle Fucker v sekci fóra NVIDIA čipové sady
    Odpovědí: 25
    Poslední příspěvek: 18.02.2003, 23:02
  5. Jake pameti pro dual channel?
    Založil Evils v sekci fóra Paměti
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 02.02.2003, 01:22

Pravidla přispívání