2 THX: Nemám náladu ti na všechno znovu odpovídat, protože by to nikam nevedlo a ty evidentně nedáváš pozor. Vypíchnu ale pár věcí:

Na DC si asi těžko spustíš jakoukoli diskově náročnou úlohu na pozadí. Pokud si myslíš, že ano, tak si to vyzkoušej. Ale pak nám tu nebreč, že jsi vyhodil prachy za DC zbytečně.

Enkóding mnoha multimediálních formátů mi DC nezrychlí vůbec, protože daný kompresní algoritmus neumožňuje paralelizaci nebo jí umožňuje jen se ztrátou kvality. Linkem na Anandtech chceš dokázat co? Že je článek tendenční, protože nehovoří o poklesu kvality u H.264? Nebo že nepoužívá velmi oblíbený XviD, který v poslední stable verzi není multithreaded?

Itanium je momentálně jedna z nejúspěšnějších HPC platforem. A přesně pro tento účel byla vyvíjena.

O WinRARu zde bylo dokázáno, že jeho integrovaný benchmark nerespektuje realitu. Nechápu teda, proč uvádíš screenshot s výsledky, které jsou zcela irelevantní.

Formát budu používat zásadně takový, který chci JÁ, nikoli ten, který chce výrobce CPU, protože se mu to hodí do krámu. Já kvůli něčí neschopnosti nebudu měnit své zvyky. Oni jsou totiž placeni za to, aby umožnili maximální benefit pro mě. Pokud toho nejsou schopni, je potřeba je vyhodit a nahradit někým, kdo to zvládne lépe.

Přítomnost bugů v multithreaded programech je jasně s vyšší pravděpodobností.

DC za žádných okolností nemůže být výrobně levnější než SC. Další jádra znamenají vždy více transistorů, a tedy vyšší náklady.

Srovnání frekvence provedené mnou je na stejné výrobní technologii. Ty mixuješ různé generace, čili tebou provedené porovnání je irelevantní.