Preco potom vsetci, ktorych poznam, pouzivaju ACAD a Cinemu, ked je tak vela CADovych programov pre linux?
O rastrovych programoch by som rad vedel, pretoze to je to jedine, co ma momentalne drzi pri Windoozoch.
Ktore velke firmy konkretne?
Ktore?
Pre bezneho pouzivatela iba multimedia a pakovanie programov.
Multimedia - bolo tu toho dost. So sucasnymi kodekmi nepohnes bez straty kvality. Ako to vymyslia u novych, uvidime.
Pakovanie - tiez to tu bolo - bez straty kvality (velkosti) v sucasnosti nepohnes, uvidime o par mesiacov.
http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=245733
"As far I know, neither of these apps are built to exploit multi-processor machines."
M$ ma na desktopovom trhu bohuzial prakticky monopol...
Omyl, dva programy, ktore dokopy zatazuju jeden procesor na viac ako 100%.
Inak nie. A aj to za predpokladu, ze ti dementny windows scheduler nebude ich vykon nahodne prehadzovat z jadra na jadro.
Zacal som debatu o tom v tomto threade podobne ako ty. Selskym rozumom su multimedia totizto jedna z mala spolahlivo paralelizovatelnych veci.
U LAMEu a navrhu MP3 ako takom je to vdaka bit reservoir a samotnej specifikacii MP3 s 3ma typmi blokov nerealizovatelne bez straty kvality (bud lupanec v strede alebo v strede znizena/zvysena kvalita => vysledny subor iny)
Vysledny subor bude bud mensi alebo vacsi... Kvalita rovnaka nebude. Zhodli sme sa tu na tom, ze prvy pass je lahko paralelizovatelny (aspon u XviDu), pretoze tam ide kodek na maximalnu velkost... Druhy uz ma opat problem podobny ako u MP3, no v x264 kodeku to uz nejako vyvojari tusim okaslali.
Vysledna velkost suboru je vacsia. Je to teda ZISK kvality alebo STRATA kvality?
Zasadna otazka pre mna je ale ta, ze dostanem uplne iny subor... Proste spustim tu istu vec na roznych pocitacoch a dostanem iny vysledok. To je na pozastavenie sa.
Asi by chcelo.
Asi by to chcelo poriadne otestovat vsetko mozne na nejakom C2D a na tom istom akurat s disablovanym jednym core.
Programoval si niekedy?
Linux ma prave MC riesene podstatne lepsie ako Windows
Bavili sme sa o kodovani videa, nie dekodovani. Ak dekodovanie pouziva obe jadra, stracas vyhodu multitaskingu.
To je to, na co Eagle poukazuje v podlednych postoch. M$ nic nenuti to robit, lebo ma dominantne postavenie. Beznych programatorov nic nenuti to robit, lebo im to nikto nezaplati. A programatori, ktorym to niekto zaplati, to uz davno spravili/robia![]()