OMG, kolikrat se to tu resilo - jak psal Pit, doporucuji ti si opravdu precist tento thread (pripadne nam ukazat jak rozdelujes a pak spojujes MP3)Původně odeslal THX
Mam core 2 duo a jsem spokojeny, i pres vynalozene penize
Mam core 2 duo a jsem spokojeny, ale za ty penize to nestalo
Nemam core 2 duo, ale koupim si ho
Nemam core 2 duo a nechci ho
OMG, kolikrat se to tu resilo - jak psal Pit, doporucuji ti si opravdu precist tento thread (pripadne nam ukazat jak rozdelujes a pak spojujes MP3)Původně odeslal THX
Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104
ha, to bolo popisane v jednom linku ktory tu tusim dal eagle ako priklad ze sa to neda
Ako to teda rozdelim? Nezkodovany subor bez problemov rozdelim na dve casti. Ako spojim mp3ku? Jednoducho spojim dva skodovane mp3 zasebou a upravim hlavicku. A ak by som bol drsnak, tak ani neupravim tu hlavicku a pojde to prehrat, akurat nebude to asi ukazovat spravnu dlzku a niektore playere s tym mozu mat rozne mensie problemy.
3570K, 16G, x25-m, itx
xj40
A ze budes mit uprostred lupanec (v dusledku nedelitelnosti frame) to ti moc nevadi, ze? A to ze ti samotne rozdelovani a spojovani zabere vice casu nez kdyby si to enkodoval na SC (neni mi znam zadny nastroj ktery by tuto cinnost automatizoval) ti take nevadi?
Jiste existuje DC-optimalizovany Lame (s horsi kvalitou nez SC), muzes enkodovat vice WAVu najednou, ale tebou popsany postup je imho nesmyslny. Nebo si to snad zkousel?
Naposledy upravil Caleb; 01.11.2006 v 15:41.
Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
Praveze lupanec tam nebude, pretoze sa vytvori novy frame a to je tiez dovod, preco bude vysledny subor trocha vacsi. Rozdelovanie a spajanie ak mi ma zabrat vela castu v porovnani s enkodingom znamena, ze enkodujem kratke skladby - ak su to napr. pesnicky albumu, mozem ich enkodovat paralelne, ak je to jedna dlha hodinova skladba, tak potom mi delenie a spajanie prinesie usporu.
(tento link sem dal eagle) http://forum.doom9.org/showthread.php?t=115822
Teda, nie neviem o programe ktory by to robil automatizovane, ani som ho nerobil, ale vravim ze to nebude zlozite a ze tento program bude robit:Původně odeslal omion
1. rozdeli neenkodovany subor na dva casti
2. pusti paralelne enkodovanie oboch casti
3. pospaja vysledne subory (a to sice tak, ze z nich povyhadzuje hlavicky a vezme iba data)
4. vytvori novu hlavicku kde nastavi spravne informacie o dlzke atd.
Tuto novu hlavicku moze vytvorit modifikovanim hlavicky 1. vysledneho mp3 suboru kde zmeni informacie na skutocne po pospajani odpovedajuce.
V bode 2 predpokladam enkodovanie s rovnakymi nastaveniami enkodera.
3570K, 16G, x25-m, itx
xj40
Muzes nejak dokazat, ze to lze? Pomoci kterych nastroju by si to vytvoril (tj. nastaveni enkoderu Lame aby nevytvarel na zacatku a konci MP3ky mezery) a pomoci ceho by si to spojoval? To ze je neco teoreticky mozne (coz ale imho neni tento pripad) neznamena ze to je prakticky realizovatelne (se softwarovymi nastroji ktere jsou k dispozici). Mam neustale pocit, ze varis z vody - nebo si snad myslis ze vyvojari Multi-threading LAME sou tak hloupi, ze by neprisli na to, ze (podle tebe) staci vstupni soubor rozsekat na kousicky, paralelne enkodovat a pak pospojovat a misto toho resi nejakou DC optimalizovanou verzi co enkoduje stejne sekvencne. Chci dukaz misto slibuPůvodně odeslal THX
![]()
Naposledy upravil Caleb; 01.11.2006 v 16:21.
novy frame tam vznikne, pretoze na zaciatku kazdej jednotlivej casti samozrejme bude novy frame. Ake nastavenia lame pouzit neviem - nepouzivam lame. V podstate si uz ani nepamatam kedy som naposledy enkodoval. Ale predpokladam ze existuje nejake nastavenie lame, ktore do enkodovanej skladby nepridava na zaciatku ani na konci ziadne medzery, fadeouty atd. a ze len enkoduje presne to co dostane nekomprimovane na vstupe.
Mam dojem, ze vyvojari multithreaded lame sa vybrali inou cestou ako delenie suborov a teda tam robia ten multihreading uplne inac (tak, aby mohli spracovat subor sekvencne).
Program ktory by delil skladby a potom ich spajal potrebuje od enkodera v podstate iba vytvorenie frameov. Ak ma lame nejaky option, nech nepridava na zaciatok (ani koniec) id3 tagy, tak by malo stacit appendnut tie dva subory. Potom by to chcelo este k vyslednemu suboru pridat tie id3 tagy...
3570K, 16G, x25-m, itx
xj40
A myslim ze u pocitu to zustane - je to problem samotneho navrhu formatu MP3.Původně odeslal THX
Presne tak, jeden spojovaci frame by kvalitu asi moc neovlivnil, ale pri prechodu na multicore by techto framu bylo v souboru cim dal tim vice a kvalita by byla o necem jinem.Původně odeslal PiT
2THX - nejde o to, ze by idea rozdeleni souboru a enkodovani byla spatna, pouze je konkretne u MP3 formatu nerealizovatelna - imho by se s timto muselo pocitat uz pri navrhu samotneho formatu (jak zde psal Pit) a je dost dobre mozne, ze diky teto vlastnosti by mel ve vysledku horsi pomer velikost/kvalita.
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)