Citace Původně odeslal Eagle Zobrazit příspěvek
Jenže i Intel je limitován fyzikálními zákony.
ano, to je pravda, ale prave intel je ta firma, ktora ma momentalne najlepsi vyrobny proces - grafiky su dnes 90nm, niektore 80nm, amd este len spusta 65nm vyrobu. Co je lepsie, mat sietovku vyrobenu na 130nm procese, alebo 65nm? Povedal by som, ze 65nm chip sietovky bude mat mensiu spotrebu a bude moct dosiahnut vyssi vykon.
Sdílenou L3 cache namísto dalšího jádra bych bral, nějaké DSP a crypto ne. O to nemám zájem, chci používat takové kryptovací nástroje, o které mám zájem já, ne takové, o které má zájem Intel.
bohuzial, to je ako keby si napisal, chcem pouzivat take instrukcie o ktore mam zaujem, a nie take ktore podporuje procesor - tie DSP a crypto veci podla mna budu orientovane tak, aby podporovali vseobecne protokoly, skor to bude nejaky velmi specializovany procesor (napr. na vysokej frekvencii a orientovany cisto na numericke vypocty). Ak ho nebude program/OS pouzivat, tak ho power management vypne/uspi.
A to ze si nebudes moct kupit procesor bez tychto vymozenosti by som sa velmi nebal, tipujem ze spociatku nejake low-end celerony nebudu mat vsetky tieto vymozenosti, ale iba normalny procak, ale kto vie.

Řadič pamětí by znamenal nutně nový socket.
co som niekde cital, tak na bud. rok sa ma objavit nejaka "extreme" verzia chipsetu s ddr3 radicom, takze tak skoro radic v procesore nebude (ale s takymto uplne novym konceptom procaku by som cakal aj novy socket)

Což je dost málo, když Intel má dual-channel DDR2, že ?
sak intel integrovane grafiky su rovnako ako radic pamate v northbridge, takze maju dostupnu rovnaku priepustnost ako samotny cpu

Před chvílí si jí chválil.
kde presne? snad len ze je lacna a na beznu pracu bohate staci, nie na hry

To je chvályhodné, nicméně mě nezajímají nějaké dodatečné hard-wired funkce, mně jde o výkon v aplikacích, které rád používám.
tento vykon mozno zvysit aj pridanim novych moznosti procesora a prekompilovanim programov. Ak su tvoje oblubene programy x86 pre dos/win, tak potom ti asi ziadna ina firma ako intel alebo AMD neponukne vyssi vykon. Snad len prostrednictvom nejakeho emulatora/virtual machine.