Citace Původně odeslal Aigor Zobrazit příspěvek
Trochu OT odjinud, ale nedá mi to:
Loni jsem řešil naprosto stejný problém s reklamací bot u Batě. Půl roku od nákupu se začaly třepit a praskat vázací pásky, které zajišťovaly stažení obuvit. Zdůvodnění reklamačního oddělení znělo, "opotřebení z důvodu nadměrného nošení" + dalších aso 20 řádků blábolů v tomto duchu. Pikantní na tom ovšem byl fakt, že mi popletli reklamační protokol a dostal jsem zdůvodnění, které patřelo někomu úplně jinému a na jiný typ obuvi. Když jsem tam udělal binec, dali mi správný protokol - a co myslíte? Naprosto stejný text jako před kopírák, jen jméno a ty bot jiné. Do třetice jsem zkusil reklamovat "trekovou" obuv kde za 4 měsíce popraskala v ohybu umělá kůže a boty jsem tím "upgradoval" na lepší sandály. Zdůvodnění opět stejné.

Mám pocit, že "opotřebení" je poslední dobou geniální zaklínadlo pro rádoby-obchodníky jak odrbat zákazníka a vyhnout se plnění záruky. Od té doby kupuju podobné věci ve výprodejích a na tržnicích. Životnost je podobná, ale za čtvrtinovou cenu. A pak ať mi někdo vykládá o důsledcích krize
Boty jsou samotná kapitola reklamací. Mám s tím bohaté zkušenosti. U tenisek, po 6-10 měsících (vydřené paty) mi napsali taky nadměrné nošení nebo nedostatečně dotažené tkaničky, jenže odborný posudek, který jsem si nechal vypracovat (800kč) ríkal přesný opak. Vada materiálu. podešev neodpovídala intenzivnímu nošení. Takže úhrada nutných nákladů (cesta Zlín-Brno 4x.+800 posudek) + cena bot (2150 Kč) a dostal jsem na ruku 4200,- no neber to.