Poměr cena/výkon je u 5D dle mého názoru super. Kdyby ale rozdíl mezi jím a D700 byl opravdu 10tisíc, nemá to cenu řešit, 5D se však dá nové koupit za 45000 v kamenném obchodě nebo pod 40tisíc na aukru(jak je to tady se zárukou, bohužel netuším), kdežto D700 stojí 65000 a je momentálně nedostatkové zboží. Samozřejmě je to cena novinky a během krátké doby nejspíš o nějakou tu tisícovku spadne, avšak pořád je ten rozdíl dosti výrazný. To sice nic nemění na tom, že za ty peníze navíc dostane člověk výrazně lepší foťák, pokud je ale prioritou FF a člověk si tím nástrojem má vydělávat, už asi bude hodně váhat, jestli dát 40% navíc..
V tomto máš úplnou pravdu, spousta lidí si bohužel neuvědomuje, že počet obrazových bodů neznamená konečné rozlišení snímače. Dobrý známý zkoušel frekvenčními testy rozlišení D200 a došel k reálnému rozlišení cca. 5M obrazových bodů, u ostatních aparátů s bayerovým filtrem bude dle mne situace obdobná. Pokud se však mýlím, rád se poučím, já jsem to nijak neměřil![]()