Citace Původně odeslal Fox!MURDER Zobrazit příspěvek
az hruza? dneska mame 2MB/jadro. pokud chci delat neco 'quad-core like' tak muzu pocitat s 8mi ...
a vi buh, jesli to vubec musi bejt SRAM, ja zrovna v tomhle prehled nemam a neni muj job resit tyhle detaily. pokud je nekdo vyresit chce, urcite je vyresi... proste si myslim ze cpu postaveny na RISC a harwardskym modelu by mohlo nekterejm cinnostem hodnemoc prospet. (a to nejen kryptografii)
Se mrkni na velikost cache - u Conroe je to dobrá polovina čipu a to má Intel největší hustotu. U AMD 1 MB cache na jádro tvoří polovinu plochy. Prostě 512 kB je hrozně moc (... a taky by to mělo obrovskou latenci).

a ad. ta via ... me by se zrvna HW aes hodil vsude mozne, HW RNG je taky hodne uzitecna vec a SHA-1,SHA-256 taky neni k zahozeni ...
Já používám CRC32 a MD5, protože jsou všeobecně podporované a umí je třeba Total Commander. Nechtěl bych měnit za něco jiného. BTW, je i SHA384 a SHA512.

vyuzijes 10tinasobnyho vykonu. samozrejme, ja taky muzu tvrdit, ze tohle, nebo tamhleto nebudu pouzivat, protoze neco jinyho se mi 'libi vic', ale kdyz me to nekdo podpori v HW, je to pro me duvod k zamysleni, jestli je ta moje oblibena vec o tolik lepsi, ze mi to stoji za 1/10 vykonu.
A64 3200+:
CRC32 (Zlib) - 620 MB/s
MD5 (OpenSSL) - 265 MB/s
To je dle mě úplně v pohodě rychlost. Limitem to může být jedině tehdy, když další úloha chce 100 % výkonu.